IP: *.* 14.08.02, 11:12
tragedia, ryk - dziecko (17 m-cy)nie chce jeść w foteliku .. Gdy ją tam zaciągne staje lub odwraca się kiedy ją che nakarmić. Oczywiście po za fotelikiem zje i to chętnie. Co robić z tym fantem ? Zmuszać do jedzenia w foteliku ?Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: olaz Re: Fotelik IP: *.* 14.08.02, 11:23
      A po co ?To nic dziwnego, że taki duuuży ;) człowiek nie chce być przypiety na "smyczy" i unieruchomiony.Karm malucha gdzie indziej, a jeżeli wygodniej Ci w foteliku to spróbuj do niego wrócić za dwa, trzy tygodnie.Możesz być zaskoczona jak szybko dzieci zmieniają zdanie na temat tego co lubią lub nie.Cierpliwości Ola
      • Gość: Padlinka Re: Fotelik IP: *.* 14.08.02, 11:31
        Ja tez tak uwazam, Nie ma sensu zmuszac dziecka, jesli mozna znalezc inne rozwiazanie. Moja poltoraroczna Julka czesto siedzi na duzym fotelu, albo nawet na pufie, lub na malym krzeselku. Kiedys siedziala w specjalnym foteliku, ale nasze dzieci juz sa za duze na to! Maja za duzo energii zeby nie moc nawet sie obrocic. Strasznie ich to musi wkurzacsmile
    • Gość: ljoanna Re: Fotelik IP: *.* 14.08.02, 14:12
      Aniu to niech sobie je, gdzie chce, ważne żeby zjadło. Widocznie człowiek w wieku 17 miesięcy ma już swoje upodobania i gusta. Może już czas aby zmienić ten fotelik na krzesełko i stoliczek, albo może posadzić dziecko przy stole z dorosłymi. Fotelik jest dla dziecka a nie odwrotnie. Moje dziecko zjada tylko i wyłacznie wsadzone do fotllka (bo nie ma możliwości ucieczkli), jeśli dam mu do zabawy coś interesującego, inaczej nie usiedzi w miejscu. Ale gdyby chętnie jadło w innym miejscu, wcale bym nie zmuszała go do siedzenia w foteliku. Jotl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka