moofka 16.10.09, 08:56 co to kurka jest? dziecko moje czwarty rok do przedszkola chodzi a dzisiaj pierwszy raz takie cos w menu wypatrzylam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intuicja77 Re: sos mortadelowy 16.10.09, 09:01 Nie wiem , ale nie wygląda ,że cos wyrafinowanego Mortadela w kostki na sosie z zasmazki? Bleh.... Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: sos mortadelowy 16.10.09, 09:04 a nie wolisz przypadkiem nie wiedziec? ja chyba bym wolala. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: sos mortadelowy 16.10.09, 09:29 Może lepiej nie wiedziec. Mortadela wogóle jakos źle mi sie kojarzy. Sos jej nie uszlachetni. Odpowiedz Link Zgłoś
stillgrey Re: sos mortadelowy 16.10.09, 09:55 o jezu, naprawde chyba lepiej nie wnikac takie cos znalazlam, bleeeeeeeeeeh: www.gotujmy.pl/mortadelowy-gulasz,przepisy,37225.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasia64 Re: sos mortadelowy 16.10.09, 10:33 Eeeee tam od razu bleeeech.W mojej szkolnej stołówce ( koniec lat 70-tych)z martadeli robiono .......uwaga)))))...schabowe - i to dopiero był hardkor.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia64 Re: sos mortadelowy 16.10.09, 10:34 kasia64 napisała: > Eeeee tam od razu bleeeech.W mojej szkolnej stołówce ( koniec lat 70-tych)z mar > tadeli robiono .......uwaga)))))...schabowe - i to dopiero był hardkor.... a tak z ciekawości zapytam mortadela czy martadela????? Odpowiedz Link Zgłoś
paolka_82 Re: sos mortadelowy 16.10.09, 11:44 A ja czasami robię taki szybki obiad. Mortadela w plastry, obtaczam w jajku i bułce i na patelnię. Z ziemniakami i surówką bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusia Re: sos mortadelowy 16.10.09, 10:37 Fuuuj sama w sobie jest obrzydliwa a tu pewnie jeszcze smażona na tłuszczu, mąka i tyle. Biedne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka99 Re: sos mortadelowy 16.10.09, 11:37 Może to się jakoś rozpuszcza? I powraca do formy pierwotnej...tzn do tego z czego tę mortadelę zrobiono... Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: sos mortadelowy 16.10.09, 11:57 lepiej zeby nie wrocilo do formy pierwotnej nie daj Boze wybiegnie z garnka Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m wrazliwi - nie czytac. 16.10.09, 12:01 pewnie z tego, co parowki - z wymion krowich. Odpowiedz Link Zgłoś
larenata Re: wrazliwi - nie czytac. 16.10.09, 14:12 i "ze ścięgien i oczu" - mój teść był przerażony jak to usłyszał w telewizji śniadaniowej :-d Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sos mortadelowy 16.10.09, 14:20 przeciwcialo napisała: > Z czego robi sie mortadelę? Zalezy o jakiej mortadeli mówimy Oryginalnej włoskiej (mortadella)images.google.it/images? hl=it&source=hp&q=mortadella&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi czy naszej, polskiej (mortadela) Przyznam, że polskiej nie biorę do ust. Włoską b. lubimy, ale zawsze na "surowo" http://images.google.pl/images? hl=pl&source=hp&q=mortadela&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: sos mortadelowy 16.10.09, 14:21 jeszcze raz linki mortadella images.google.it/images? hl=it&source=hp&q=mortadella&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi mortadela images.google.pl/images? hl=pl&source=hp&q=mortadela&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi Odpowiedz Link Zgłoś