Dodaj do ulubionych

Pytanie o zęby "trójki"

03.06.07, 20:48
Czy ktoś może mi napisać czemu mówi się, że "trojki" to najgorsze zęby??
Wszędzie piszą (i z moich obserwacji też tak wynika), że jednak trójki
wychodzą mniej upierdliwie, niż czwórki. Ale skąd te opowieści, że to koszmar?
Z czego to wynika?
Obserwuj wątek
    • magdamroziuk Re: Pytanie o zęby "trójki" 03.06.07, 21:07
      Nie mam ojęcia, mojemu wszystkie zęby wayszły jakoś niezauważalnie, bez żadnych
      problemów. Nawet po 4 na razsmile
      • renia1807 Re: Pytanie o zęby "trójki" 03.06.07, 21:12
        mojej własnie wyżynają się górne trójki i nie widzę żadnej róznicy w jej zachowaniu
        przy górnych jedynkach trochę marudziła, przy innych oprócz slinotoku nei działo
        się nic
        • mea8 Re: Pytanie o zęby "trójki" 03.06.07, 23:06
          Trójki to pikuś przy czwórkachsmile Nie wyobrażam sobie piątek!!!
          • ik_ecc Re: Pytanie o zęby "trójki" 03.06.07, 23:36
            Najwyrazniej wszystko zalezy od dziecka. Mojej czworki, trojki i cala reszta
            wychodzi niezauwazalnie.
            • mama_frania Re: Pytanie o zęby "trójki" 04.06.07, 00:24
              U nas najgorzej było z czwórkami- wychodziły wszystkie naraz. Trójki wychodziły
              właściwie bez większych problemów (ostatnio wyrosła czwarta).
              • dana184 Re: Pytanie o zęby "trójki" 04.06.07, 08:41
                A ja nie nawidzę trójek. Mam już ich naprawde dość, wychodzą jej od kilu
                tygodni i wyjśc nie mogą. Mała ma cały czas jakieś infekcje, od tygodnia
                goączkę, a marudna jest tak że obdarowałaby tym z trójkę dzieci. O nockach nie
                wspomnę, ryk taki że szok z piąchą w buzi. Nic nie pomaga. Mówię z góry, że u
                lekarza byłam i wszystko jest niby ok. Kochane mamy bądźcie przeszczęśliwe że
                Waszym smykom z tego powodu nic nie dolega. Dodam, że czwórki też dały nam
                nieźle popalić.
                • martyskaa Re: Pytanie o zęby "trójki" 04.06.07, 09:46
                  mojej też od jakiegoś czasu przebijają się trójki i to jest koszmar w porównaniu
                  z czwórkami. czyli nie ma reguły
    • kaboja Re: Pytanie o zęby "trójki" 08.06.07, 23:21
      Dokładnie nie ma reguły.My jesteśmy właśnie na etapie "kiełkowania" górnych
      trójek, dolne już wyszły.I nic.Niestety przy czwórkach córka cierpiała
      okropnie.Myślę, że to bardzo indywidualna sprawa.
      • ewelina238 Re: Pytanie o zęby "trójki" 09.06.07, 08:02
        u nas przy czworkach- ko9szmar, a na trójki czekamy:0
        • luna333 Re: Pytanie o zęby "trójki" 09.06.07, 15:02
          mojemu wyszły naraz i trójki i czwórki - tak tak naraz szło mu 8 zębiszczy i nie miał gorączki a co dziwne nawet spał w nocy smile najgorsze były dla nas pierwsze zęby gdy miał ok 3,5-4 mcy i się kluły - potem poszło z górki bo zaczęły hurtem wychodzić i młody się przyzwyczaił - gdy miał ok 18 m-cy nabył wszystkie piątki i mam na chwilę z głowy ząbkowanie choć jak mniemam szybciej stałe wyjdą niż rozpiski twierdzą. Chyba nie ma co uogólniać - jedne dzieci każdy ząbek ukupują gorączką, wymiotami czy biegunką a u innych lecą po kolei albo i nie ale jakoś mniej stresowo
          • przyszla_mama1 Re: Pytanie o zęby "trójki" 09.06.07, 15:58
            mojemu synkowi 4 wyszly nawet nie wiem kiedy za to trojki ida juz od 2 ms i
            wyjsc nie chca... mial goraczke przy gornych dwojkach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka