Gość: guest
IP: *.*
21.01.02, 16:38
WITAJCIE. Jestem mamą 4.5 msc Kubusia i od dwóch tygodni mam ten sam w/w problem tzn. mały budzi się coraz częściej (co 1-2 godz.) i nie chce spać w swoim łóżeczku. Jako noworodek potrafił spać nawet 7-8 godz. Wtedy martwiłam się czy wszystko w porządku? (Czy Mamy zawsze sobie znajdą jakiś problem do zmartwień?) Teraz, gdy zaśnie przy piersi myślę jak go umieścić w łóżeczku, bo gdy tylko go kładę budzi się! - skąd on to wie gdy śpi? Co sądzicie o zdaniu mojej mamy (100 lat z okazji DNIA BABCI), która uważa, ze nie ma się po prostu dziecko do czego przytulić w takim łóżeczku bez poduszki, przytulanek, pieluszek. Ja zgodnie z zaleceniam chcę poduszkę i to małą dać Kubusiowi, gdy skończy rok, ale może nasze kochane Babcie mające więcej doświadczenia mają rację? Czy macie poduszki w łóżeczku? Może trzeba jakoś specjalnie dziecko obtulić do snu? PS.mojej kolezance udało się nauczyć 2 dzieci spać samodzielnie wg metody z w/w ksiażki, ale metoda do zastosowania powyżej 6 msc życia (+wiele płaczu dziecka +wiele bólu rodziców)