anmoko 24.09.09, 15:48 Kim wg Was jest gosciu w kapeluszu? Szatan? Smierc? Wczoraj zauwazylam, ze kazdej smierci towarzyszy motyw wody (w 1.odc. Baltyk,deszcz,w 2.odc. myjnia samochodowa, rzeka, w 3 odc. basen) Po co? Jako oczyszczenie? podyskutujemy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shellerka Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 15:55 ja oglądam jak się pojawia ten koleś w kapelutku to się nakrywam kocem, albo zasłaniam oczy bo mam tak, jak mówią bohaterowie serialu - on wzbudza dziwny strach i lęk i nie moge na niego patrzeć jak dla mnie dziwny jest ten symbol pojawiający się na początku. taki właśnie szatański, koleś też mi się z diabłem kojarzy, ale to by sensu nie miało. zauważyłam, że on ma notes, w którym odkreśla kolejne nazwiska. ciekawe czy osoby z listy są ze sobą powiązane - w sensie musiałyby miec związek z rodziną głównego bohatera, bo ta jego córka widzi wszystko wcześniej. ciekawe ile ma to odcinków i kiedy się wyjasni generalnie jak na polski serial - fajnie zrobiony. i bardzo lubię dereszowską. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 15:57 a no i jeszcze ciekawe co brzydkiego zrobił nasz główny bohater) Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 16:05 No wlasnie! Co takiego zrobil Adamczyk? Jak do tej pory wszyscy z listy w notesie to ciezcy przestepcy. A Adamczyk, takie niewiniatko ... (kiedys sie w nim podkochiwalam ) I o co chodzi z tym skorpionem, ktorego widzi mala Adamczyka (swoja droga wkurza mnie ta dziewczynka. Tylko jedno dziecko w Polsce nadaje sie do filmu, czy jak? )? I co ona rysuje? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 16:14 e no skorpion w ostatnim odcinku tylko był i chodziło o tatuaż tego faceta, który zgwałcił i zabił koleżankę tej panny z biurowca. a te jej rysunki poprzednie takie czarno białe, które adamczyk pokazywał psychiatrze, to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
anmoko skorpiony 24.09.09, 19:35 O, nie!Skorpionow jest wiecej: 1.tatuaz mordercy, 2.ochroniarz z biurowca pochwalil sie pannie w windzie, ze oprocz tatuazu na rece "ma jeszcze skorpiona", 3. corka Adamczyka widziala jakiegos skorpiona na niebie Odpowiedz Link Zgłoś
mamba1234 Re: skorpiony 25.09.09, 09:06 > rece "ma jeszcze skorpiona", 3. corka Adamczyka widziala jakiegos > skorpiona na niebie I w ostatnim odcinku, kiedy Adamczyk z Dereszowską stoją na progu jej pokoju - na drzwiach też jest kartka ze skorpionem. Ciekawe, czy ma jakieś znaczenie. Dla mnie serial bombowy. A za Housem np. nie szaleję... Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 22:10 anmoko napisała: I co ona rysuje? ostatnio narysoqła dwie ekierki....ekierką pózniej został ugodzony ten zły, którego nazwisko wykreślił nieznajomy w kapeluszu.. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 15:55 Ja mam bzika na punkcie muzyki z zajawki i z końcowych napisówP Co do serialu- czy prawda zawsze wyzwala?Czy wiedza zawsze uszczęśliwia?- dla mnie to najważniejsze dylematy poruszane w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 16:03 Oglądam, ale jakoś się nie angażuję za bardzo. Dziś LOSTy Odpowiedz Link Zgłoś
nocna-marka Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 16:26 anmoko napisała: > podyskutujemy? Moim zdaniem, to nie bardzo jest o czym. Widziałam pierwszy odcinek i wczorajszy. Stwierdziłam, ze za stara jestem (bo i jestem) na toto. Tak nudnego pierwszego odcinka serialu, to ja w życiu nie widziałam. I to serialu "z dreszczykiem"! No, ale dałam mu szansę. Wczoraj przekonałam się, że mamy tu do czynienia chyba z samą śmietanką... miernych aktorów. Na plus wyróżniał się jedynie Przemysław Bluszcz (ktoś go kojarzy z Ballady o Zakaczawiu?) Kurczę, i te zbliżenia kamery czasem ni przypiął ni wypiął, i nielogiczności... No, nie mam zdrowia, normalnie. Szkoda Adamczyka. Rozumiem jednakowoż, że jeść trzeba... -- m. Odpowiedz Link Zgłoś
ako17 Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 16:48 Ja moze nie az tak zdecydowanie, ale tez jestem rozczarowana. Zapowiedzi byly ze nie wiadomo co, a na razie historie bez zwiazku i wiekszego skladu. I wkurzajacy jest ten schemat szklanych biurowcow (to samo bylo w tylko mnie kochaj czy innym z tej serii), ewidentnie kreca to ludzie ktorzy nie maja pojecia jak wyglada praca w korporacji. Te dialogi miedzy ludzmi, tryb pracy, przerwy na kawe, wystroj wnetrz itp... Pewnie ze mozna nie ogladac. Co nie zmienia faktu, ze fajnie jest miec co obejrzec w tv, przynajmniej 1 wieczor w tygodniu. Zatem poki co ogladam, z nadzieją ze się rozkręci... Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 22:43 Jakieś to takie bardzo naciągane. Ogloadaliśmy dwa odcinki i pewnie na tym sie skończy. Miało być chyba, w zamyśle autorów, mistycznie, a jest komicznie. No i cóż ten "bidul" Adamczyk zawinił żeby go dziad w kapeluszu przesladował. Nie wspomnę juz o tym, że ta jego Natka wygląda jak moja też Natka i jakoś mi szkoda dzieciaka Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 22:49 Oglądam. wszytsko zdzierżę, tylko nie nie słodziusienką do zerzygania julusię vel natke. To dziecko działa mi na nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabuly Miałam na myśli fizjonomię!:) 24.09.09, 22:54 Moja Natka wyłącznie fizycznie przypomina tamtą!!! Oczywiście, że jest mądrzejsza i byztrzejsza od tamtej! Wiem, bo jestem matką Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 [...] 24.09.09, 23:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
julnick Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 24.09.09, 23:41 Już nie oglądam. Obejrzałam pilota/pierwszy odcinek i dałam spokój. Muzyka mi nie grała z akcją, aktorstwo poprawne (ale tylko poprawne), dłużyzny i "czarny pan"... no właśnie... No nie wiem, ja czekałam na jego elektryzujący, złowieszczy, mrożący krew w żyłach głos. I jego głos położył dla mnie ten film. Nie potrafię tego wyjaśnić, ale wszystko pryska, jak słyszę głos pana w kapeluszu... Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 25.09.09, 00:28 Nie oglądam, zobaczyłam pierwszy odc. i mnie nie zachwycił takie to bez ładu i składu a tak ładnie reklamowali Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 25.09.09, 08:41 Opowiedzcie mi proszę część ostatniego odcinka, bo usnęłam(( Skończyłam oglądanie na tym jak zgasło światło w tym biurowcu i ta laska potem zauważyła tatuaż skorpiona u tego kolegi z pracy i potem już nic nie wiem a ciekawa jestem bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
nocna-marka Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 25.09.09, 10:19 Prosz. 4lol.pl/naznaczony-odcinek-3-tatuaz/ Miodzio odcinek. -- m. Odpowiedz Link Zgłoś
alba27 Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 25.09.09, 11:05 Dzięki, ale o końcówkę mi chodzi, przeżyła ta Kasia? zabiła tamtego amanta? Odpowiedz Link Zgłoś
nocna-marka Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 25.09.09, 11:28 Aha. Przeżyła. Zginął. Dobro zawsze zwycięża. Odpowiedz Link Zgłoś
brightwitch Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 25.09.09, 12:48 Widziałam pierwszy odcinek. TVN skutecznie mnie zaciekawił tym tajemniczym panem i tajemniczym znakiem, chociaż nie lubię i nie oglądam strasznych filmów, bo mi się potem śnią w nocy Postanowiłam się przemęczyć i ewentualnie zamykać oczy, ale obejrzeć. Pierwszy odcinek był mało wciągający, zaczęłam ziewać z nudów, nic mnie nie poruszyło, niczego się nie bałam, a tajemniczy pan rozczarował mnie totalnie. To już ja sama jestem bardziej tajemnicza Więcej odcinków nie oglądałam, ale nie sądzę, żeby stały się bardziej porywające. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 25.09.09, 13:03 Obejrzałam pierwszy odcinek i kawałek drugiego, w nadziej, że sie toto rozkręci Się nie rozkreciło Nuda wyjątkowa Odpowiedz Link Zgłoś
grave_digger Re: "Naznaczony"- ogladacie?:) 25.09.09, 15:54 "Kim wg Was jest gosciu w kapeluszu? Szatan? Smierc?" wg mnie ani jedno ani drugie - może posępny anioł niosący nowinę, którą jest zapłata za grzech najcięższy co do dziewczynki. sądzę, że w jakiś sposób jest połączona z tym 'aniołem' czyli postacią w kapeluszu - połączona mentalnie. widzi jego przesłanie. widziała skorpiona, bo wiedziała, że przyszedł czas na osobę noszącą ten tatuaż. co do rysunków z prostokątami to są to groby widziane z lotu ptaka - jest to przepowiednia śmierci kolejnej osoby. ja to tak widzę. odcinki zbytnio nie porywają. aktorstwo całkiem fajne. efekty wizualne też. z odcinka na odcinek akcja trochę blednie, ale i tak zamierzam oglądać do końca. ciekawe co zrobił główny bohater. w pierwszym odcinku, gość z afganistanu dostaje zdjęcia jego i jego rodziny, może od samego nieznajomego. może tamten miał mu odpłacić jednak zginął dzięki czemu główny bohater dalej żyje i nie został jeszcze wykreślony z notatnika. o dobra. koniec rozbiórki Odpowiedz Link Zgłoś