Dodaj do ulubionych

cukier- wszędzie cukier

IP: *.* 13.08.02, 10:59
Drogie mamy- czy możecie mi dorodzić. szukam kaszek dla dzieci (mleczno-ryżowych, pszennych, kukurydzuanych) oraz mleka w proszku zawierającego jak najmniej cukru. wszystkie dostępne na rynku (przynajmniej te, z którymi ja się spotkałam) są strasznie słodkie. Podawanie ich w proporcjach zalecanych przez producenta powoduje, iż jedzenie ma smak słodkiego ulepku brrrr. Na razie, w przypadku kaszki, ratuję się mieszjąc pół na pół kaszkę np. mleczno-ryżową z malinami z kaszką kukurydzianą (ta jest bez cukru). Ale mam już dość kupowania dwóch róznych opakowań. Nie rozumiem producentów. Tyle się trąbi o szkodliwości cukru np. na zęby dzieci, zachęca do profilaktyki, walki z nadwagą, a w jedzonku cukier, cukier.PozdrawiamJoanna
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: cukier- wszędzie cukier IP: *.* 13.08.02, 11:09
      Ja kupowałam swego czasu kaszkę z "Hipp-a" - owsiano-jabłkową czy jakoś ta - ta jest bez cukru
    • Gość: guest Re: cukier- wszędzie cukier IP: *.* 13.08.02, 12:45
      Ja znalazłam tylko jedną bez cukru HIPP jabłkowo-gruszkowa.A co słodzenia to nawet mleko modyfikowane powyżej roku też jest słodzone. W każdym razie ja nie znalazłam niesłodzonego. Jak dobrze, że my jeszcze cycamy, ale nie chce mi się już ściągać mleka np. na budyń.Pozdrawiam,Ludek
      • Gość: ez Re: cukier- wszędzie cukier IP: *.* 13.08.02, 13:00
        Kaszka HIPP
        • Gość: joannaz Re: cukier- wszędzie cukier do ez IP: *.* 13.08.02, 14:07
          która? :)joanna
          • Gość: ez Re: cukier- wszędzie cukier do ez IP: *.* 13.08.02, 14:13
            Wiem, że jest wyraźnie napisane bez dodatku cukru, dzisiaj sprawdzę na opakowaniu i jutro wyślę
          • Gość: guest Re: cukier- wszędzie cukier do ez IP: *.* 14.08.02, 23:27
            Kaszka HIPP"a mleczno owsiana jest bez cukru. IZA
    • Gość: bati Re: cukier- wszędzie cukier IP: *.* 13.08.02, 23:00
      A ja podaję swojej Natalce (17 m-cy) Bebilon 3, który zawiera tylko naturalny cukier mlekowy - laktozę. Mleko ma lekko słodkawy smak, ale nie jest przesłodzone. Podaję je córeczce z niesłodzonym płatkami (np. kukurydzianymi lub przennymi) lub lanymi kluseczkami. Mała nigdy nie dostała kaszek smakowych właśnie ze względu na to, że są straszliwie słodkie. Jak była młodsza (teraz od czasu do czasu też) dostawała kleik ryżowy Bobo Vity (bezmleczny)z owocami ze słoiczka - bardzo jej smakowało i nadal lubi taką kaszkę. Myślę, że ten kleik można spokojnie zrobić na Bebilonie 3 i nie powinno być za słodkie, ale nie próbowałam, Mała je sporo nabiału i podjada jeszcze cycusia, więc nie musi jeść koniecznie kaszek mlecznych.PozdrawiamBasia mama Natalki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka