Dodaj do ulubionych

Bajki i TV

IP: *.* 02.12.02, 15:34
czytam sobie posty o oglądaniu TV i bajek na wideo i tak się zastanawiam od jakiego wieku pokazujecie dzieciom bajeczki. Jakie bajki pozwalacie ogladać dzieciom ok 2l ?Jak długo wasze dzieci je oglądają ?Jestem ciekawa czy przy dzieciach oglądacie TV ?ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Bajki i TV IP: *.* 03.12.02, 09:59
      Aniu,ponieważ nikt ci nie chce odpowiedzieć podzielę się swoim doświadczeniem: Ola ogląda bajki odkąd skończyła jakieś 2,5-lat - przedtem ją nie interesowała TV, teraz ma prawie 3 lata ogląda rano w oczekiwaniu na opiekunkę - jakąś godzinkę (Mini-MAx i Kartoon network lub obcojęzyczne kanały...), czasami dobranockę i jaskiniowców o 19h30 na jakimś kanale, nie pamiętam.... no i w weekendowe poranki,wtedy trochę dłużej, ale czasami w międzyczasie robi co innego. Poza tym Ola ma autocenzurę: jak w bajce jest przemoc albo jakieś potworki-upiorki, to każe zmienić, mówi brzydka bajka...,co do oglądania TV przy dziecku, to oczywiście, że oglądamy.... bo niby jak oglądać nie przy dziecku??? jak sobie to wyobrażasz np. u nas jest 1 duży pokój z wydzieloną kuchnią no i sypialnia .....ja to jeszcze bym mogła wcale nie oglądać, ale mój mąż lubi TV, oglada dużo filmów przyrodniczych, tzw. rodzinnych na niemieckiej Tv, ... bez wiadomości nie umie się obejść.... zresztą Ola specjalnie się telepudłem nie interesuje, łapie reklamy zwłaszcza takie jak: sok Kubuś, serek Kiri, Kinder czekolada .... zupełnie ignoruje reklamy zabawek, lalek - nie łączy tego z chęcią kupowania .... jak masz jeszcze jakieś pytania pisz na priva - maria mama Oli
    • Gość: kasiap. Re: Bajki i TV IP: *.* 03.12.02, 13:32
      Troche po skonczeniu dwoch lat zaczelysmy z corka ogladac Teletubisie - i tylko tyle. Teraz ma 4,5, ja w pracy, a babcia jak odbierze dzieci z przedszkola chcac miec spokoj wlacza telewizor, obejrzy swoj serial i czyta gazete... a oni przed telewizorem az do mojego powrotu... kilka razy juz o tym rozxmawialam z tesciowa, ale pomaga na kilka dni, po czym wszystko jest po staremu. Znowu wiec czeka mnie rozmowa.Jestem przeciwna dlugiemu ogladaniu telewizji przez dzieci - uwazam ze im mniej tym lepiej, od czasu do czasu. Wiem ze sa zwolennicy calkowitej rezygnacji z ogladania, ja do nich nie naleze - jestem wzrokowcem i przemawia do mnie obraz i slowo pisane. I telewizor przy dzieciach mam wlaczony - na wiadomosci lub inny ciekawy program - przy czym zdarza sie to rzadko bo jestem w stalym niedoczasie. I ogladam jednym okiem, bo dzieci mam bardzo zajmujace... (teraz sobie uswiadomilam ze jeszcze nie sa do konca zepsute :))) bo nie wpatruja sie bezmyslnie w migajace obrazki, tylko chca zebym sie nimi zajela!)PozdrawiamKaska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka