Dodaj do ulubionych

Zazdrość o dziecko

20.11.06, 17:42
Mam 6 miesięczną dzidzię, za niedługo wracam do pracy i nie wiem jak ją
zostawię moim teściom ponieważ zawsze byłam i nadal jestem zazdrosna jak oni
ją trzymają na rękach, tulą czy całują. Czy to normalne? Jest to moje
pierwsze dziecko, ale to wcale mnie nie usprawiedliwia.
Obserwuj wątek
    • green_land Re: Zazdrość o dziecko 20.11.06, 20:05
      Ja np bardzo się cieszę,że moja córcia uwielbia swoją ciocię przedszkolankę.
      Nie powiem, coś z zazdrości czasami przychodzi mi do łba, ale tak to juz jest.
      Napiszę tak (to z "Dobrej miłości" Eichelbergera, Samsona i Sosnowskiej):
      dziecko kocha Cie najbardziej na świecie, to Ty jesteś dla niego najważniejsza.
      Dziadkowie, ciocie i inni mogą byc tylko namiastką Ciebie. Dziecko i tak będzie
      Ciebie właśnie kochac najbardziej.
      Popatrz na Swoje dziecko i pomyśl z dumą,że to dzięki Tobie Oni mogą się
      cieszyc maleństwem.
      Moja córeczka uwielbia przebywac z babcią i zawsze jej na to pozwalam, kiedy
      zapyta. Nawet, jak ją wołam a ona nie chce do mnie przyjśc bo akurat woli byc z
      babcią, wiem, że i tak jestem dla niej najważniejsza.Bo w końcu przyjdzie i
      pełna radości zacznie opowiadac, co robiła z babcią, a ja ją uważnie słucham.
      Wtedy ona wie,że jest dla mnie najważniejsza.
      A takie maleństwo jak Twoje? Ja też po pół roku poszłam do pracy, i mimo, iż
      moja mama, która opiekowała się moim cudaczkiem była dla niej bardzo dobra, to
      jednak to ja byłam ta osobą, za która cały dzień tęskniła.
      Wiem,że nie będzie Ci łatwo pozbyc się tego uczucia, ale mam nadzieję, że z
      czasem to się uda!
      A "Dobrą miłośc" naprawdę warto przeczytac!

• zuzia06 Re: Zazdrość o dziecko 21.11.06, 10:57
        Bardzo Ci dziękuję za wszystkie słowa otuchy. Będę to sobie czytać co jakiś
        czas na poprawę humoru i postaram się koniecznie o tę książkę. Jeszcze raz
        dzięki i pozdrawiamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka