Dodaj do ulubionych

dyslekcja!!!!

IP: *.* 05.06.02, 13:23
Ostanio przeczytałam, że częste robienie USG w ciąży może zwiększyć prawdopodobieństwo pojawienia się u dziecka dyslekcji. Ja robiłam USG w ciąży co najmniej 10 razy ze względu na jej trudny przebieg. Mój 3 letni maluszek rozwija się na razie prawidłowo chociaż niepokoi mnie jego brak chęci do rysowania czy liczenia. Czy w wieku mojego maluszka można wykryć czy może mieć on w przyszłości dyslekcje. Czy ktoś ma dziecko dyslekcyjne bądź podobne problemy jak ja?smok
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: dyslekcja!!!! IP: *.* 05.06.02, 16:22
      I co byś zrobiła wiedząc wcześniej, że narażasz dziecko na dysleksję? Nic, bo przecież robiłaś wszystko, by je mieć, więc zrobiłaś co mogłaś. Smok, ja bym się takimi opiniami nie przejmowała. Na forum też pojawiło się kiedyś hasło, że dzieci, które nie raczkują są potencjalnymi dyslektykami (bodajże na podst. kinezjologii, ale nie pamiętam dokładnie). I co? Mam zmuszać dziecko do raczkowania??? Sama podobno nie raczkowałam, a dyslektyczką nie jestem. Przede wszystkim, jeśli bardzo Ci zależy oceń tak ogólnie, czy dziecko jest ewentualnie potencjalnym dyslektykiem, możesz np skorzystać z opinii na str:http://republika.pl/matkris/dysleks.htmAle tak naprawdę, myślę, że ocenić dobrze może to tylko specjalista.Pozdrawiam serdecznie, Ania :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka