Dodaj do ulubionych

Ona tak płacze !!!!!!

09.09.03, 18:35
Nasza córeczka ma już 5 tygodni. Jest bardzo kochana, ale zaraz oboje
zwariujemy przez jej straszny płacz, który wygania nawet myśli spod czaszek.
Na razie żadne badania lekarskie nie dały żadnego wytłumaczenia dla takiego
płaczu (i oby już nigdy nie dały!), ale jedną z niewielu rzeczy, która
uspokaja naszą córeczkę, jest kołysanie na rękach (i to też nie każde). CO
ROBIĆ ?? Czy kołysanie to nasza jedyna szansa - zaznaczam, że mamy dwójkę
dzieci.
Obserwuj wątek
    • aga173 Re: Ona tak płacze !!!!!! 09.09.03, 19:46
      Prawdopodobnie to są kolki zafunduj sobie jakąś herbatkę może minie.Nie wiem
      jaką dokładnie bo nie miałam z tym nigdy problemów ale poczytaj na forum tam
      były takie posty.POZDRAWIAM

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7725471
      • pesteczka5 Re: Ona tak płacze !!!!!! 09.09.03, 19:52
        Spróbujcie z awszelką ceneę zrelaksować się, powierzając dyżur przy małej na
        jakiś czas np. mamie lub teściowej. Dzidziuś wyczuwa Wasz niepokój.
        Spróbujcie suszarki do włosów - mój młodszy synek, gdy już nic nie pomagało, a
        my byliśmy bliscy obłędu, bo płakał także nasz starszy zaniepokojony synek -
        uciszał się w łazience, ciemnej, gdzie włączałam suszarkę... jednostajny szum
        uciszał maluszka i moje skołatane nerwy... Zasypiał.

Może to kolka, przejdź na 2 tyg,. na dietę bezmleczną. Jest jeszcze Viburcol 1
        x dz. czopek - z moich sprawdzonych metod. Trzymam kciuki - mama dwóch urwisów
        o mocnych gardziołkach.
    • kassik Re: Ona tak płacze !!!!!! 09.09.03, 20:02
      Może maluszek jest uczulony na coś co Ty jesz i ma kolki?? Spróbuj przejść na
      dietę i obserwuj. Maluszek naszych znajomych uspokajał się gdy wsadzali go do
      samochodu i jeździli wokół bloku. Życzę dużo cierpliwości.
    • reszka2 Re: Ona tak płacze !!!!!! 10.09.03, 09:35
      Czy płacz córki jest normalny, czy dziwny, piskliwy? Czy pediatra widzi
      ewentualnie konieczność konsultacji u neurologa>? Czy córka ma jakąś ulubioną
      porę dnia do płaczu? Czy możecie to porównać z kolkami u starszego dziecka,
      jeśli je miało? Może dieta Twoja lub mieszanka? A może potrzeba mamusi? Moja
      Magda darła się do 3 miesiąca, potem humor jej się zdecydowanie poprawił i
      ustąpiło jak ręką odjął, z dnia na dzień. Jej pomagało przebywanie w bliskości
      mamy, więc nosilam ją ze sobą wszędzie, tym bardziej że zmora nie umiała zasy
      [piać przy piersi. W taki sposób bawiłam się ze starszym braciszkiem, gotowałam
      nieskomplikowane obiady, czytałam. Może postaraj się o chustę lub nosidełko
      leżące i spróbuj tego?
      Nie martw się, to minie.
    • anetapc Re: Ona tak płacze !!!!!! 11.09.03, 08:27
      Zwróć uwagę na jej reakcje podczas płaczu. Czy leży spokojnie, czy się pręży, i
      przykurcza nóżki na zmianę. Są to oznaki, że dziecko boli brzuszek (tzw.
      kolka). Sposobów jest wiele na ulżenie dziecku. Wiele z nich znajdziesz na
      forum pt."pielęgnacja i zdrowie - edziecko zdrowie" (str. nr 1). Począwszy od
      sposobów masowani, po środki farmakologiczne.

Trzymajcie się. Życzę cierpliwości i szybkiego rozwiązania problemu.
      Pozdrawiam - Aneta, mama Karolka miewającego kolki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka