anonim37 15.05.07, 20:04 Mamcie znacie jakieś dobre ćwiczenia na koślawość stóp i pięt? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osmag Re: Koslawość stóp i pięt 16.05.07, 08:36 Ćwiczenia powinien pokazać fizjoterapeuta i to po dokładnym obejrzeniu dziecka. Różne mogą być powody takiego ustawienia stóp. Ważny jest też wiek dziecka i jak bardzo pięty są koślawe.Czy to samo dotyczy kolan? Odpowiedz Link Zgłoś
anonim37 Re: Koslawość stóp i pięt 18.05.07, 16:52 Byłam z córką u ortopedy i zaleciła 4 ćwiczenia tylko że ja je zapomniałam bo na drugi dzień trafiliśmy do szpitala z biegunką i wymiotami dlatego pytam was czy może jakieś znacie w poniedziałek idziemy ZNóW I będzie miałam naświetlanie laserowe i masaże a właśnie co dają te lasery? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Koslawość stóp i pięt 18.05.07, 17:35 masz tu stronę, poczytaj sobie o tym wszystkim, przystępnie napisana www.radziechowy-wieprz.pl/szczegoly.php?2339 co to te lasery, to nie wiem, idź znów do ortopedy i sobie zapisz te ćwiczenia, jak masz sklerozę, moja córka ma koślawe kolana i pięty, chodzi na gimnastykę korekcyjną do grupy przedszkolnej, fizjoterapeuta pokazał jedno, ale za to skuteczne ćwiczenie ponoć: siad, nogi rozłożone, między nogami piłka, dziecko próbuje piłkę uchwycić stopami i przyciągnąć do siebie. Ręce za sobą oparte o podłoże. Odpowiedz Link Zgłoś
anonim37 Re: Koslawość stóp i pięt 22.05.07, 00:42 Ja nie mam sklerozy! wylądowałam z dzieckiem w szpitalu i z głowy mi wypadło teraz już wiem co mam robić byłam zapytałam i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
momeko Re: Koslawość stóp i pięt 22.05.07, 11:28 my ćwiczymy : - kładanie małych przedmiotów do wiadereczka stópkami ( palcami) - malowanie palcami ( narazie córcia uczy sie chwytac kretkiw paluszki) - łapanie i podnoszenie i opuszczanie piłeczki a kolcami - siadanie po turecku i z takiej pozycji wstawanie - siadanie raz z jednej strony raz z drugiej z klęku - chodzenie na bosaka ale tylko po powierzchniach chropowatych po macie z kolcami, po materacu z ryżu, Odpowiedz Link Zgłoś
anonim37 Re: Koslawość stóp i pięt 22.05.07, 20:56 momeko dziękuję ćwiczę już z małą a teraz będę miała dodatkowe ćwiczenia Odpowiedz Link Zgłoś