Dodaj do ulubionych

Pełna obaw???

27.03.09, 15:41
Jestem niepracujaca mama 3 latka urlop wychowaczy mam do lipca
chciałabym miec drugie dziecko ale boje sie ze zostane bez jakich
kolwiek świadczeń i ze znowu mam spędzic 3 lata w domu.Prosze
napiszcie jak wygląda sytuacja kobiet na urlope wychowawczym które
zachodza w drugą ciaze i pytanie do mam które maja dwójke dzieci i
pare lat juz niepracują czy nie czują sie gorsze?
Obserwuj wątek
    • sja75 Re: Pełna obaw??? 27.03.09, 20:17
      Gorsze?????pod jakim wzgledem?to nasz świadomy wybór.Jestem w drugiej ciąży
      bedąc na urlopie-nie otrzymuje żadnych swiadczeń .Dostanę macierzyński po
      urodzeniu i zaraz wskakuje na kolejne 3lata na wychowawczy
      • mama.rozy Re: Pełna obaw??? 27.03.09, 20:20
        nigdy gorsza,często inna...mam trójkę,co dla niektórych już jest powodem
        skreślenia z listy znajomych...ale za to poznaje się innych.wejdź sobie na
        stronę rodziny wielodzietne z wyboru.pozdrawiam.
        • ga-ti Re: Pełna obaw??? 28.03.09, 17:47
          Z pierwszym dzieckiem byłam w domku 11 miesięcy, mały zostawał z babcią. Musiałam wrócic, bo mąż nie miał stałej pracy, szła jesień, ogrzewanie, opłaty, mało, bo mało, ale było pewne, że co miesiąc pensja będzie. Teraz mam drugie dziecko i też na wychowawczym, bez grosza-polityka prorodzinna. Posiedzę dłużej, bo babcia podupadła na zdrowiu, mąż pracuje, a ja mogę obserwowac niunię cały czas! Jest czasem ciężko, "codziennie", monotonnie (choc to złe określenie, bo córcia to wulkan energii i pomysłów), niektórzy patrzą na mnie jak na dziwaczkę, że "kariery nie robię", ale jest super!!! Ostatnio zapisałam się na fitnes smile i prawo jazdy. Kocham moje dzieciaki, czuję się szczęściarą, że mogę z nimi byc, a do pracy kiedyś wróce.
          • aniak37 Re: Pełna obaw??? 28.03.09, 19:56
            Ja jestem w domu już prawie 4 lata, starsza ma 3,5 a mała zaraz skończy 2 lata,
            posiedzę jeszcze do października przyszłego roku i wracam do pracy, nie czuję
            się gorsza ,czuję tylko że ciężko będzie mi wrócić i nie wiem jak sobie poradzę
            z domem i pracą, miałam przez dwa lata zasiłek rodziny z dodatkiem ,chyba nawet
            trzy lata, teraz już nam nie przysługuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka