nikia00 09.09.09, 22:47 Pytam, bo używałam już wszystkiego chyba poza spiralą a ciekawa jestem co preferują młode mamy? Czy tylko ja jestem taka staromodna i używam prezerwatyw ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyszunia11 Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 09.09.09, 23:05 uzywam metody objawowo-termicznej, ale takiej możliwości nie ma w Twoim sondazu Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 09.09.09, 23:38 szyszunia ale metoda objawowo-termiczna to nie antykoncepcja Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 09.09.09, 23:42 skubany_kotecek napisała: > szyszunia ale metoda objawowo-termiczna to nie antykoncepcja no, podobno nie, jakby podejśc do tego ideologicznie ale efekt ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 09.09.09, 23:43 zgadza się, sama z powodzeniem stosuję Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 09.09.09, 23:52 Implant antykoncepcyjny ale go też w sondażu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
maminka.best Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 08:42 a możesz napisać coś więcej na ten temat? pierwszy raz słyszę o czymś takim Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 17:27 Implant koncepcyjny zakłada się go na 3-5 lat zakłada się go pod skórę ręki od wewnętrznej strony,ma długość zapałki i można go wyczuć palcem. założenie jest bezbolesne i szybkie. Jak dla mnie jest super bo mam go 1.5 roku i dobrze mi służy. Odpowiedz Link Zgłoś
mshyde Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 12.09.09, 23:32 Mnie do implantu skutecznie zniechcila wizja permamentnego okresu przez 2 czy 3 miesiace, a wg roznych zrodel 20-25% stosujacych tak ma i przewaznie usuwaja implant. Gdyby nie to, juz bym zakladala. Odpowiedz Link Zgłoś
ledydi5 Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 01:40 mirena pół roku oby skutecznie, bom ciut narozrabiała Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 03:02 ....Czy tylko ja jestem taka staromodna i używam prezerwatyw ???? ... Prosze? Jezeli uzywanie prezerwatyw jest staromodne, to ja nie wiem po co Twoja sonda. Fakt jest ze seks uprawiaja tez mlodociani , nie bedacy w stalych zwiazkach, obawiajacy sie std. Nie dla takis spirala, nie zawsze tez maja czas biec do lekarza po odpowiednie tabletki anty Czy uwazasz ze np ktorykolwiek z pozostalych metod , jak rozumiem nowoczesnych , zabezpieczy przed chorobami przenoszonymi droga plciowa lepiej niz prezerwatywa. Mysle ze prezerwatywa jest podstawowym , najlatwiej dostepnym srodkiem, nie staromodnym. Nie kwestionuje tez innych metod oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 07:12 Obecnie żadnej. Ale takie odpowiedzi nie ma. Przedtem prezerwatywy, a potem może spirala... Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 08:18 Mojej też nie ma NuvaRing się nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
maminka.best Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 08:41 ja wkrótce zamierzam założyć spiralę-ale zwykłą (też nie ma w ankiecie) a nie hormonalną..., póki co prezerwatywy Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 08:43 i ja nuva ring i jest superowy uważam Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 08:47 a nie ma odpowiedzi 'żadnej'. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 09:27 przeszlam przez wszystko oprocz spirali i najbardziej pasuje mi NPR Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 09:35 wieczna a ty nie masz piatki dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 17:37 mam a co? pewnie z NPR? Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 18:22 no! ci co stosuja NPR maja zazwyczaj duzo dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 20:39 moje NPR dziala bez pula z wpadek mam pierwszych dwoje gdy o NPR nigdy nie slyszalam. Nic nie poradze na to ze chcialam miec duzo. Poza tym mam cykle 60 dniowe w zwiazku z tym pigulki odpadaja bo ja wole miec okres rzadziej niz czesciej, spiralka mi dwa razy wypadla, prezerwatywy czasami stosuje jako dodatkowe zabezpieczenie ale nie lubie wyjatkowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 21:43 > slyszalam. Nic nie poradze na to ze chcialam miec duzo. alez ja wrecz Ci zazdroszcze a NPR moze dziala bo masz jakies zaburzenia (dlugie cykle?) > \prezerwatywy czasami stosuje jako > dodatkowe zabezpieczenie ale nie lubie wyjatkowo... a ja lubie z gumka ale maz nie kupuje bo po cholere skoro jestem nieplodna? sknerus jeden... Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 22:02 cale zycie tak mialam, wiec nie wiem czy to sa zaburzenia, wszystkie dzieci mam strzelone w 1-2 miesiacu staran wiec na braki w owulacjach bym tego nie zwalala ze nie mam 10 dzieci. Zrobilam szybki przeglad NPRowcow i wychodzi mi ze 3 to maks, wiec to tak srednio duzo tych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 12.09.09, 22:11 > ci co stosuja NPR maja zazwyczaj duzo dzieci E tam, ja stosuję spiralki i mam czwórkę, moja kumpela NPR i nie ma ani jednego Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 09:33 zadnej.... i nie moge zaglosowac Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 20:05 Hormonalnej - implant Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 10.09.09, 21:46 skutecznej spirali hormonalnej Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Kotecek - pytanko 10.09.09, 22:14 tak z ciekawości, mierzysz temp. codziennie czy tylko w newralgicznym okresie? Odpowiedz Link Zgłoś
skubany_kotecek Re: Kotecek - pytanko 11.09.09, 02:16 Ja leniwa jestem, mierzę tylko w drugiej fazie cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
zefirekk Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 11.09.09, 13:09 zwykłej spirali - ale tej nie ma w ankiecie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 12.09.09, 20:27 ja nie mogę stosować żadnych hormonów i nie stosuję, prezerwatyw nie lubię. zabezpieczamy się w inny sposób. mam 4.5letnie dziecko, więcej nie planuję. Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Jakiej antykoncepcji używacie? 12.09.09, 22:12 Żadna z wymienionych - zwykłe spiralki stosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
truskawkowe_studio Implant 13.09.09, 21:31 uzywalam juz chyba wszystkiego: mirena, tabletki, zastrzyki i tylko implant sie u mnie sprawdza. jestem zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś