Dodaj do ulubionych

Wiecznie spocone stopy

28.11.08, 11:00
Jeśli temat już był, to przepraszam i biję się w piersi. Nie skorzystałam z wyszukiwarki.

Jak w temacie. Moja dwuletnia córka ma wiecznie spocone stopy, niezależnie od temperatury. Skarpetki muszę jej zmieniać nawet i 10 razy w ciągu dnia, bo po chwili są już wilgotne.
Informacje dodatkowe:
1. W mieszkaniu nie jest za gorąco ani za zimno, jakieś 21 - 23 stopnie.
2. Dziecko przez cały czas biega, z przerwami tylko na spanie.
3. Chodzi w domu w cienkich skarpetkach i sandałach. Sandałki są skórzane, ale skarpetki mają zapewne dodatek czegoś sztucznego.

Czy spotkałyście się z czymś takim? Jakie mogą być przyczyny, jak można temu zapobiec i czy powinno mnie to zaniepokoić?
Obserwuj wątek
    • agnieszka_i_dzieci Re: Wiecznie spocone stopy 28.11.08, 14:30
      Mojemu synowi zawsze łatwo pociły się stopy (zresztą w ogóle łatwo się poci i
      jest raczej chłodno-lubny ;p).
      Ale m.in. w związku z tym biega od zawsze w domu boso lub w samych skarpetkach
      (w skarpetkach głównie jak jest chory)
      Teraz ma 3,5 roku i nieco mniej się poci,więc może u was też minie z czasem.
    • kasiak37 Re: Wiecznie spocone stopy 28.11.08, 14:50
      zmien skarpetki na 100% bawelny.
    • artjoasia Re: :) 28.11.08, 19:23
      Dzięki dziewczyny. Spróbuję puszczać ją po domu w samych skarpetkach, albo w sandałkach bez skarpetek. Może od tego nieustannego biegania po prostu jej za gorąco, ona też do tych ciepłolubnych raczej nie należy. A skarpetki zmienię na lepsze - te dotychczasowe głównie dostałam, więc są jakie są.
      Pozdrawiam, smile
    • jagabaga92 Re: Wiecznie spocone stopy 28.11.08, 22:20
      Skarpetki faktycznie mogą być winne. Ale sprawdź też wkładkę i wyściółkę w
      butkach. A tak swoją drogą to butki, chociaz skórzane, to "oddychają"
      zdecydowanie wolniej niz same skarpetki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka