ada9611 31.10.06, 19:06 witam,mam pytanie -moja czteroletnia coreczka skarzy sie od ran na bolace ucho.nie ma na razie goraczki,jutro na pewno polece do lekarza.pytanie czy bolace ucho to zaraz zapalenie i antybiotyk? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwpal Re: bolace ucho 31.10.06, 19:23 Może być tez "zatkany" przewód słuchowy z powodu kataru, moze być od zatok, a moze bolec od zęba, tylko lekarz za pomoca otoskopu moze to wybadać, a w razie watpliwośic czy to nie zatoki szczękowe - kaze zrobić prześwietlenie. JA jestem strasznie wyczulona na bolace uszy, bo ja sam jako dziecko miałam czeste infekcej uszu i moje obie córki odziedziczyły ode mnie tę słabośc. Mi sie zdarza jeździć z uszami "na ostro", nawet w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: bolace ucho 02.11.06, 11:59 Jesli w pore zostanie zauwazone i leczone moze sie ograniczyc do antybiotyku miejscowego w postaci kropli do ucha a moze i tylko kropli do ucha. Moja corka miesiac temu tez ostala ataku bolacego ucha, przyjechal lekarz i jakos tak ten problem zbagatelizowal moijm zdaniem. Zalecil, ibum przez kilka dni i juz. Wiec mala chodzila po dworze z tym uchem i katarem. Niby nic sie nie dzialo, goraczki nie miala ale po 2 tygodniach takiego stanu juz musiala brac antybiotyk i do buzi i do ucha i przez tydzien siedziec w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: bolace ucho 02.11.06, 12:51 dokładnie odpowiadając na twoje pytanie, zapalenie ale nie koniecznie antybiotyk, ja podaję homeopatyczną Belladonne i przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś