Gość: guest IP: *.* 26.11.01, 13:40 Dziewczyny do kiedy jeździ się bez biletu dla 3-letniego dziecka, chodzi i o pociąg i o autobusy w komunikacji miejskiej?A co potem - cały bilet??? Bez sens zwłaszcza, że już pierwszaki mają połówkę?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: BILET dl a 3-latka IP: *.* 26.11.01, 14:46 z tego co się orientuję to do 4 roku zycia nie płaci się w kom. miejskiej ani za dziecko ani za wózekchyba potem dopiero połówkę - aż do skończenia edukacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: BILET dl a 3-latka IP: *.* 27.11.01, 11:48 Hej Iwonko! W Szczecinie dziecko bez biletu wozi się komunikacją miejską do 4 roku życia, natomiast za wózek należy skasować cały bitet jak za bagaż. U nas w każdym autobusie przyklejona jest nalepka z regulaminem, gdzie można wyczytać co i jak. Po skończeniu 4 lat kasujemy ulgowy bilet. Swego czasu strasznie mnie rozłościło, że niby malutkie dzieci jadą za darmo, a tak naprawdę płacisz jak za dorosłego, bo przecież zazwyczaj wozimy niemowlaki w wózkach. W trosce o moje zdrowie psychiczne coraz częściej spokojnie podchodzę do absurdów polskiej rzeczywistości.Z pozdrowieniami Agucha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: BILET dl a 3-latka IP: *.* 27.11.01, 12:18 W Płocku dzieci do lat 4 jeżdżą za darmo, za wózek płaci się cały bilet, dzieci w wieku 4-7 jeżdżą na biletach ulgowych. Zanim wróciłam na studia i znów mogłam jeździć na biletach ulgowych, musząc gdzieś pojechać brałam taksówkę - w Płocku są tanie, można spory kawałek przejechać za mniej niż dwa całe bilety (dorosła mama + wózek), z tym , że musiałam zamawiać taką, zeby mi wózek zmieścił się do bagażnika. Potem zostałam studentką, Misiek wyrósł z wózka i rozbijamy się po mieście komunikacją miejską za jedyne 90 gr. Dla porównania - taksówka od nas do przedszkola lub przychodni kosztuje 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: BILET dl a 3-latka IP: *.* 27.11.01, 12:20 W Warszawie za wózek się nie płaci, jeśli jedzie w nim dziecko (a nie na przykład przewozimy pusty wózek). Co do ulg na bilety dla dzieci nie mam rozeznania, bo mój maluch jeszcze jeździ za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś