Gość: guest IP: *.* 08.10.01, 19:55 Kochani pomóżcie!!!!! Jestem mamą 9 miesięcznego Kacperka i od stycznia wracam do pracy. Szukam sprawdzonego prywatnego żłobka w Warszawie. Jesli wiecie coś dajcie znać - czekam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Żłobek prywatny IP: *.* 17.10.01, 08:01 Witam, też jestem zainteresowana sprawą żłobka, ale na temat prywatnych placówek nie ma żadnych widomości. W gazecie ogłoszeniowej znalazłam reklamę prywatnego żłobka Aleja Krakowska - Okęcie tel. 720 06 61, 0 602 78 41 72.Pozdrawiam Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Żłobek prywatny IP: *.* 19.10.01, 11:03 Cześć dziewczyny, dzwoniłam do 6tego żłóbka, o którym pisałam w poście. Miesięczny koszt 500 zł. Grupy są doposaowane wiekowo i mają po 14 dzieci, którymi opiekują się 3 osoby. Żłobek mieści się w domku jednorodzinnym i podobno pięknym ogrodem. Zapewniają całodzienne wyżywienie, rodzice dostarczają tylko pampersy. Oczywiście o ile sąboe życzą także własne jedzenie dla dziecka. Aha, jeżeli chce się poslać dziecko od stycznia to teraz trzeba wpłacić zaliczkę 250 zł i trzymają miejsce.TO tyle, życze miłego dnia i więcej słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Żłobek prywatny IP: *.* 19.10.01, 09:30 Droga Mamo, Też jestem mamą 9 miesięcznego Kacpereka. Do pracy już wróciłam, ale do końca roku opiekę nad bączkiem mamy zorganizowaną. A od stycznia...ciarki mnie trochę przechodzą, ale chyba żłobek. Z Joanną p.w. już ten temat omówiłyśmy. Jeśli chodzi o żłobki prywatne, to w W-wie chyba bieda, ale od rodziców, mających ten temat za sobą słyszałam, że jest wiele żłobków państwowych, naprawdę godnych polecenia, np. przy Odyńca. W prawie wszystkich placówkach jest wprowadzony okres adaptacyjny, tzn rodzic może przez pierwsze dwa tygodnie, przebywać w żłobku z dzieckiem 2 h dziennie.Wiem też, że obowiązuje tzw. rejonizacja, ale czasem można to obejść.Z jakiej dzielnicy jesteście Mamo. Ja z Izabelina, ale pracuję na Mokotowie.Pozdrawiam.Olajuzwiak@radio.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Żłobek prywatny IP: *.* 26.10.01, 10:46 Witaj Ola. Ja mieszkam na Mokotowie. żłobek na Odyńca wydawał się do rzeczy, ale.. Ma bardzo brudne okna od strony kuchni i jest okropnie blisko ulicy. Poza tym na miejsce trzeba strasznie długo czekać. Ale tak jest chyba w każdym. Ciekawe jest to, co piszesz o okresie adaptacyjnym. W żłobku na Służewcu odmowili przebywania razem z dzieckiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Żłobek prywatny IP: *.* 22.10.01, 06:11 Cześć, tu Brygida-mama Żuczka,mam ten sam problem, i tak jak pisała już moja poprzedniczka, jest kłopot ze żłobkami prywatnymi. Ja mieszkam na Mokotowie przy ul. Mołdawskiej. Szukam kogoś do mojego Malucha już od 2 m-cy i nic! Czas pędzi nieubłagalnie, od stycznia będę musiała iść do pracy (pracuję w centrm Wwy)a mój synek będzie miał wtedy 7,5 m-cy. Nie wiem, czy nie będzie jeszcze za malutki na żłobek, ale z opiekunkami też problem bo ich jakoś nie ma (a w każdym razie nie takie, z którymi nie bałabym się zostawić dziecka).Dziewczyny, bądźcie na łączach - jak tylko coś więcej się dowiem, to napiszę. Swoją drogą to nie wiedziałam nic o żłobku na Odyńca.pozdrowionkapa,paBrygida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Żłobek prywatny IP: *.* 22.10.01, 06:31 Brygida, jest jeszcze żłobek na ul. Bonifacego ( róg Sobieskiego) - Mokotów. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Żłobek prywatny IP: *.* 22.10.01, 06:42 Dzieki Ewuniu,popróbuję, podzwonię. Niby jest jeszcze trochę czasu, ale strasznie szybko mija... Dzięki jeszcze raz.Brygida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Żłobek prywatny IP: *.* 22.10.01, 06:56 Szukając żłobków publicznych najlepiej wziąć książkę telefoniczną lub panoramę firm - są tam wszystkie adresy wraz z telefonami. Można wybierać w zależności od zamieszkania. Pozdrawiam mamę i dziecinę. Odpowiedz Link Zgłoś