Dodaj do ulubionych

kosmetyki dla noworodka

20.03.07, 10:54
Witam wszytskie mamusie ponownie.Jakich kosmetykow uzywacie dla noworodkow co
polecacie???Co musze kupic i ile??Aha a pampersy jakie sa najlepsze dla
nowodorka??????
Obserwuj wątek
    • mama_basienki Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 11:00
      KOsmetyki - nie jupuj Johnson's bo najzesciej uczulaja. Moze byc zwykle Bambino
      (tanie i dobre). My uzyamy Klorane Avenu mel do mycia ciala i wlosow, bardzo
      dobry, bardzo wydajny i nie uczula. Nivea np tez uczulil moja mala.
      Pieluchy- tu juz metoda "prob i bledow" niestety sad Ja mialam Pampersy, Huggies
      i Happy. Pampersy to dla nas beznadzieja - odparzaly pupke, pielucha
      smierdziala siusiami okropnie. Huggies i Happy uzywany naprzemiennie - obie sa
      baaardzo dobre. Po zastanowieniu, to nie wiem czy Happy nie lepsze.
      Ale wiem ze baaaardzo duzo mam chwali Pampersy. Zalezy to po prostu od dziecka.
      • dana184 Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 12:04
        Szczerze, najlepsza jest zwykła parafina a do mycia głowy na początek
        mydło.sama na początku używałam róznych oliwek itp. Skóra Natalki strasznie
        wyschła i powróciłam do parafiny, jest najlepsza. Do odparzeń można użyć
        sudocremu- rewelacja. A pieluszki to polecam firmy Pamper, są niezastąpione.
        • mama_basienki Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 12:12
          Ja nie smarowalam malej prawie nigdy (oliwki u nas to totalna pomylka -
          uczulaly) czasem balsam klorane (glownie na nozki, ma bardzo wysuszone
          paluszki).
          Acha, pupke dobrze jest smarowac (polecila mi kolazanaka z 3 dzieci+mama
          pediatra smile) mascia alantan tanie i swietne. Wyleczyla zmasakrowana po
          Papmersach pupke. Ponoc Sudocrem rzeczywiscie swietny jest, ja nie wiem nie
          uzywalam. Alantan wystarcza. smile
    • mamamartusia Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 12:54
      Johnson faktycznie potrafi uczulić- mijego bąbla uczuliła oliwka tej firmy.
      Bambino w kostce to ponoć najlepsze mydełko bo jest z parafiną , czyli od razu
      natłuszcza skórkę i nie trezba już smarować niczym. No ichyba ze dwa złote
      kosztuje smile Kosmetyki Mustela do kupienia w aptece też super świetne, ale za to
      baaardzo drogie. Pieluszek uzywałam huggies albo pampers, kup mniejsze paczki
      różnych pieluch i popróbuj, bo zdania są podzielone- byle nie foliowe!Na pupcie
      bardzo fajny jest krem linomag, bardzo tłusty.
      • majan2 Re: kosmetyki dla noworodka 20.03.07, 14:55
        Alantan jest the best i ciekła parafina, na pcoztaku uzywalam Oilatum do
        kapieli, a tuz po urodzeniu krochmalu, teraz plynu do kapieli Ziajki i czasem
        Szampon Jhonson, ale corka ma juz 17 miesiecy. i krem do buzi Klorane na zmiane
        z Ziajka, zadnych kosmetykow wiecej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka