Gość: Lilka IP: *.* 18.07.02, 15:57 Czy jest skuteczny, czy pomaga i od kiedy można go podać?Będę wdzięczna za informacje.Lilka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnes Re: Infacol ?! IP: *.* 18.07.02, 19:18 Cześć Lilka.Moim zdaniem Infacol jest skuteczny. Pomógł mojemu synkowi i słyszałam opinie kilku innych mam, że ich dzieciom też pomógł. Można go stosować praktycznie już u noworodka. Dobrze jest jednak znaleź przyczynę kolek - może takowa istnieje. Może Twojemu dziecku szkodzi coś, co jesz lub pijesz? A może nie odbija mu się po jedzeniu, a powinno?Jak już wspomniałam, mojemu synkowi Infacol pomógł, ale później dowiedziałam się, że brzuszek bolał go z powodu alergii.Pozdrawiam.jaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabat Re: Infacol ?! IP: *.* 19.07.02, 07:14 Ja podawałam od samego początku. Jest skuteczny, ale nie na każde dziecko. Poza min są: Espumisan, Gripe Water, Esputicon. Oczywiście dobrze jest kłaść dziecko do spania w dzień na brzuszku, gazy bardzo ładnie odchodzą i dziecko śpi spokojnie. Można poza tym nagrzewać brzuszek suszarką, kłaść maluszka na dwój brzuch /brzuchem do brzucha/Polecam do przepajania herbatki z kopru włoskiego HIPP-a lub KRUGER-a. U mnie najbardziej sprawdziło się spanie na brzuszku. Maćka kładłam tak już w 3 tygoniu życia i na kolki specjalnie nie nażekaliśmy pozdrawiamLidka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta_23 Re: Infacol ?! IP: *.* 19.07.02, 09:56 To jedyny środek, który pomógł mojemu synkowi - smaczny i w miarę łatwy do podania. Podawałam chyba od ok. połowy 2 miesiąca po przeczytaniu pochwalnych postów na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berenika Re: Infacol ?! IP: *.* 19.07.02, 13:21 A Anusi nie pomógł, ale to chyba zależy od przyczyny dolegliwości. Oficjalnie "symeticon zmniejsza napięcie powierzchniowe pęcherzyków gazu w przewodzie pokarmowym, ułatwiając ich łaczenie się i wydostawanie na zewnątrz" (czy to nie straszne . Co oznacza, że jeżeli dziecko cierpi z powodu gazów, to mu pomoże, ale jeśli brzuszek je boli z innego powodu, to pewnie nie.Poza tym producent zaleca podawanie dzieciom dopiero powyżej pierwszego miesiąca życia. Na pewno łatwo się toto podaje, pachnie miło i dziecku chyba smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś