Dodaj do ulubionych

Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziecka?

18.03.07, 13:28
Chce kupic rocznemu synkowi buty wiosenne, synek dopiero zaczał chodzic. Nie
wiem jakie butki lepsze- Bartki, Elefanty i inne, czy raczej cos ze
sportowych typu Adidas, Nike, Puma. Widziałam dzis adidaski Pumy,
białe "połowki" z boku maja jasno niebieski znaczek Pumy- cena 159 zł- tak,
ze nie za tanie. Nie wiem czy warto kupic takie butki, czy lepiej "Bartki"za
124zł. Te pumy podobały mi sie najbardziej przede wszystkim sa wiazane, bo
nie mam przekonania do rzepów. A co najwazniejsze wydaje mi sie ze byłyby one
wygodne dla synka. Prosze o porade i opinie o tych butkach.
Obserwuj wątek
    • sieczunia Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 13:44
      Moja Jagódka w zeszłym tygodniu skończyła roczek i własnie w takich bucikach
      zaczęła stawiac pierwsze kroki! Mam dla niej wiele par butów, ale zauważyłam,
      że w tych (PUMA - wiązane) jest jej najwygodniej! Osobiscie polecam!
    • aliennis Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 14:16
      Polecam wszytkie typu Puma Adidas, Nike."Przerobiliśmy" wszystkie i nie mam
      zadnych zastrzeżeń.
      W "Dziecku" l;lub innym tego typu czasopiśmie (nie pamiętam) buciki tych firm
      miały dobre opinie specjalistów.
      Pierwsze buciki mojej córki były Adidasy -miała wtedy pół roku-zakładaliśmy je
      na spacery.
    • royalmail Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 14:50
      U nas się nie sprawdziły - noga się dziecku poci, a but za mocno "sprężynuje",
      dziecko dziwnie chodzi. Za to z Nike jesteśmy ogromnie zadowoleni, w takich
      uczył się chodzić w ub. roku, i teraz po niefortunnym wczesnowiosennym zakupie
      Pumiaków, wracamy znowu do Nike..
    • chiqita7 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 15:25
      a o których Nike-ach mówisz? Widziałam tez, były po 119zł, czarne i białe na
      dwa rzepy, tylko one wydaja mi sie miec wyzsza podeszwe, nie wiem czy to jest
      dobre.
      • royalmail Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 19:07
        My mieliśmy w tamtym roku Nike Air (nie ma ich już w sklepach, bo to starsza
        kolekcja), ale na Allegro widziałam - są od 90 zł - 120 zł. Optycznie mają
        wyższą podeszwę, ze względu na powietrze w tejże, ale są tak wyprofilowane, że
        to nie ma znaczenia. Syn biegał w nich całą wiosnę, lato i jeszcze kawałek
        jesieni - są nie do zdarcia, nawet jak dziecko jeździ w nim jeździkiem.
        Teraz mamy Pumy, takie:
        www.eshop.puma.com/Product/Kids+Footwear/Future+Cat+Kids/new+team+red-white-black/action.do?colorStylePK=YUBGU8JHionhN9hw9UPGhe-1&headline=Kids%
        20Footwear&from=3Hez2NDZMnnhN9hw9UPGhe-142&cpk=FD7IJnNldOkwSXDTQc7G68-601

I wcale nie są lepsze, choć właśnie dlatego je kupiliśmy, bo wydają się super
        wyprofilowane.

Ja w każdym razie kupiłam znowu Nike Air, dla mnie super bucik.
        Produkuję się w tym wątku, bo też pamiętam, byłam "w kropce" jak miałam kupić
        synkowi te pierwsze, dobre butki smile.

Ale może inne mamy doradzą Ci jeszcze jakieś sprawdzone przez siebie.
        Aha, i uważam, że to naprawdę nie snobizm - mi tam zwisa, czy widać znaczek
        firmowy czy nie, jednak jakość i wyprofilowanie takich butów nie umywa się
        nawet do tych "z bazarku".
    • sabka22 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 17:37
      Daj sobie spokoj z takimi butami,chyba że masz kupe kasy!Twoj syn w nich
      pochodzi miesiąc i wyrosnie a ty dasz za nie 160zł.Dla mnie to widzimisie mamy
      zeby jej dziecko miało firmowe byty.Przeciez nikt pewnie nawet nie zauważy że
      są firmowe a twojemu dziecku to bez roznicy za ile ma buty.Kup mu lepiej za tą
      cene buty i zabawki w innym sklepie.
      • bomba001 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 22:13
        polskie buty bartki etc tyle samo kosztują, a sa twarde i brzydkie, wcale nie
        dobre dla stopy. polecam, buty sportowe!!!
    • aliennis Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 19:40
      Szczególnie polecam Nike play
      Moja córka miał takie;
      photos.allegro.pl/photos/oryginal/17/1751/175186/17518640/175186403_2
      • mamaigiiemilki Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 22:19
        a ja uwazam ze warto zaiwestowac w buty; gdybym miala na to kase na pewno bym
        je kupila!ale 160*2 to troche za duzo! ale moze sie uda, kto wie;dzieki za
        linki!
      • kaliaa Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 22:19
        ogladalam te pumy w sklepie i choc sa sliczne to moim zdaniem podeszwa w nich
        jest za cienka, takze ja zrezygnowalam z nich. Mala w zeszlym roku biegala w
        takich nike:
        www.bestsport.com.pl/index.php?id=&dz2=8&id_prod=1944&dzial=
        i byly super takze w tym roku tez sie pewnie zdecydujemy na nie badz na taki
        model adidasa:
        www.bestsport.com.pl/index.php?id=&dz2=8&id_prod=1923&dzial=
        dodam jeszcze, ze u nas buty na sznurowki sie nie sprawdzaja i mnie i mala
        wkurza ich sznurowanie i wkladanie. Jednak buty na rzepy latwiej i szybciej sie
        wkladaja.
    • chiqita7 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 23:35
      Mozesz mi powiedziec jak sie szuka butów dzieciecych na tej stronie która
      wkleiłas, bo szukam i szukam i nie widze! nie uwazam, ze kupienie butów za 150
      zł to snobizm- najwazniejsze jest zdrowie i wygoda dla dziecka które zaczyna
      juz naprawde chodzic. Jakosc zawsze idzie w parze z cena! Tez ogladałam buty w
      Bartku itp, i uwazam ze sa strasznie twarde- w wiekszosci tych bucików nie
      idzie wyczuc gdzie dziecko ma paluszki, a w sportowych przewaznie sa wkładki
      które mozna wyjac i przymiezyc do stopy dziecka. Na pewno skusze sie na butki
      sportowe! Dzieki za wszystkie opinie.
      • kaliaa do chiqita7 19.03.07, 09:22
        www.bestsport.com.pl/index.php?dz=11
        tu masz wszystkie dzieciece buty z tego sklepu
    • figrut Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 18.03.07, 23:48
      Jak Cię na takie buty stać, to jasne, że kupuj. Mi by było szkoda wydać tyle
      kasy na buty, które posłużą dziecku jakieś dwa miesiące.
    • falasarna Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 00:06
      ja miałam kupić elefanten dla 17-mies. te, które upatrzyłam były właśnie dla
      początkującego spacerowicza, więc wybrałam inne elefanten z twardszą podeszwą.
      ale tamtych nie odżałuję-leciutkie, zginąją sie tam, gdzie trzeba, akurat na
      wiosnę, w środku naturalna jasna mięciutka skórka.
      sportowe i tak kupię na chłodniejsze letnie dni dla wprawionego wędrowca, ale
      tamte elefanten dla małego chodzika, cudne. polecam
      • aliennis Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 09:12
        !50 ,160?
        Gdzie Wy kupujecie te sportowe tak drogo. Najwiecej wydałam za Adidasy,Nike 119
        zl.Trzeba umieć szukać.
        • kaliaa Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 09:21
          rzeczywiscie nike i adidasy sa tansze i ja tez widzialam najdrozsze za 120, ale
          pumy kosztuja wszedzie ok 140-160. zreszta dla zaoszczedzenia 20 zl nie ma
          sensu zjezdzac pol miasta...
          • aliennis Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 09:32
            Są outlety Pumy i buty tam sa tańsze.dużo tansze.
            • kaliaa Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 09:42
              bywam regularnie zarowno w factory w ursusie jak i sporadycznie w piasecznie i
              zapewniam Cie ze od zeszlego roku nie widzialam tam pum ponizej 120 zl
              zreszta naprawde nie weidze sensu jezdenia dla nieduzej kwotu przez pol miasta
              i to po to zeby kupic zeszloroczny model smile
              • aliennis Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 11:36
                Ja mówie o Krakowie...
                • bomba001 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 12:15
                  w krakowskim outlecie nic nie ma, modele stare brudne wstyd. ja jeżdże do
                  sosnowca, kupujemy hurtem to sie opłacasmile))
                  • aliennis Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 12:28
                    Do Fasion House?
                    wybieram sie w niedziele.
    • chiqita7 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 11:08
      Kaliaa, dzięki za linka! Ja równiez nie widziałam NIGDZIE tanszych Pum, to sa
      jednak najdrozsze buty sportowe. Chociaz w tym sklepie gdzie byłam i mierzyłam
      małemu te Pumki, były tez Adidasy za 179 zł!!! To juz przesada! Równiez nie
      widze sensu zjezdzic całe miasto zeby kupic 20 zł taniej, bo tyle samo wydam na
      benzyne, no nie?! W srode jade jeszcze raz do tego CH, bo maja dostac wiecej
      modeli tych butków i wiecej rozmiarów. Acha, były tam jeszcze takie Adidasy za
      139zł, niebieskie, tylko ze były lakierowane, i ciut wyzsze, nie wiem czy
      lakierowany but jest odpowiedni? Pozdrowionka.
    • ana782 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 11:42
      ja myślę że niewarto wydawać tyle kasy na 2-3 miesiące ale to moje zdanie
      • jaanek5 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 11:52
        mój syn ma 3 latka i odkąd skończył rok to chodzi w Nike, nie sa drogie od 350
        zł juz kupisz fajne
        • janeczka79 Re: Co myslicie o butkach PUMY dla rocznego dziec 19.03.07, 12:54
          Oj...od 350zł...nie za tanie???

wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka