Dodaj do ulubionych

jestem dumna

05.08.07, 19:19
synek siada na nocnik i robi si i aa. ma 18 mc smile) ale jeszcze ma majteczki
do nauki korzystania z nocnika.
Obserwuj wątek
    • marysienka110 Re: jestem dumna 05.08.07, 21:51
      z siebie czy z syna?
      • anulkas86 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:02
        Ja bym była dumna i z siebie i z synasmile
        A tak naprawdę to zazdroszczę autorce wątku, bo moje dziecko mam wrażenie że w
        życiu nie nasika do nocnika. No ale jeszcze trochę czasu ma i może ta awersja
        nocnikowa mu przejdziesmile
      • anol Re: jestem dumna 06.08.07, 19:07
        z syna oczywiscie
    • kosmitka06 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:15
      No to i ja się "dołączę" do wątku wink
      Ja również jestem dumna ze swojej 14 mc córeczki.
      Mała od 3 tyg. woła na nocnik...
      Zużywamy coraz mniej pieluszek w ciagu dnia wink
      Potrafi wstrzymac mocz i narobic do nocnika naprawde dużo, z kupka takze nie
      mamy problemów. Gorzej jest na spacerach... ale na wszystko przyjdzie pora-
      wkoncu jest jeszcze malutka.
      Pozdrawiam
      • anulkas86 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:19
        oj to mój synek ma 15 miesięcy i szybko się takiego postępu nie spodziewamsad
    • ptaszor4 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:27
      ok, fajnie, ale nie rozumiem przesadnego "ciśnienia" pań mam! Jakbym słyszała
      teściową, która przy każdej okazji wspomina, że jej cudowne dzieci nauczyły się
      sikać do nocnika przed ukończeniem roku. I że bzdury opowiadam jak mówię, że to
      ewenwment!
      • anulkas86 Re: jestem dumna 06.08.07, 23:09
        Ja cioci gdy ta chwaliła się że jej dzieci szybko nauczyły się sikać na nocnik
        powiedziałam że oglądałam program w którym jakiś lekarz wypowiadał się że
        głupotą jest na siłę sadzanie dzieci na nocnik żeby złapać to co nasikają przed
        ukończeniem 2 latek, bo dziecko i tak tego nie rozumie. Wytłumaczyłam jej to
        dokładniej. A w rzeczywistości pan w telewizji mówił że rzadko się zdarza żeby
        dziecko młodsze niż2 lata rozumiało ideę nocnika i że nie należy go do niczego
        zmuszać. A ciocia usłyszała wersję dla siebiesmile Ale już więcej nie mówi mi że
        jej dzieci...
    • kitka20061 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:28
      Moja ma 18 miesięcy i od trzech tygodni jest bez pieluszki (zakładam tylko na noc). Po pierwszym dniu , gdy zrobiła 3 razy w majteczi i trzeciego dwa razy, cały czas woła, również na placu zabaw czy gdy jedziemy autem. Polecam wszystkim mamom, zdejmujcie pieluchy póki ciepło i dzieci szybciutko się naucza jak poczują że mają mokre ubranka. Powodzenia.
    • eli1979 Re: jestem dumna 07.08.07, 12:50
      Mój synek też wołał od 18-tego mieisąca życia. Póżniej mu
      przeszło wink Możesz sie spodziewać , że Twojemu tez się może
      znudzić wink Teraz ma 22 miesiące i od około miesiąca chodzi i sypia
      bez pieluszki.
    • doralia Re: jestem dumna 07.08.07, 13:50
      Gratuluję i również podzielę się swoim szczęściem, córcia od kiedy
      skończyła 18 m-c chodzi bez pieluszki i na dworze również woła sisi.
      Zdarza się czasem mała wpadka, ale ma dopiero 18 m-cy więc i tak
      jest ok. Polecam wszystkim mamo, to wielka oszczędność i dużo mniej
      zachodu. Naukę zaczęłam od 14 m-ca.
    • kowalikm Re: jestem dumna 07.08.07, 14:32
      Mój ma 14 miesięcy. Uczę go przy "stękawce" siadania na nocniczek. Czasem uda
      się że nocniczek zagra, kiedy nasika. Ostatnio się bardzo ucieszył i włożył
      rączkę - w żaden sposób nie udało się go powstrzymać. Ale nie zniechęcam się i
      będę nadal (będziemy) próbować smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka