mama1232 21.11.03, 17:56 Do tej pory moje dziecko jadło tylko mleko z piersi.Jakie pokarmy i w jaki sposób zacząc podawać dziecku,gdy skończy 6 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golabek1 Re: wprowadzanie nowych pokarmów 21.11.03, 23:20 mam ten sam problem. lekarka powiedziała, żeby dawac sok z jablek, zupki warzywne. początkowo 2-3 lyżeczki, następnego dnia trochę więcej, i co dzień zwiększać, jeśli będzie chciała zjeść cały słoik to mozna dać. Jak coś będzie nie tak - problemy z kupą, wysypka - odstawić jedzenie i spróbować za kilka, kilkanaście dni. Niestety jeszcze nie próbowałam. Powodzenia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
mamaizyimoniki Re: wprowadzanie nowych pokarmów 22.11.03, 10:56 Kiedy karmiłam piersią swoją starszą córkę, soki zaczęłam podawać w czwartym miesiącu, na początku łyżeczką, ale szybko zaczęła pić z kubeczka z dziurkami; druga jest na butelce i tak właśnie zaczęłam podawać soki. Stałe pokarmy podawałam od początku łyżeczką, jednej i drugiej od ok 5-go miesiąca. Od razu zjadały po całym słoiczku. Nie było żadnych objawów alergii, dlatego od ok. 6-go miesiąca obie jedzą serki i jogurty. Aha, zaczynałam od słoiczków, ale szybko przechodziłam na "swoje zupki". Słiczki tylko od czasu do czasu. Generalnie nie jestem za kupowanymi zupkami. Wcale nie są lepsze, a koszty duże. Kupuję czasem dla urozmaicenia posiłków. Do tego owoce z nabiałem Hippa, dlatego, że moja roczna Iza je lubi. Bardzo... Violetta Odpowiedz Link Zgłoś
nina46 Re: wprowadzanie nowych pokarmów 22.11.03, 14:35 Ja zaczelam podawac od 4m i moja corka zjadala po calym sloiku teraz ma6m i je juz kurczaka z ryzem ocztwiscie ze sloika i rozne miksowane owoce na deser pozatym jogurty i serki.POzdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś