hania84 21.09.07, 09:29 moja córcia 15 mieisecy ma katar nie chce jechac do lekarza co moge kupic w aptece i jej podawac? i co najlepsze do odciągania katarku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sadaga Re: katar? co podac? 21.09.07, 09:42 polecam krople w atomizerze (homeopatyczne) Euphorbium comp. S firmy Heel. do odsysania świetnie sprawdza sie NoseFrida. Poza tym sól fizjologiczna, woda morska (może być Otrivin ExtraCare z wit B5). I pod nosek maść majerankowa. Zyczę zdrowia córeczce. Pozdr. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
intuicja77 Re: katar? co podac? 21.09.07, 09:58 Jak tylko zaczyna sie katar mamy taki żelazny zestaw: 1.psiknąć woda morską do nosa 2. odciągnąć /my mamy sopelka/ 3. zakropić Nasivinem / 3 razy dziennie , ale tylko przez 3-4 dni , dłużej nie można , potem ewentualnie Euphorbium - homeopatyczne/ 4. na poduszkę przed snem 2 krople Olbas -olejku 5. syrop Calcium dla dzieci 5 ml 6.pod nos maśc majerankowa 7.7 kropel wit C 8. psikniecie Tantum verde do gardła / u mojego synka często niestety katar kończy się zap gardła/ Ważne żeby często odciągać katar / my co 2-3 godziny/. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: katar? co podac? 21.09.07, 10:15 Nose Frida w aptece koszt 21,50zł na allegro drożej. Woda morska i maść majerankowa. Wapna podobno za długo też nie można podawać, pediatra po 4 dniach podawania powiedziała że wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yola.d Re: katar? co podac? 21.09.07, 10:21 Mnie pediatra do 3-ciego roku zycia dziecka ciagle powtarzal : tylko sol fizjologiczna ! Ja sama kiedys probowalam "popsikac" coreczce woda morska , ale okazalo sie , ze "psikania" nie znosi nawet bardziej niz kropienia . Odpowiedz Link Zgłoś
bombastic12 Re: katar? co podac? 24.09.07, 15:03 Pewnie tylko jakaś sól do noska i ewentulanie cos do posmarowania pod nosem na noc. Tylko nie rozumiem jak 15 miesięczniak NIE CHCE iść do lekarza? Sama jestem mamą 13 mieś.,normlanie "pod pachę" i do lekarza Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mama.macieja Re: katar? co podac? 24.09.07, 18:08 ale z katarem do lekarza??? u nas katar dopiero sie zaczłął... leje mu sie woda z noska, nie ma goraczki, dobrze sie czuje, wiec do lekarza nie idziemy. stosujemy krople nasivin, olejek olbas, calcium w syropie., i herbatka z miodem i cytrynka. Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: katar? co podac? 24.09.07, 18:14 bombastic12 napisała: > Tylko nie rozumiem jak 15 miesięczniak NIE CHCE iść do lekarza? > Sama jestem mam > ą 13 mieś.,normlanie "pod pachę" i do lekarza Ja zrozumialam ze to mama nie chce isc do lekarza - i slusznie. Do powyzszego dopisze jeszcze sok z marchwi i jablka (wyciskny w domu) - u nas dziala rewelacyjnie na wszelkie przeziebienia. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_17 Re: katar? co podac? 24.09.07, 21:37 rowniez polecam Euphorbium i inhalacje z rumianku, badz zaparzony rumianek do kapieli Odpowiedz Link Zgłoś