Gość: amila IP: *.* 31.07.02, 20:22 moja pociecha za dw tygodnie bedzie obchodzic swoje pierwsze urodziny, ale ten czas leci i tu pojawia sie problem...chciałabym kupic jej wyjatkowy prezent moze macie jakies pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kapsel Re: prezent na roczek?? IP: *.* 01.08.02, 07:40 Ja też chciałam kupić coś bardzo wyjątkowego i pomysły miałam rozmaite: jeździdełko, rowerek (bo mi się wydawało, ze skoro Mikołaj chodzi juz od dawna, to jego największym marzeniem jest właśnie z pewnością rowerek), wielka ciężarówka na sznurku... i takie tam. Mój mąż z uporem twierdził, że zamierzam kupić prezent przede wszystkim sobie i że może jednak klocki.... Kupiłam jeździdełko. I co? I okazało się, że Mały ma je w ... głębokim poważaniu, a największą frajdę sprawiły mu klocki Modo (Chicco), które dostał od Teściowej oraz ogrooooooooomny, większy od niego miś, którego dźwiga ze sobą wszędzie, gdzie się da, toczy z nim walki wręcz oraz śpią razem.A ja ... mam swoje wymarzone jeździdełko !!!Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juliiaa Re: prezent na roczek?? IP: *.* 03.08.02, 20:04 hej moja cora skonczyla roczek dokladnie (no prawie dokladnie) miesiac temu i o toz co dostala w prezencie od gosci:od jednej babci dostala klocki o ktore prosilam, ale niestety nie udalo jej sie kupic drewnianych a jula jeszcze nie potrafi wkladac jedne w drugie , a takie sa plastikwe ktore otrzymalaod drugiej babci wozek i lalke ktora mowi, niestety w wozka interesuja ja kolka i bardzo lubi jak ja sama w nim woze po pokoju, a lalce(bardzo pieknej!!) urwala glowe w pierwszym dniu zabawytak wiec najbardziej udanymi prezentami byly ksiazeczki, fikusna pozytywka no i mnostwo ubranek z ktorych ja sie przede wszystkim cieszylam)a tak moim marzeniem jest kon na biegynach dla cory..moze kiedys)))))))pozdrawiam))acha, a julii najbardziej podobaly sie wstazki z prezentow)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichałaMama Re: prezent na roczek?? IP: *.* 01.08.02, 08:53 A mi się udało trafić w gust mego dziecka.Michała bardzo interesowały na podwórku pieski. Postanowiłam kupić, ale zabawkę. Były w supermarketach takie chodzące na baterie, pluszowe, umieją szczekać, pić i robić siusiu. Tych ostatnich rzeczy jeszcze młodemu nie pokazaliśmy, bo stwierdziliśmy, że truno mu będzie wytłumaczyć dlaczego piesek robi siusiu na podłogę gdy jemu nie wolno Ale i tak bardzo lubi się nim bawić.A klocki ma i nie używa, za to na jeżdżącym somochodzie rozbija się po całym domu i na podwórku. Więc pewnie jest trochę racji w tym, by kupić coś nie "dla siebie" a podglądając zachowanie i preferencje dziecka.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Dniu UrodzinAknieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneea Re: prezent na roczek?? IP: *.* 01.08.02, 09:48 My obchodzilismy roczek jakis tydzien temu, kupilismy solenizantce klocki Lego Baby. Po prostu strzal w dziesiatke ! Potrafi przed pol godziny siedziec (a jest baaardzo energiczna dziewuszka) i ukladac, dopasowywac, przekladac te klocki. Po prostu rewelacja .Od babci Nadia dostala samochodzik - popychadelko , szczerze mowiac ukradla mi pomysl, ale dzieki temu mamy klocki. Autko tez jest cool, ale nie az tak jak lego.Wszystkiego najlepszego dla malego solenizanta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amila Re: prezent na roczek?? IP: *.* 03.08.02, 19:49 dzieki za pomysly i sugestie teraz siedze i mysle ....klocki rowerek lalka psy mamy dwa i to zywe wiec trzeciego nie chce widziec moze cos jeszcze wymyslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goskax Re: prezent na roczek?? IP: *.* 04.08.02, 21:33 Nasz pociecha na pierwsze urodzinki dostała prezent , którym (a raczej na którym) bawi sie dzień w dzień ..a minął juz ponad rok Nie znam nazwy "właściwej". Spróbuję więc opisać...Jest to "księżyc" lub "banan" (chodzi o kształt) zakupiony w IKEA wielkości ok.1m . Może słuzyc do siedzenia a przede wszystkim do bujania na leżąco, siedząco czy stojąco (7 letnie dziecko znajomych tez się swietnie bawiło ) Ponoc doskonała sprawa do cwiczeń "równoważnych" .Aha ... Piotruś traktuje go jako tunel dla pociągów ..goraco polecam (z tym ,że mój maluszek jest zywym dzieckiem i lubi zabawy ruchowe) Odpowiedz Link Zgłoś