Dodaj do ulubionych

nieprzespane noce

IP: *.* 02.08.02, 11:59
już nie wiem co robić moja mała ( 10 miesięcy)zaczęła się budzic w nocy co 2 godziny i chce do cyca- kolysanie, smoczek nic nie pomaga drze sie niemiłosiernie.wstaje w łóżeczku i mnie woła, z jednej strony nie mam sumienia i umieram jak ona tak stoi i krzyczy 9 co ja położe znowu wstaje i w kólko) a z drugiej nie jest przeciez noworodkiem . cop robić.
Obserwuj wątek
    • Gość: b.suleiman Re: nieprzespane noce IP: *.* 02.08.02, 12:37
      Chyba wszystkim dzieciom w tym wieku nie chce sie spac.Moja corka ma 9miesiecy i tez ostatnio budzi sie co 1-2 godz. i chce piersi. Czasami nawet potem nie chce zasnac. Moze to kwestia upalow??? Wiem, ze to strasznie meczace, ale watpie, zeby byla na to jakas rada.
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 03.08.02, 22:28
        A może wasze dzieci przesypiają zbyt dużo godzin na dobe i dlatego ten problem? Mój syn też mi się tak budził, ale zlikwidowaliśmy jedną drzemkę w ciągu dnia i w nocy budzi się 3 razy, bo chce pić. Łyknie wody i śpi dalej. Dziecko 10 miesięczne powinno przesypiać 13 - 14 godzin na dobę (w tym 2 drzemki; mój syn śpi rano 0,5 godziny, a potem od 13 godzinę - półtorej).Pozdrawiam, Magda
    • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 03.08.02, 22:48
      Hmm, a może jest jej za gorąco?? Moje dziecię (10 mieś ) tak zareagowało na upały.pzw Olik
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 04.08.02, 08:39
        heja ja z innej strony..moze ona sie nie najada?..moze potrzebuje juz pelniejszych, a raczej"doroslejszych" posilkow, zwlaszcza przed dlugim spaniem?..przeciez nie musisz rezygnowac z karmienia piersia a jak raz dziennie dziecina dostanie kaszke mleczna (lub bezmleczna)nic sie nie stanie! a ona bedzie miala pelniejszy brzuszek i nie bedzie sie wubudzala w nocy..:)pozdrawiamlaurka
    • Gość: goskax Re: nieprzespane noce IP: *.* 04.08.02, 21:17
      Może to zabrzmi dziwnie, ale wyczytałam gdzieś, że dzieci tuż przed pierwszym samodzielnym kroczkiem zaczynają się budzić w nocy i żądać jedzenia :-) U nas też tak było ...(dobrze,że przeczytałam o tym po fakcie, bo przed "usmiałabym sie" troszeczkę ) Pozdrawiam ...
      • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 04.08.02, 21:48
        jest jeszcze jedna opcja, podobno dzieci ok.9 miesiaca zaczynaja orientowac sie ze mama to odrebna osoba i strasznie je to stresuje bo obawiaja sie rozstania. moze twoje dziecko budzi sie w nocy i czuje bardzo samotne bo nie wie gdzie ty jestes, moze? na pocieche dodam, ze to minie, pytanie tylko kiedy, monika
        • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 05.08.02, 09:05
          Monika - chyba coś w tym Twoim twierdzeniu jest. Moja Asia (teraz prawie 8 mies.) zaczęła zdecydowanie gorzej spać, odkąd wybrałam się do pracy - budzi się co godzinę albo częściej i ciężko ją utulić. W dodatku zasypia, również w ciągu dnia, bardzo niespokojnie, budzi sie co chwilę z płaczem zanim wejdzie w tą głęboką fazę snu, co zwykle jednak trochę trwa. Dodam, że jest najedzona, przewinięta, nie jest jej zimno ani gorąco, itp. Buziaczki - Ania
          • Gość: guest Re: nieprzespane noce IP: *.* 05.08.02, 10:10
            Dzieki dziweczyny za odpowiedzi. Musze jakoś przetrwac ten okres. ewa
            • Gość: guest Ona jest głodna IP: *.* 05.08.02, 10:33
              Mój synek też w tym wieku ciągle się budził. Minęło dużo czasu zanim zorientowałam się o co chodzi. Problem minął gdy tylko zaczęłam go lepiej karmić. Teraz jak połozy się spać o 20 to bez przerwy śpi do 7. Sprawdź, bo może w tym tkwi problem.Powodzenia!!!
    • Gość: guest dzięki za odpowiedzi IP: *.* 05.08.02, 10:15
      Dziewczyny strasznie Wam dziekuję za odpowiedzi. Chyba po prostu trzeba przetrwać ten okres. próbuje jej dawać pic troche poskutkowało. ale nadal wstaje. Po lekturze ksiażki dobra miłośc o wychowaniu- gdzie zalecaja spełniać wszytkie potrzeby dzieka do 1 roku- sie nie wyśpię.a przed spnem je duzą butle kaszki- czyli to nie z glodu. pozdrawiam ewa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka