xxx.16 21.07.09, 21:03 Mam pytanie czy podajcie jeszcze swoim dziecia kaszki takie dla dzieci z "bobvity" naprzykład?A jesli juz nie do kiedy podawałyscie dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anja0123 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 21:12 Nie podaje. Moj synek nie jadl ich nigdy, bo nie lubil. W ogole od roku nie dostaje juz zadnego typowo 'dzieciowego' jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-2009 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 21:15 witaj, ja mam dziecko 2 latka i 3 mce i dalej podaje kaszki bobovity, na sniadanko lub kolacje. wrzucam tam musli lub kawalki owocow. moj dzieciaczek je uwielbia, zjada lyzeczka z miseczki. mysle ze bede podawac do 3 roku zycia chyba ze sam bedzie chcial jesc je dluzej to czemu nie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edzia_79 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 21:17 zawsze dawalam sporadycznie,dosypywalam troche do mleka. od dawna nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 24.07.09, 00:00 Znam mame, ktora daje synowi, chlopiec ma 6 lat,przed pojsciem do zerowki,jej mama kupuje w polsce raz do roku i wysyla w paczce,moj synek jadla do okolo roku, corka wogole nie lubila. Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 21:21 Bobovity moje dzieci nie jadly, ale inne tak, synek ma 2 latka ale niejada juz od roku, bo nie chce. Na sniadania jada platki z mlekiem (glownie w przedszkolu) w domu zazwyczaj grzanke z maslem lub chleb i jogurt z owocami, musli lub platkami. Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 21:24 mój w październiku kończy 4 latka i nadal czasem je je bo lubi Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 21:31 1. nie 2. nie pamietam jakos po roku przerzucilam go na serki homo z kasza gryczana Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 21:51 Moja trzylatka lubi na śniadanie, na zmianę z płatkam na mleku. mój mąż też je lubi....więc jedzą oboje na śniadanieNa początku miałam z niego ubaw, teraz się przyzwyczaiłam Odpowiedz Link Zgłoś
epreis Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 22:22 mój też, jak wraca do domu (jest marynarzem) zużywam kilka razy więcej kaszy niż zwykle. 1 opakowanie to teraz (przy dwóce dzieci i moim męzu ;D)- 1 dzień. wcześniej 2-3 dni... robi im mega porcje i karmią się razem ;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka_f Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 21.07.09, 22:51 moja dwulatka zjada z chęcią na kolację miseczkę kaszki bobovity. Odpowiedz Link Zgłoś
hellious Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 07:22 W sierpniu skonczy dwa lata i od jakis kilku miesiecy nie je, bo nie chce. Nagle mu sie odwidzialo Odpowiedz Link Zgłoś
lilith888 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 09:45 nigdy nie jadł kaszek - nie znosił i nadal nie znosi, nawet mleko pije sojowe, bo innego nie ruszy (taki dziwak). Za to nadrabia nabiałem w innej postaci - serki , twarożek, jogurty (uwielbia Jogobelkę z kawałami owoców). Odpowiedz Link Zgłoś
ambrozja Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 12:14 nie je już kaszek od jesieni ubiegłego roku Odpowiedz Link Zgłoś
asia8537 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 13:31 Mój synek takie kaszki jadł chyba do roku. Później już tylko samo "dorosłe" jedzonko, kaszki wypluwał Odpowiedz Link Zgłoś
angie_everhart Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 13:53 synek (2,8) je do tej pory rano i wieczorem i do tego za nic z miseczki tylko z butelki. Z jednej strony to sie ciesze, ze je te kaszki, ale troche mnie juz wkurza, ze nie chce sie przestawic na jedzenie jej lyzeczka. Moze jak we wrzesniu pojdzie do przedszkola to zmieni nawyki. Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 13:56 przed ukończeniem roku sama nie chciała ich jeść tak samo i mleka, a ja nie miałam zamiaru wmuszać Odpowiedz Link Zgłoś
cas_sie Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 15:43 Nie podaje moje młode zawsze pluły tym na odległość. wczesniej dawałam kasze kukurydzianą , kuskus , a juz prawie od roku wszystkie "dorosłe" kasze Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 20:56 ja podaje,mała ma 20mies a synek 3,5lat i też je. Mało tego nawet moja siostra 13letnia lubi czasem sobie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia8072 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 23.07.09, 23:56 Witam ja podaje takie kaszki na z mianę z kaszką manną.Synek ma 2 lata i miesiąc i je uwielbia tylko nie podaje mu ich codziennie tylko 2 razy nieraz 3 razy w tygodniu i tylko na śniadanie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 24.07.09, 10:25 moja ma 22m i podaję jej codziennie. raczej woli z nestle, ale bobovitą też nie pogardzi. zawsze dostaje je na pierwsze śniadanie bo jak jadę do pracy to tak jest szybciej, czasami zjada też na kolację, jak wrócimy później do domu, nie ma ulubionego sera, twarożku itd. Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 24.07.09, 22:37 Nie podaję od ponad pół roku jak nie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
moonnika1 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 25.07.09, 07:31 Syn 2,3 mies. jada kaszki z mlekiem, na śniadanie, kolacje i nawet czasem w południe jak mu się zachce Odpowiedz Link Zgłoś
goska251 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 25.07.09, 09:36 Moja córka ma wprawdzie prawie 4 lata ale nadal lubi pojeść sobie kaszki.Często prosi o kaszkę na kolację. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 25.07.09, 10:29 Moja córka ma ponad 2,5 roku i nadal na kolację je kaszkę. Nie codziennie ale często, na przemian z płatkami lub normalną kolacją typu chlebek z jajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
margaretkaaaa Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 01.08.09, 22:09 Moja Córa (23mieś)jadła bardzo chętnie, ale ostatnio jej się odwidziało i za nic na świecie tego nie zje. Odpowiedz Link Zgłoś
luka2007 Re: Do Mam dwulatków i dwulatek 01.08.09, 22:47 tak ,bo moje dziecko bardzo lubi kaszki wiec dlaczego mam mu przestac podawac? jesli mu sie odmieni to przestaniemy,ale narazie nadal kupuje Odpowiedz Link Zgłoś