Dodaj do ulubionych

Co lepsze?

IP: *.* 26.09.02, 14:48
Odkąd zrobiło się zimno ciągle dręczy mnie takie zagadnienie co lepsze na jesień i zimę kombinezon czy kurtka ze spodniami>??no bo kombinezon to chyba szczelniejszy taki na sanki np al;e znowu w samochodzie lepiej ściągnąć samą kurteczkę niż cały kombinezon.No i jeszce jedno jaki rozmiar skoro zuzia nosi teraz 74/80 czy wystarczy 80 czy może trzeba aż 86?Poradźcie bo to nasza pierwsza jesień i zima więc nie mamy doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa2002 Re: Co lepsze? IP: *.* 26.09.02, 15:18
      Wiele osób twierdzi, że dla nie chodzących maluszków lepszy jest kombinezon. Ja, na naszą pierwszą zimę kupiłam mojej wówczas prawie rocznej córce kurtkę ze spodniami i byłam bardzo zadowolona. Kiedy nie było bardzo zimno zakładałam jej samą kurteczkę - na nóżkach miała zwykłe spodnie i kocyk - to przyspieszało nasze wyjścia z domu, a potem było mniej do zdejmowania. Komplet kupiłam 2 rozmiary większy (nogawki "idą" do góry w czasie siedzenie w wózku, a pod większą kurtkę można założyć dodatkowy sweter). Na drugi rok okazało się, że komplecik nadal pasuje.
    • Gość: MOKO Re: Co lepsze? IP: *.* 26.09.02, 19:07
      hej ja mojemu synkowi w tym wieku kupowałam cały kombinezon, ale kurteczki ze spodniami są też dobre. W tym roku mu kupiłam spodnie i kurteczke, a to dlatego że spodnie zapinają się pod samą szyję są na szelkach .Zawsze wygodnie się ściąga w samochodzie. I doradzam ci kupić większy rozmiar gdyz zawsze jest luźniej ,a pozatym jak założysz grubszy sweterek to nie będzie uwierać małej.Wybór należy do ciebie,pozdrawiam MOKO.
    • Gość: Miśk@ Re: Co lepsze? IP: *.* 26.09.02, 21:45
      Ja kupiłam kurteczkę na wymiar-do samochodu,lub szybkiego przemieszczania,a kombinezon większy,bo jak Jaś siada to zawsze "uciekają" Mu nogawki do góry,a poza tym pod większym jest Mu luźniej jak założę grubsze rzeczy.
    • Gość: guest Re: Co lepsze? IP: *.* 27.09.02, 08:47
      Radzę kurtkę i spodnie.Masz rację, że w samochodzi np. jak gorąco,można zdjąc samą kurteczkę..nie martw się tym , że np. będzie Zuzi zimno po boczkach - można przecież włożyć sweterek w spodenki i już sprawa załatwiona. Kup lepiej rozmiar 86- pod kurtkę zakłada się przecież jeszcze coś , czasem grubszego, więc żeby nie było za ciasno.Pozdr.KIKA
    • Gość: Alaula Re: Co lepsze? IP: *.* 27.09.02, 09:10
      Witam,mam podobny dylemat, moj 8 miesieczny Kuba tez nosi rozmiar 74/80.Mam dwa kombinezonki, dostalam juz jak Kuba sie urodzil. Jeden, latwo zakladalny i zdejmowalny niestety juz teraz jest na Kube w sumie za maly. Drugi gorzej sie zaklada, i w sumie tez jest na ostatni gwizdekMusze kupic cos nowego - mama doradza kombinezon, bo cieplejszy, ale podobnie jak poprzedniczki mowily, zastanawiam sie nad spodniami i kurteczka majac na uwadze takie wysokie spodnie, na szelkach.Mysle ze to jest dobre rozwiazanie :) A rozmiar chyba 86 kupie.Pozdrawiam cieplutko,Ala

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka