Dodaj do ulubionych

wymioty a coca cola

11.04.07, 21:17
Moja Mała ma biegunkę-na szczęście już nie wymiotuje. Troche dziś zjadła, ale
pije niezbyt chętnie. Za nic na świecie nie da sobie wmusić gastrolitu i
smecty, jedynie lacidofid. Dałam jej dziś Kubusia-play. Można? Trochę go
przynajmniej wypiła. A co z tą coca-colą? Pomaga? Na jakiej zasadzie? Kamilka
nigdy nie piła tego typu napojów. (ma teraz 2lata i 2 mies.)
Obserwuj wątek
    • amelia_s Re: wymioty a coca cola 11.04.07, 22:19
      Nam pediatra powiedziała, że w oglóle nie powinno się podawać dziecku coli,
      szczególnie przy dolegliwościach żołądkowych.
      Podawaliśmy małej (trochę młodsza niż Twoja) Lacidofil 3xdziennie po jednej
      ampułce i do picia kupowaliśmy soki marchwiowo-ryżowe Hipp (wypijała 1 butelkę
      dziennie)
      • majan2 Re: wymioty a coca cola 11.04.07, 22:35
        Mi pediatar kazal podawc 11 miesicznej corce odgazowana Cole (po 2 lyzeczki),
        pomoglo, ale czy to napewno ta Cola to nie wiem
        • phantomka Re: wymioty a coca cola 11.04.07, 22:50
          Juz od kilku lekarzy slyszalam takie opinie, ze cola odgazowana pomaga, wiem ze
          doroslym i dzieciom ok 4 czy 5 lat mozna podawac, ale czy mlodszym to juz sie
          trzeba zapytac lekarza.
          • hanna26 Re: wymioty a coca cola 11.04.07, 23:36
            Mnie nasza pediatra powiedziała kiedyś, że Cola ma silne działanie bakteriobójcze. Czyści doskonale żołądek ze wszystkich złych drobnoustroji. Polecała ją w przypadku zatruć. Kazała tylko najpierw podgrzać, żeby sie odgazowała. Nie podawałam jeszcze, bo na szczęście nie bylo takiej potrzeby (puk, puk!)
            • janeczka79 Re: wymioty a coca cola 12.04.07, 09:15
              podgrzana, odgazowana... Chodzi tylko o tę oryginalną z czerwonym kapslem (?)
              czy jakoś tak.
              • de_la_hoya Re: wymioty a coca cola 12.04.07, 19:57
                Tak tylko ta oryginalna...

Ja sama przy takich dolegliwościach piję coca colę. Cola jest strasznie żrąca
                więc pewnie jak się ją pije to zabija wszystkie bakterie.
    • mama_pysiaczkow Re: wymioty a coca cola 12.04.07, 09:44
      odgazowaną podczas infekcji załądkowej mozna bo wazny jest kazdy płyn i nie
      wazne co dziecko bedzie piło - wazne aby nawadniac organizm - ale uwzględnij
      to, ze cola ma duzo cukru i kofeinę - jest po prostu niezdrowa.
      moje dzieci nie chiały pic hipp'a marchekowo-ryzowego. gotowałam zwykły kompot
      z jabłek.
      przy problemach zoładkowych lepiej unikac swiezych soków. a herbatka? moja
      córeczka polubiła ostatnio mietę osłodzoną cukrem.
    • gan33 Re: wymioty a coca cola 12.04.07, 11:24
      A ja jestem zwolenniczką coca coli przy takich dolegliwościach, ale nie podaję
      przy pierwszych wymiotach tylko niech dziecko najpierw opróżni żołądek, po tem
      podaję po łyżce co pół godziny, pomagało już 2 razy i nie było biegunek. Ale
      moje dziecko jest już kilkulatkiem.
      • polcia76 Re: wymioty a coca cola 12.04.07, 14:56
        Cola jest bardzo skuteczna na dolegliwości żołądkowe. Córce 6- letniej podawałam
        cole, ale szczerze nie wiem czy Twoja córeczka nie jest za mała. Na Twoim
        miejscu bym nie ryzykowała, zapytaj eksperta, bo jeszcze któraś z nas Ci źle
        doradzi i tylko zaszkodzi malutkiej.
        Pozdrawiam serdecznie, P.
    • rybalon1 Re: wymioty a coca cola 12.04.07, 14:59
      z coca-cola mozna sprobować 2 łyzeczki myślę , ze nie zaszkodza tak bardzo a
      moga pomoc ..... ja nie podawałam bo moj mały 2,5 roku chetnie pił herbatę
      mietową z dodatkiem smekty .o dziwo .bo samej smecty nie chciał pic i chyba
      ta smecta mu pomogła , pozdr
    • wronka33 Re: wymioty a coca cola 12.04.07, 17:33
      Dzięki za wszystkie rady. Coca-coli nie odważyłam sie podać. Mała ma sie już
      lepiej. Biegunka jeszcze jest, ale już nie tak intensywna. Mała pije kubusia-
      play rozcieńczonego wodą. Pozdro dla wszystkich
      • baasia27 Re: wymioty a coca cola 12.04.07, 18:11
        ja podawałam mojej córeczce pepsi,ale bardzo rozgazowane, nie miala nawet
        roku.znajoma lekarka poleciała podawać pepsi, (nie colę) po jednej łyżeczce co
        1, 2 godz. Pompogło,a było tak źle, że dziecko omało nie wylądowało w
        szpitalu.Też nie chciałam się odważyc, ale jak widziałam co się dzieje z
        dzieckiem, nie miałam wyboru,musiałam spróbować wszystkiego, nawet
        pepsi.Dodam,że podawałam również gastrolitna poczatku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka