anol 05.08.07, 19:19 synek siada na nocnik i robi si i aa. ma 18 mc ) ale jeszcze ma majteczki do nauki korzystania z nocnika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anulkas86 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:02 Ja bym była dumna i z siebie i z syna A tak naprawdę to zazdroszczę autorce wątku, bo moje dziecko mam wrażenie że w życiu nie nasika do nocnika. No ale jeszcze trochę czasu ma i może ta awersja nocnikowa mu przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:15 No to i ja się "dołączę" do wątku Ja również jestem dumna ze swojej 14 mc córeczki. Mała od 3 tyg. woła na nocnik... Zużywamy coraz mniej pieluszek w ciagu dnia Potrafi wstrzymac mocz i narobic do nocnika naprawde dużo, z kupka takze nie mamy problemów. Gorzej jest na spacerach... ale na wszystko przyjdzie pora- wkoncu jest jeszcze malutka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:19 oj to mój synek ma 15 miesięcy i szybko się takiego postępu nie spodziewam Odpowiedz Link Zgłoś
ptaszor4 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:27 ok, fajnie, ale nie rozumiem przesadnego "ciśnienia" pań mam! Jakbym słyszała teściową, która przy każdej okazji wspomina, że jej cudowne dzieci nauczyły się sikać do nocnika przed ukończeniem roku. I że bzdury opowiadam jak mówię, że to ewenwment! Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: jestem dumna 06.08.07, 23:09 Ja cioci gdy ta chwaliła się że jej dzieci szybko nauczyły się sikać na nocnik powiedziałam że oglądałam program w którym jakiś lekarz wypowiadał się że głupotą jest na siłę sadzanie dzieci na nocnik żeby złapać to co nasikają przed ukończeniem 2 latek, bo dziecko i tak tego nie rozumie. Wytłumaczyłam jej to dokładniej. A w rzeczywistości pan w telewizji mówił że rzadko się zdarza żeby dziecko młodsze niż2 lata rozumiało ideę nocnika i że nie należy go do niczego zmuszać. A ciocia usłyszała wersję dla siebie Ale już więcej nie mówi mi że jej dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: jestem dumna 05.08.07, 22:28 Moja ma 18 miesięcy i od trzech tygodni jest bez pieluszki (zakładam tylko na noc). Po pierwszym dniu , gdy zrobiła 3 razy w majteczi i trzeciego dwa razy, cały czas woła, również na placu zabaw czy gdy jedziemy autem. Polecam wszystkim mamom, zdejmujcie pieluchy póki ciepło i dzieci szybciutko się naucza jak poczują że mają mokre ubranka. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eli1979 Re: jestem dumna 07.08.07, 12:50 Mój synek też wołał od 18-tego mieisąca życia. Póżniej mu przeszło Możesz sie spodziewać , że Twojemu tez się może znudzić Teraz ma 22 miesiące i od około miesiąca chodzi i sypia bez pieluszki. Odpowiedz Link Zgłoś
doralia Re: jestem dumna 07.08.07, 13:50 Gratuluję i również podzielę się swoim szczęściem, córcia od kiedy skończyła 18 m-c chodzi bez pieluszki i na dworze również woła sisi. Zdarza się czasem mała wpadka, ale ma dopiero 18 m-cy więc i tak jest ok. Polecam wszystkim mamo, to wielka oszczędność i dużo mniej zachodu. Naukę zaczęłam od 14 m-ca. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalikm Re: jestem dumna 07.08.07, 14:32 Mój ma 14 miesięcy. Uczę go przy "stękawce" siadania na nocniczek. Czasem uda się że nocniczek zagra, kiedy nasika. Ostatnio się bardzo ucieszył i włożył rączkę - w żaden sposób nie udało się go powstrzymać. Ale nie zniechęcam się i będę nadal (będziemy) próbować Odpowiedz Link Zgłoś