momeko 17.05.07, 13:15 mojej 4 - latce nie rosną włoski na bokach moze są jakies preparaty dla dzieci ?? - wiem pewnie nie ma ale moze macie jakies podobne doświadczenia ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: włosy u 4 latki :( 17.05.07, 13:28 słonko, a co na to pediatra? Wszystkie możliwe badania w normie? A może ona ma to dziedziczne? Nie było takiego przypadku w rodzinie? Mojego kuzyna dwie córki były kompletnie łyse do końca 2 r. ż. a teraz mają piękne długie włosy blond (to w ramach pocieszenia) Odpowiedz Link Zgłoś
momeko Re: włosy u 4 latki :( 17.05.07, 14:10 być może to sa jakieś geny nie jest w 100% zdrowa jestem w trakcie robienia badań genetycznych ale reszta wlosków zaczeła rosnąć marniutkie ale są a po bokach nic a nic Odpowiedz Link Zgłoś
mamaady Re: włosy u 4 latki :( 17.05.07, 14:27 Badania jak najbardziej.... A przepis mojej prababci na wzmocnienie włosów był taki: zmiellić len, zaparzyć, tym śluzem smarować skórę głowy codziennie, zawinąć w miekką szmatkę, potrzymać jakąś godzinę (w tym czasie robiło się coś niemęczącego, żeby szmatki się nie rozwinęły, np. łuskało się fasolkę, coś się mieszało, albo skubało drób ), spółkać i do półkania używać mieszanki ziół(pokrzywa, łopian, skrzyp, rumianek). Tak codziennie do skutku.... Ale na pewno dacie radę używać ziół do półkania włosów nawet codziennie, bez mycia szamponem? o ile działa to u osób dosrosłych albo nastolatek, które dla urody zechcą trochę pomęczyć sie, to nie weim, czy zdołasz smarować dziecko tym codziennie? Odpowiedz Link Zgłoś
benit14 Re: włosy u 4 latki :( 18.05.07, 21:40 Witaj. Mój synek ma co prawda włoski ale sa bardz rzadziudkie,(5 lat). Tez bardzo się martwię, boje się, że to jakaś choroba, chociaz niby wszystko jest w porządku. Jezeli masz ochote to napisz do mnie na maila benit14@gazeta.pl, wymienimy diświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mahrtam Re: włosy u 4 latki :( 18.05.07, 21:58 Też mam czterolatkę, która ma baaardzo marniutkie włosy. Praktycznie do dwóch lat była łysa, teraz trochę tych włosków urosło, ale to takie "sianko" niemowlęce. Pediatra nie zleciła żadnych badań, pytała tylko jak było u mnie i faktycznie ja też miałam słabe włoski jako dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
benit14 Re: włosy u 4 latki :( 19.05.07, 21:38 A jak jest teraz z włosami? Kiedy Ci zgęstniały. Ja jako dziecko miałam bardzo rzadkie włosy (prawie do 4 lat byłam łysa) potem rzadzizna, gdzies w wieku 12 lat zgęstniały mi, ale nadal było ich niewiele ale ok. 18 roku życia zaczęły ponownie wypadać. Teraz mam 33 lata i problemy z włosami nie zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
mahrtam Re: włosy u 4 latki :( 20.05.07, 17:40 Ja teraz nie mam żadnych problemów, czupryna może nie super gęsta, tak przeciętnie. Nie pamiętam kiedy zaczęły gęstnieć, ale chyba nie tak bardzo późno, bo żadnej "traumy" z tego powodu nie pamiętam. Póki co z małą nie panikuję, no bo w końcu rosną, a że cienkie i później niż innym dzieciom, to wydaję mi się, żę taka jej uroda. Ale może powinnam zrobić jakieś badania, tylko jakie i u jakiego lekarza? Jak pisałam wcześniej pediatra się tym nie przejęła. Jeśli ktoś możę coś doradzić to bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mama007 Re: włosy u 4 latki :( 21.05.07, 21:47 znajomi robili na to badania , bo maly mial niedobor jakiegos pierwiatka, ale zabijcie mnie, nie pamietam co to bylo. cos czego normalnie sie nie bada, a tu akurat tak, hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś