Dodaj do ulubionych

jezyk a nocnik

07.05.07, 03:15
witam dziewczny mam pytanie czy jesli dzieczynka w wieku 19 miesiecy nie
powinna juz zacza przygode z nocnikiem? problem w tym ze rodzice mowia w 4
jezykach co wy uwarzacie z gory dziekujesmile
Obserwuj wątek
    • asidoo Re: jezyk a nocnik 07.05.07, 07:19
      Dziewczynka już tylko jak zaczęła siadać powinna była swoją przygodę z nocnikiem
      rozpocząć. Języki ok.
      • ik_ecc Re: jezyk a nocnik 07.05.07, 20:22
        asidoo napisała:

> Dziewczynka już tylko jak zaczęła siadać

A chlopczyk?
    • mika_p Re: jezyk a nocnik 07.05.07, 16:26
      Nocnik nie służy do przeżywania przygód, tylko do siusiania, jak człowiek
      dojrzeje do kontroli swojej fizjologii.
    • anek130 Re: jezyk a nocnik 07.05.07, 17:04
      ja nie rozumiem co napisałaś. Pytasz o to czy dziewczynka nie powinna już sikac
      nanocnik? ale drugie zdanie jest dla mnie niezrozumiałe. Mogłabyś napisac o co
      ci chodzi? co z tego, że rodzice mówią w 4 językach i jaki tu widzisz problem?

Ania
      • mika_p Re: jezyk a nocnik 07.05.07, 17:35
        Pewnie nie mogą dojśc do porozumienia w tej kwestii, bo jedno mówi 2 językami,
        a drugie pozostałymi dwoma smile
        • kitka20061 Re: jezyk a nocnik 07.05.07, 21:42
          To ciekawe jak się dogadują rodzice między sobą, skoro jedno mówi innymi językami niż drugie. a może nie wiedzą w jakim jezyku mówić do dziecka o kupce i siusiu. A na poważnie uważam że dziecko w tym wieku można już śmiało uczyć załatwiania potrzeb fizjologicznych na nocnik.
          • kalina_19 Re: jezyk a nocnik 10.05.07, 14:26
            nie nie chodzi mi oto bo jesli ja mowie np mikolajku chodz zrobimy siusiu to on
            idzie my mamy 1 jezyk rodzice tej malej mowia w 4 jezykach kazdy wiec mie ma
            problemmu zeby sie dogadac tylko ja zaproponowalm pomoc w nocniku ona ma juz
            19m niecale ale jej tatus powiedzial ze nie bo jest za mala i oni mowia w 4
            jezykch wiec pytam sie wam drogie mamy czy to nie jest problem dla tego dziecka
            • kawa38 Re: jezyk a nocnik 10.05.07, 14:57
              19ście miesięcy to śmiało można sadzać na nocnik,można tez spróbować na desce
              są takie nakładki specjalne na sedes dla dzieci,mój syn będzie miał w lipcu 2
              lata i sadzam go na sedes,czasem na nocnik nie ma problemu,oczywiście nie prosi
              siku jak zrobi w pieluchę to dopiero mowi że lobie situ,ale staram się go
              przyzwyczajać,a z kupą jak widzę,że się napina to odrazu idziemy na kibelek i
              robi,oczywiscie trzeba go posadzić tak żeby się nie przestraszył bo póżniej nic
              nie zrobi.
    • sfajczala Re: jezyk a nocnik 11.05.07, 19:56
      te 4 jezyki to problem bo jak 4 wsadza do nocnika to juz pupa dziecka nie
      wejdzie ale w sumie po co ma wchodzic?
      sluchaj jeszcze ma czas bozeeeee
      nadejdzie lato cieplo to gacie na tylek i sie posika parem razy i nauczy raz
      dwa trzy osiem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka