l09_11_1982 20.03.07, 10:54 Witam wszytskie mamusie ponownie.Jakich kosmetykow uzywacie dla noworodkow co polecacie???Co musze kupic i ile??Aha a pampersy jakie sa najlepsze dla nowodorka?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_basienki Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 11:00 KOsmetyki - nie jupuj Johnson's bo najzesciej uczulaja. Moze byc zwykle Bambino (tanie i dobre). My uzyamy Klorane Avenu mel do mycia ciala i wlosow, bardzo dobry, bardzo wydajny i nie uczula. Nivea np tez uczulil moja mala. Pieluchy- tu juz metoda "prob i bledow" niestety Ja mialam Pampersy, Huggies i Happy. Pampersy to dla nas beznadzieja - odparzaly pupke, pielucha smierdziala siusiami okropnie. Huggies i Happy uzywany naprzemiennie - obie sa baaardzo dobre. Po zastanowieniu, to nie wiem czy Happy nie lepsze. Ale wiem ze baaaardzo duzo mam chwali Pampersy. Zalezy to po prostu od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
dana184 Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 12:04 Szczerze, najlepsza jest zwykła parafina a do mycia głowy na początek mydło.sama na początku używałam róznych oliwek itp. Skóra Natalki strasznie wyschła i powróciłam do parafiny, jest najlepsza. Do odparzeń można użyć sudocremu- rewelacja. A pieluszki to polecam firmy Pamper, są niezastąpione. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_basienki Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 12:12 Ja nie smarowalam malej prawie nigdy (oliwki u nas to totalna pomylka - uczulaly) czasem balsam klorane (glownie na nozki, ma bardzo wysuszone paluszki). Acha, pupke dobrze jest smarowac (polecila mi kolazanaka z 3 dzieci+mama pediatra ) mascia alantan tanie i swietne. Wyleczyla zmasakrowana po Papmersach pupke. Ponoc Sudocrem rzeczywiscie swietny jest, ja nie wiem nie uzywalam. Alantan wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartusia Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 12:54 Johnson faktycznie potrafi uczulić- mijego bąbla uczuliła oliwka tej firmy. Bambino w kostce to ponoć najlepsze mydełko bo jest z parafiną , czyli od razu natłuszcza skórkę i nie trezba już smarować niczym. No ichyba ze dwa złote kosztuje Kosmetyki Mustela do kupienia w aptece też super świetne, ale za to baaardzo drogie. Pieluszek uzywałam huggies albo pampers, kup mniejsze paczki różnych pieluch i popróbuj, bo zdania są podzielone- byle nie foliowe!Na pupcie bardzo fajny jest krem linomag, bardzo tłusty. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 14:55 Alantan jest the best i ciekła parafina, na pcoztaku uzywalam Oilatum do kapieli, a tuz po urodzeniu krochmalu, teraz plynu do kapieli Ziajki i czasem Szampon Jhonson, ale corka ma juz 17 miesiecy. i krem do buzi Klorane na zmiane z Ziajka, zadnych kosmetykow wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś