Gość: julitta81 IP: *.wro.vectranet.pl 02.06.08, 10:05 Proszę o podanie kilkudniowego przykładowego jadłospisu dla malca na diecie bezmlecznej. synek nie pije mieszanki mlekozastępczej i nie je sinlacu. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: julitta81 Re: dieta bezmleczna IP: *.wro.vectranet.pl 02.06.08, 15:21 Przedszkolnym! Wyjątkowo wczuwasz się w role i kontrolujesz wszystkie fora! Może pozwolisz najpierw wypowiedzieć się ekspertowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: dieta bezmleczna 03.06.08, 00:26 A, jeśli w przedszkolnym, to dam się wypowiedzieć ekspertowi Odpowiedz Link Zgłoś
gemmavera Re: dieta bezmleczna 03.06.08, 11:24 Zona, a co byś zrobiła, gdyby dziecko było w szkolnym? Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: dieta bezmleczna 03.06.08, 13:12 Też bym poczekała na odpowiedź eksperta - w czołówce forum widać, że można Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julitta81 Re: dieta bezmleczna IP: *.wro.vectranet.pl 04.06.08, 22:32 Zapomniałam dodać, że nie lubi jajek, więc muszę je "przemycać". Wydaje mi się, że dieta 1,5 czy 2-latka nie różni się lub nie powinna bardzo różnić się od diety 3-4 latka i na prawdę nie rozumiem o co tyle hałasu. Uważam, że ekspert sam powinien decydować czy ma ochotę odpowiedzieć i pomóc czy też nie. A swoja droga nie zagląda tu zbyt często Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: dieta bezmleczna 04.06.08, 23:35 > ekspert sam powinien decydować czy ma ochotę odpowiedzieć i pomóc czy też nie. A jak uważasz - nie jest to brane pod uwagę przy określaniu tematyki forum? Poza tym ekspert nie jest moderatorem i do jego obowiązków nie należy sprzątanie czy sortowanie wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamini Re: dieta bezmleczna 06.06.08, 21:12 Podpinam się pod wątek. Jestem mamą prawie 4latka, który od jakiegoś czasu kategorycznie odmawia picia nutramigenu (pił od urodzenia). Czasem zje sinlak ale żadko i mało. Próba podania wapna w syropie skończyła sie biegunka i gigantyczną wysypką(pewnie od syropowych barwnków i aromatów). Martwie się o jego dietę, ponieważ jest "ciężkim" alergikiem i oprócz mleka odpada wiele innych rzeczy bogatowapniowych (np. soja, ryby, orzechy). Dodam że ostatnie badania na poziom wapnia i fosforu w normie. Czym go karmić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julitta81 Re: dieta bezmleczna IP: *.wro.vectranet.pl 13.06.08, 19:27 Bardzo proszę o wskazówki odnośnie jadłospisu mojego bezmlecznego malca. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.okreglicka Re: dieta bezmleczna 16.06.08, 20:02 W przypadku diety bezmlecznej u dzieci w wieku przedszkolnym trzeba wziąć pod uwagę wiele czynników, wolałabym nie udzielać porady przez internet, gdy mam tak niewiele informacji o dziecku, jego historii żywienia i historii przebytych chorób dietozależnych, problemów żywieniowych. Udzielnie porady w takiej sytuacji byłoby nieodpowiedzialne i dlatego nie podejmę się takiego zadania. Zachęcam do odwiedzenia dietetyka i uzyskania indywidualnej porady. Odpowiedz Link Zgłoś
usianka Re: dieta bezmleczna 16.06.08, 23:32 Wydaje mi sie, ze kasza gryczana jest bogata w wapń, tyle ze nie kazdy ja lubi... Odpowiedz Link Zgłoś