sebaga 28.07.07, 23:06 są gdzieś takie dane? Wyczytałąm na forum jedzenie, że niedobrze dawać mięso codziennie.. A jak u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bomba001 Re: ile mięsa dla 15mieisęczniaka 29.07.07, 08:46 u mnie juz prawie 22 msc, ale powinno byc podobnie. rzecz jest taka, ze w polsce jemy znacznie za duzo miesa, dzieciom tez za duzo dajemy. miesko tylko na jeden posilek, jak szynka na sniadanie to nie na obiad. ja daje dziennie rownowartosc tak ok. 3 malych lyzeczek i tyle wystarczy. 2-3 razy w tygodniu ryba, owoce morza, raczej unikamy wedlin, parowki (niestety mala uwielbia) od swieta. aha, no i oczywiscie jajka, czesciow zastepczo za mieso (np sadzone na obiad, jak na kolacje jajko, to obiad bezmiesny Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 maxymalnie 29.07.07, 10:26 jako ze my wszyscy nie bardzo lubimy mieso, u nas pojawia sie na stole maksymalnie raz na tydzien- raz na dwa tygodnie. Mojego syna do miesa w ogole ciezko zachecic. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna hihi 29.07.07, 20:56 no nie wierze normalny post marychy a niech mnie ) co do mieska to wg mojego pediatry powinno byc dzinnie maxymalnie 50g Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 jojojo... 29.07.07, 22:28 na normalne pytanie, normalna odpowiedz. Wyluzuj. I nie cpaj tyle. to na mozg pada. (mieso pewnie tez) Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga sio 29.07.07, 22:47 mi kobity, nie psuć wątka co żem go w pocie czoła wymyśliła!! Nie awanturować się Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 Re: sio 29.07.07, 23:27 Kto tu sie awanturuje??? Schobowy do glowy niektorym uderzyl. U nas nie ma amatorow miesnych, wolimy rybki i zielone. Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: sio 30.07.07, 09:54 Marysienka, gryziecie się z Dyżurną bez sensu. odpuść sobie jej posty. Lepiej się Marysienki poprzytulajcie, zamiast tracić energię na forach w aktualny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: sio 30.07.07, 13:55 marysienka110 napisała U nas nie ma amatorow miesnych, wolimy rybki i zielone zielone? chyba nie przegryzacie konopi indyjskich? P buahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 BiG Mama patrzy 30.07.07, 22:07 pilnuj lepiej swojej niani. nie wiadomo czym twoje dziecko teraz karmi. Konopie na dwulatka jeszcze troche za twarde jezeli z zielonym kojarza ci sie tylko konopie to z czym przezroczyste?. a znasz ten dowcip: czarne na czerwonym jedzie po zielonym? Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 Re: Dyzurna 03.08.07, 23:09 JOJOJOJooo. Potrzebujemy podpuszczalskich. Prznajmniej jest wesolo!!! Jakos sie Dyzurnej prlaka czy tam jakis sprzet kuchenny spsol i cos z Forum znikla! Dyzurna!!!!!!! Gdzie jestes?????????? Bez Ciebie radosci nie ma, jakos nieswojo... sebaga napisała: > ale Ty się dajesz podpuszczać.. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: Dyzurna 04.08.07, 22:43 A Tobie się za to coś język poplątał. To chyba z pośpiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: Dyzurna 05.08.07, 22:22 jak Ciebie takie rzeczy podniecają to nie dobrze z Tobą, oj nie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Dyzurna 06.08.07, 08:15 ja nie wiem ile powinny ale moja na raz-na obiad 3 udka gotowane zjada, 2 kotlety itp. póki co ma bunt na wszelkie formy warzywne -nie mięsne Odpowiedz Link Zgłoś