26.04.07, 14:24
Proszę o odpowiedx młode mamy, czym jeździcie ze swoimi pociechami.
Chciałabym kupić jakiś niedrogo samomochód do 16.000 zł, raczej nie będzimy
udawać się nim w dalekie podróże, tylko jeździć po mieście lub na 2-3 dni do
rodziny. Chodzi o to, a by zmieścił wózek i dwie torby. Poradzcie.
Obserwuj wątek
    • olamazur Re: samochód 26.04.07, 15:11
      Twoje wymagania spełnia znakomita większość aut. Nawet do cinquecento zmieści
      się wózek i dwie torby smile Wiem coś o tym...
      • agunia1980 Re: samochód 26.04.07, 15:44
        Witam.My mamy Forda Mondeo Kombi.Nasz kosztowal cos ok 14000 ale jest to
        rocznik '96.Auto ma suuuuper wielki bagaznik.Poza torbami,wozkiem (niewielka
        skladana spacerowka) miesci sie jeszcze rowerek i inne drobiazgi.My kupujac
        auto bralismy glownie pod uwage fakt ze potrzebne bedzie duzo miejsca dla
        szpargałów malej.Samochod doskonale sie sprawdzil.
        Pozdrawiamy
        A&Z
        • joanna1982 Re: samochód 26.04.07, 17:17
          Hej!
          Do cinkusa wózek się nie zmieści! Chyba że mała parasolka no to tak.
          My kupiliśmy Lagune w zeszłym roku za 10 tys. rocznik 1997 z tym że biała
          dlatego tanio. Bagaźnik duży-mieszczą sie 2 łóżeczka turystyczne,
          spacerówka-parasolka, plecak duży i torba i jeszcze kilka innych rzeczy. Ogólnie
          polecam.
          Pozdrawiam
          Asia, mama prawie 3 letniej Nati i 16 m-cznego Piotrusia
          • olamazur Re: samochód 26.04.07, 22:17
            > Do cinkusa wózek się nie zmieści! Chyba że mała parasolka no to tak.

Do naszego się mieścił wink I wcale nie parasolka. A do tego do bagażnika
            wchodziły jeszcze zakupy z supermarketu, powaznie smile Też bylismy zdziwieni.
            Ale nie o to chodzi. Ja chciałam tylko powiedziec, że całe mnóstwo samochodów
            spełni oczekiwania założycielki wątku, bo wózek i dwie torby wejdą do
            zdecydowanej większości aut.
    • figrut Re: samochód 26.04.07, 17:48
      Każda z nas doradzi Ci coś innego. Jedna zadowolona ze swojego samochodu będzie
      Ci doradzać tylko ten i żaden inny, inna, zmęczona swoim samochodem będzie Ci
      konkretny typ odradzać. Ja mam astrę kombi i jestem z niej bardzo zadowolona,
      ale pewnie byłabym zadowolona z każdego samochodu mało awaryjnego byle tylko był
      to kombi. Dla mnie inne samochody się nie liczą właśnie ze względu na pakowność.
      Dla mnie samochód musi się sprawdzić na krótkie i długie trasy oraz krótkie
      [skok do sklepu] i długie wypady [np. wakacje]. Dla mnie to ważne, aby nie
      płacić niepotrzebnie dwóch ubezpieczeń na dwa różne samochody każdy do innej
      jazdy. Poza tym nie lubię miniaturowych autosugestii, lubię samochody duże,
      które w razie jakiejś stłuczki czy wypadku mają dość dużo miejsca do zgniotu
      [nie chciałabym mieć np. silnika na kolanach przy niewielkim zderzeniu, wolę,
      żeby ten silnik miał większy kawałek drogi do kabiny :} To zamo dotyczy tyłu -
      inaczej wygląda uderzenie w kufer kombi, inaczej w sedan, coupe. Za 16000 kupisz
      już niezłe autko w średniej klasie, ale wybrać markę musisz sama. Nie wiem, czy
      te 16.000 zł. to całkowita kwota jaką przeznaczasz na sam samochód bez opłat,
      czy też jest to kwota za którą kupisz samochód i zrobisz za niego opłaty
      [ubezpieczenie, podatek, tablice rejestracyjne czy tylko przerejestrowanie na
      siebie jeśli samochód nie potrzebuje nowych tablic - uzbiera się tego niezła sumka].
    • malgosiek2 Re: samochód 26.04.07, 22:27
      A ja nie polecam małych aut,gdy sa dzieci np.cinqecento,sieciento,matiz,tico
      etc.
      Proponuję większe auta ze względu na bezpieczeństwo czyli dużo z przodu i z
      tyłu jak coś Cie nie daj Boże walnie,to zanim do Was dojdzie to zatrzyma się
      wcześniej na czymś,a nie na Was.
      Mam opla pmegę kobmi i spełnia moje oczekiwania rewelacyjnie
      • malgosiek2 Re: samochód 26.04.07, 22:28
        Coś literówki wyszłysmile
        Miało być opla omegę rzecz jasna.
        Pzdr.Gosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka