24.05.07, 16:29
Czy buty gufo z ccc mają jakość zdrowej stopy-czy jakoś tak smile. A może
znacie jakieś inne firmy-niedrogie dla dzieci?
Obserwuj wątek
    • 111a4 Re: Buciki 24.05.07, 21:40
      ja gufo nie polecam,te które kupowałam były stasznie sztywne i zle sie malej w
      nich chodziło.
      • luna333 Re: Buciki 24.05.07, 21:54
        a ja polecam - kupiłam młodemu sandałki ze skórzaną wyściółką, super elastyczna podeszwa, sztywny zapiętek, mięciutkie i lekkie, mają wyprofilowaną podeszwę tzn taką górkę w połowie stopy i sąsuper wygodne dla małego - mały cierpi na nadmierną potliwość stóp a w tych gufo zupełnie mu się stopy nie pocą model C121001 czyli ciemnobrązowe ze sztywnym zapiętkiem na 2 rzepy z pomarańczową wstawką/ może nie są cudno - piękne ale mój synek jest w obuwiu bardzo wybredny i narzeka jak go coś uwiera - mam elefanteny za stówkę które leżą bo młody ich nie chce i gufo za 39,90 które uwielbia - w zimie też nosił gufo i nogi mu się nie pociły a na wiosnę kupiłam bartki i co - nóżki mokre a mały narzekał że uwierają w podbiciu/ innymi słowy - nie cena ważna ale to co dziecku przypasuje plus rozsądek mamy w zakresie dobrania odpowiedniego mmodelu - bo fakt niektóre butki z ccc są śliczne ale dla kształtującej się stópki się nie nadają ale można i utrafić coś super - trzeba tylko poszukać
    • jola427 Re: Buciki 24.05.07, 23:16
      Jeśli chodzi Ci o jakiś atest to nie mają (a przynajmniej nie miały). Natomiast
      jeśli Ci chodzi, czy się nadają, to powiem tak jak podpowiada rozsądek. Buty
      mają mieć odpowiednią budowę i jeżeli znajdziesz takie w CCC to znaczy, że się
      nadają. Zwróć uwagę na sztywny zapiętek odpowiednio wysoki, tak by utrzymywał
      kostkę. Podeszwa ma być w miarę sztywna, ale zginająca się tak, jak ugina się
      stopa podczas chodzenia. Buty muszą przylegać do stopy, tzn. muszą ją
      utrzymywać.
      My kupilimy teraz Bartki i są oki. Wcale się małej nie pocą w nich nóżki,
      przecież to sandałki, to spora część stopy jest odkryta. Zresztą pocenie się
      nóżek jest często spowodowane nieodpowiednimi skarpetkami, także ciężko jest
      ocenić czy buty są winne czy nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka