bruno.2 10.03.09, 20:42 Dziewczyny, poleccie jakieś fajne klocki dla dwuletniego chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
figrut Re: fajne klocki dla 2-latka 10.03.09, 20:49 Wpisz klocki waflowe w wyszukiwarkę na allegro. Są duże, łatwo się je łączy i można kompletować do woli. U mnie się sprawdzają od dwóch lat do 5 jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
annaa77 Re: fajne klocki dla 2-latka 10.03.09, 21:29 Też POLECAM! Są naprawde świetne, córka (18m) bardzo je lubi Odpowiedz Link Zgłoś
aaadddaaa83 Re: fajne klocki dla 2-latka 10.03.09, 22:16 Moja córa od 18 miesiąca bawi się klockami Duplo, łatwo się je łączy, trudno je zniszczyć, porysować itd, obecnie ma ponad 2 latka i nie ma dnia aby czegoś z nich nie budowała. Teraz co jakiś czas dokupuję jej do nich nowe elementy. Ma też klocki drewniane, również polecam. Waflowymi dużo rzadziej się bawi. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_78_2006 Re: fajne klocki dla 2-latka 10.03.09, 22:22 allegro.pl/item560382465_eichhorn_kolorowe_klocki_drewniane_50el_piaseczno.html fajne drewniane klocki Odpowiedz Link Zgłoś
martadas Re: fajne klocki dla 2-latka 10.03.09, 22:38 Potwierdzam. Mój trzylatek dostał pierwsze duplo juz dawno temu, ciagle są w świetnym stanie, można dokupic duuużo nowych elementów i ciągle układać coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: fajne klocki dla 2-latka 11.03.09, 10:08 Oddaję kolejny głos na Duplo Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ada Re: fajne klocki dla 2-latka 11.03.09, 12:00 ja kupiłam pierwszy zestaw Duplo jak córka miała rok potem dostała kilka mniejszych do uzupełnienia teraz ma 3 latka i nadal je uwielbia - nawet starsze jak przychodzą to się bawią - ma zestawy farma i i zoo polecam nie tylko dla chłopców .... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola zwykłe :-) 11.03.09, 19:42 Pytanie, co to znaczy "fajne" Chodzi o jakieś wyszukane, markowe, z dodatkami? No to pewnie, że padną nazwy takie jak lego duplo. Ale 2-latek będzie się bardzo dobrze bawił i zwykłymi klockami z supermarketu, taki sprzedawanymi w siateczce jak do włoszczyzny czy ziemniaków Nauczy się je łączyć i budować większe konstrukcje. Mój syn najchętniej sięga właśnie po nie, choć ma w domu lego i lego duplo. (Bardzo lubi też clicsy, ale to dla nie dla 2-latka, mój Antek ma już 4 lata). Bywa że się łamią (nie można niestety po nich deptać), ale wtedy się je bez żalu za utracownymi pieniędzmi wyrzuca, bo są tanie w porównaniu do innych. Można kupować na tony Odpowiedz Link Zgłoś
tusia-mama-jasia Re: fajne klocki dla 2-latka 11.03.09, 20:10 Drewniane i lego - kazde z innego powodu, ale w obu wypadkach elementy podstawowe - zadnych " gotowców" /gotowe helikoptery, pojazdy itp./. Dziecko ma samo tworzyc, bo w przeciwnym razie co to za klocki? Klocki "legopodobne" z supermarketu nie sprawdzily sie zupelnie - sa zle dopasowane, albo sie trudna łączą albo są zbyt luźne i po połączeniu nie trzymają sie wcale, nawet ja bym sie wkurzyla. A lego to jednak solidna firma. Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 Lego Duplo 11.03.09, 20:30 na początek zestaw z samymi klockami budowlanymi, potem stopniowo dokupisz podwozia do konstrucji aut, jakies zwierzatka czy ludziki - klocki sa niezniszczalne, pasują do siebie niezaleznie od zestawu który kupisz iłatwo je uzupełniac - na allegro kupisz nawet pojedyńcze rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś