Dodaj do ulubionych

Super prezent dla 2-latka?

IP: *.* 28.04.02, 20:44
Witam, w związku z tym, że moja chrzesnica Zuzua kończy w czerwcu 2 latka poszukuję dla niej fajnego prezentu. Chicłabym, zeby ucieszył dziecko (a nie rodziców) no więc ciuszki itp odpadają. Nie znam innych dzieci w tym wieku więc nie wim co się może takiemu maluszkowi podobać. Proszę o pomoc w doradzeniu jakieś fajnej zabawki dla takiego szkraba (cena nie gra większej roli - oczywiście w granicach rozsądku).Pozdrawiam :-))Dominika z 3,5-miesięczną Magdusią :-))
Obserwuj wątek
    • Gość: Balbina Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 28.04.02, 21:44
      Mojego szkrabka, który skończył dwa latka w zeszłą sobotę najbardziej ucieszyła wielka łopata do piaskownicy (na pewno będzie miał największą) Polecam ciekawe i ładnie wydane książeczki dla małych dzieci z dużą ilością kolorowych ilustracji, np. "Księga pierwszych słów" (wydawnictwo Paweł Skokowski - ok.27 zł) i "Nowe niezwykłe historyjki o zwierzętach" (wyd. E. Jarmołkiewicz) To akurat ulubione książeczki mojego Wojtka, ale jest dużo, dużo innych, poszukaj...Mogą być też zabawki - kąciki tematyczne, np. kuchenka, "mały lekarz", żelazko, pralka, itp... Życzę udanych zakupów i trafnej decyzji.
    • Gość: agnes Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 28.04.02, 21:48
      Cześć.Jeśli chrześniaczka lubi bawić się lalkami, to może jakieś łóżeczko dla lalek, albo mały wózeczek (myślę o takim spacerowym dla lalek, zajmuje mniej miejsca i jest tańszy od głębokiego).Moja córa w wieku 2 lat dostała ode mnie przytulankę, z którą śpi do dzisiaj. Jeśli chrześniaczka nie ma za dużo szmacianych lalek typu "Zuzia" to moze byc fajny prezent.Pozdrawiam.jaga
      • Gość: guest Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 29.04.02, 07:41
        Spośród prezentów jakie moja córeczka dostała na 2 urodziny największy zachwyt wywołał zestaw małych garnków, filiżanek ze spodkami, czajniczka, mini kuchenki gazowej + zestaw plastikowych warzyw i owoców. Istny szał. Jak dorwała się do zbawy to nie patrzyła na inne prezenty. Była naprawdę zachwycona i bawi się tym zestawem (z małymi przerwami)do dziś (minęło pół roku). pozdrawiamzuza
        • Gość: 888 Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 29.04.02, 10:18
          A ja stawiam na ładnie wydane kolorowe, w twardych oprawach bajeczki. Poza tym bardzo fajne są różnego rodzaju, układanki, zlepianki kształtujące zdolności manualne, np.: moja córa dostała kiedyś "wyszywanki bez igły", a są to grube kartoniki z rysunkami zwierzątek w których znajdują się dziurki i do tego mnóstwo kolorowych sznurówek, dziecko jakby "obszywa" zwierzątko danym kolorem sznurowki, naprawdę super sprawa dla takiego malucha!W sklepach jest naprawdę bardzo dużo takich sprawnościowych zabawek, które ci polecam!Selina
          • Gość: guest Re: Super prezent dla 2-latka?- do Seliny IP: *.* 29.04.02, 10:52
            selina z nieba mi spadasz z tą wiadomością, czy może nie widziałaś, nie wpadło Ci w oko gdzie mogę kupić takie wyszywanki bez igły ? Bądz czy nie zapytałabyś się ofiarodawczyni gdzie można nabyć takie cudo? Dla mojej małej byłaby to super sprawa. Codziennie nasze buty są rozsznurowane ... :-)Pozdrawiam eki
            • Gość: 888 Re: Super prezent dla 2-latka?- do Seliny IP: *.* 29.04.02, 11:32
              Jak tylko się dowiem dam ci znać, ale nie wiem czy cię to zadowoli, bo kupione były pewnie u nas w Opolu.Popytaj w dobrych sklepach z zabawkami o "Wyszywanki bez igły", napewno gdzieś je kupisz, ale mimo wszystko jak się dowiem to ci napiszę(ale dopiero po długim weekendzie, bo ofiarodawczyni pofrunęła w świat! :) )Selina
            • Gość: Bea Re: Super prezent dla 2-latka?- do eki IP: *.* 29.04.02, 14:09
              www.nowaszkola.com.pl -są tam na pewno wyszywanki bez igły !!!Pozd.Bea
              • Gość: guest Re: Super prezent dla 2-latka?- do eki IP: *.* 30.04.02, 07:39
                Dzięki Bea, podana przez Ciebie strona to prawdziwa kopalnia złota. Pozdrawiam serdecznie eki
      • Gość: guest Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 06.05.02, 00:27
        PROPONUJE WEJDZ NA STRONE WWW.FISHERPRICE I TAM MOZESZ WPIOSAC WIEK DZIECKA I ZOBACZYSZ CO PROPONUJA.ZABAWKI SA ROZNE :EDUKACYJNE ITP.JA JESTEM ZADOWOLONA Z FISHER PRICE (ZE STRONY I PRODUKTOW)I MOJA 10MC CORECZKA TEZ.POZDROWIENIA,SYLVIA Z 10MC GRACE
    • Gość: Agata Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 29.04.02, 13:29
      Mój synek kończy jutro dwa latka i na uroziny dostanie rowerek. Myślę, że dla dziewczynki to też dobry prezent.
    • Gość: guest Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 29.04.02, 17:52
      Wspominam Ewkowe hitynr 1. wózek dla lalki!!!nr 2 rowerek, ale musi mieć normalne pedały, nie przy kole i być mały, trudno znależć, ale wartonr 3 sztalugi z papierem i tablicą = kreda=farbyWszystkie pomysły dziewczyn są fajne, napisz co wybrałaś.pa
    • Gość: miko Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 30.04.02, 21:38
      My kupiliśmy dla bratanicy męża min.grę firmy Granna nie pamiętam nazwy, ale do nauki nazw kolorów (bardzo fajna), zresztą to był pomysł podsunięty przez mamę. Prezent dla dziecka , które ma dużo zabawek i dużą rodzinę... to może być problem :craz:, ale dzieci cieszą się zwykle nawet z pozornie niewielkich prezentów. Powodzenia! Dorota ( mama prawie dwuletniego Mikołajka)
      • Gość: guest Re: Super prezent dla 2-latka? IP: *.* 02.05.02, 22:43
        Moj synek wlasnie mial miesiac temu 2 urodzinki.Dostal mase samochodow,ale najdluzej bawil sie klockami-puzlami.Cieszyl sie z kazdej pasujacej czesci,ktora samemu udalo mu sie dopasowacsmileDzieciaki w tym wieku lubia wlasnie zabawki uczace,sprawnosciowe.Zycze powodzenia w wyborze.Pozdrawiam wszystkie mamy.A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka