grace.4 Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 10.01.10, 06:44 az nie chce sie odpisywac,taka wydumana wyzsza "szarosc" i BTW ochyda jest przez samo H... znam tez biedniejszych,ktorzy te " wydziergane" sweterki o niebo lepiej prezentuja niz czesto beznadziejne kreacje porojektantow.firma nie zawsze sie liczy,nie kazdy ma kase, nie nzaczy ze gorszy,to tak samo jak ten co ma znaczy,ze jest pusty. przestan sie pyszyc,bo raz na wozie,raz pod wozem...skup sie na sobie,nie mowie o zakupach...lepsza w[adlo ci kiedys do glowy,zeby cos oddac sprawdzonym akcjom charytatywnym? Odpowiedz Link Zgłoś
alanis11 Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 10.01.10, 10:42 O matko wy zadziobiecie tę kobietę hehe i to tylko dlatego że nie jest przeciętna. No tak ,każdą która myśli trochę inaczej , wiedzie mniej zapluszone życie niż ogół trzeba przecież wykpić. Utożsamiamy się z tym co podobne do nas i naszych standardów życia także rulezzzzz luz na macierzyńskim , życie w okół kompa, kapcie z marketu , bezpretensjonalność Odpowiedz Link Zgłoś
kannama Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 10.01.10, 13:56 Sama się wystawia na zadziobanie, widocznie lubi taki rodzaj męczennicy za Chanel... Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Wiki 10.01.10, 14:31 Wytłumacz mi jeszcze jedno bo nijak tego pojąć nie mogę- jak u diabła mieszkając w stanach możesz jeździć na rynek polskim tramwajem? I jeszcze jedno ( bez obrazy dla mieszkanek małych miast) Wiki piszesz że wystrojona idziesz a raczej jedziesz z mężem na niedzielny spacer po rynku- to takie prowincjonalne określenie. W miastach gdzie jeżdżą tramwaje to raczej na Stare Miasto byś się wybrała a nie na rynek Jedno tylko jest miasto z tramwajami i rynkiem( a przynajmniej ja tylko jedno polskie miasto kojarzę). Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Wiki 10.01.10, 15:08 A może pochodzi z Krakowa , tu tak sie mowi jechać na rynek czytaj na stare miasto. O zgrozo czesc osob mieszkających w dzielnicy Nowa Huta mówi jade do Krakowa mając na mysli stare miasto własnie))) Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Wiki 10.01.10, 17:23 Z Gdańska chyba nie jest. Tu co prawda mieszkańcy dzielnic Wrzeszcz i Oliwa jeżdżą "do Gdańska", ale "rynek" to tylko miejskie targowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Wiki 10.01.10, 18:49 Ale poczekaj w Gdańsku to chyba nie ma rynku hymmm ? Poprawcie mnie jeśli się mylę. Widzisz w Kraku rynek (a na Kościół Mariacki ,sukiennice )to jest centralny punkt miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Wiki 10.01.10, 18:50 Przepraszam chciałam napisać rynek a na nim Kościół Mariacki , Sukiennice. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Wiki 10.01.10, 19:03 morgianna napisała: > A może pochodzi z Krakowa , tu tak sie mowi jechać na rynek czytaj na stare > miasto. O zgrozo czesc osob mieszkających w dzielnicy Nowa Huta mówi jade do > Krakowa mając na mysli stare miasto własnie))) Owszem dlatego właśnie napisałam: Jedno tylko jest miasto z tramwajami i rynkiem( a przynajmniej ja tylko jedno > polskie miasto kojarzę). Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 10.01.10, 17:27 > O matko wy zadziobiecie tę kobietę hehe i to tylko dlatego że nie jest przeciętna Fakt, trollem jest nieprzęciętnym. > No tak ,każdą która myśli trochę inaczej , wiedzie mniej zapluszone > życie niż ogół trzeba przecież wykpić Nie. Ale prostactwo myślowe i bezpodstawne wywyższanie się wykpić należy. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama ludzie nie lubią jednak innych od siebie 10.01.10, 15:01 Autorka trolluje, to jasne. Jednak cały wątek pokazuje, że nie lubi się innych od siebie tych co mają lepiej. Najlepiej byłoby nosić buty z ccc, ubrania z wyprzedaży w tesco, jeżdzić skodą fabia ewentualnie 15 letnim golfem, na wakacje Władysławowo za 35 na kwaterze ze wspólnym kiblem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: ludzie nie lubią jednak innych od siebie 10.01.10, 15:15 Dokładnie.Dla przykładu napisz na tym forum np że pijesz kawe z biedronki to sie doczekasz 35 postów w deseń ,też piłam ,te droższe to jest snobowanie w niczym nie lepsze itd itd Albo ze sie okupiłas w lumpie to zaraz miły odzew i wymiana adresów dobrych grzebaczy.To takie swojskie bezpretensjonalne inne co mają lepiej to są be i pseudo damy Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: ludzie nie lubią jednak innych od siebie 10.01.10, 17:30 > inne co mają lepiej to są be i pseudo damy Kogoś, to się wywyższa z powodou zawartości portfela i markowej torebki (założmy), trudno nazwać damą. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: ludzie nie lubią jednak innych od siebie 10.01.10, 19:13 Chyba troszkę przesadzacie, ja pije kawę rozpuszczalną z Tesco za 7,5 i nie widzę w tym powodu do wstydu. Zakupy też robię tam gdzie taniej. Nie ubieram się na "bazarkach" ale bardzo lubię robić zakupy na Namysłowskiej( to warszawskie weekendowe targowisko mydło i powidło) Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: ludzie nie lubią jednak innych od siebie 10.01.10, 15:54 > Autorka trolluje, to jasne. Jednak cały wątek pokazuje, że nie lubi się innych > od siebie tych co mają lepiej. nie, ten watek pokazuje, że w dalszym ciagu prawie nikt na emamie nie lubi wiki. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: ludzie nie lubią jednak innych od siebie 10.01.10, 17:35 > nie, ten watek pokazuje, że w dalszym ciagu prawie nikt na emamie > nie lubi wiki. A tam, zaraz nie lubi - gdyby była ciut sympatyczniejsza, to mnie nawet by było jej żal. Dziewczynie z prowincji wydawało się, że Pana Boga za nogi złapała, a tu kicha - bogactwo okazało się cokolwiek iluzoryczne, mąż znacznie starszy, ust do kogo otworzyć nie ma, bo pewnie ze znajomością języka marniutko (jeszcze nie widziałam, by jakąkolwiek angielską nazwę napisała bez błędu), rozrywki intelektualne leżą poza zasięgiem jej możliwości. Usiłuje się dowartościować opowiadając bajki na forum i może sama po trochu wierzy w to, co opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: ludzie nie lubią jednak innych od siebie 10.01.10, 16:22 Ja tam lubię inność. Wiki jest dla mnie całkowicie egzotycznym tworem i bardzo chętnie zapoznaję się co sobota z jej postrzeganiem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: ludzie nie lubią jednak innych od siebie 11.01.10, 21:38 >Autorka trolluje, to jasne. Jednak cały wątek pokazuje, że nie lubi się innych od siebie tych co mają lepiej. Najlepiej byłoby nosić buty z ccc, ubrania z wyprzedaży w tesco, jeżdzić skodą fabia ewentualnie 15 letnim golfem, na wakacje Władysławowo za 35 na kwaterze ze wspólnym kiblem. Niestety to prawda. Przypomniało mi się jak rozmawiałam ze znajomą o pewnej córce bardzo zamożnego człowieka.Napomknęłam,że znam tę córkę stąd i stąd. Ona na to coś w stylu,że pewnie rozpuszczona zarozumiała dziewczynka nie znając jej i nie widząc na oczy. Ja na to zgodnie z prawdą,że nie.Bardzo dobrze wychowana spokojna i "ułożona" dziewczynka.Zdziwiona znajoma była. Bo oczywiście każde dziecko bogacza jest rozpuszczone i zarozumiałe...A te z biedniejszych rodzin oczywiście nigdy nie są rozpuszczone i bezczelne... Odpowiedz Link Zgłoś
bea.bea Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 10.01.10, 16:20 dobrze, że sa takie kolorowe a jednocześnie eleganckie osoby , które wnoszą światełko wiedzy o modzie, stylu, designie, i w ogóle o eleganckim świecie....opartym na wygladzie ( bo nie przeczytałam żadnego wątku, o tym, ze masy czytają dostojewskiego, a wiki......wpisz wielką literaturę swiatową) dziękuję ci ikono stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 10.01.10, 19:57 Cierpisz na manię prześladowczą? Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Zgadzam sie z w-i-k- i !! 11.01.10, 00:01 W polskim, szarym spoleczenstwie panuje zasada "Inny= gorszy!..trza go zglanowac!". Dowod na to widac na forum...prawie 100% piszacych, rzucilo sie na wiki Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zgadzam sie z w-i-k- i !! 11.01.10, 00:05 ... która całą sobą reprezentuje postawę "inny=gorszy"... Odpowiedz Link Zgłoś
granadax Re: Zgadzam sie z w-i-k- i !! 11.01.10, 00:20 trol nie trol ja bym nawet kupila cala te historie i bol autorki, gdyby nie to ze u bergdorfa wszystko szare..... Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zgadzam sie z w-i-k- i !! 11.01.10, 08:38 E tam, zaraz "zglanować" Dworujemy sobie tylko, bo jest zabawnie monotematyczna. Zdarzają się trolle z większą inwencją - jak tamta Basia trojga imion pisząca psychothriller o córce narkomance. Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Zgadzam sie z w-i-k- i !! 11.01.10, 13:28 Ale dlaczego uwazacie, ze wiki trolluje??? Dla coponiektorych z was, wlasnie inny = troll. To znaczy, ze na forum mozna pisac tylko o tym co akceptuje 90% z forumek, najlepiej zeby to bylo o kotach (nuda!), tesciowej (nuda!), mezu leniu (co za nuda!!)... Prawie zadna nie chce przyznac, ze polskie spoleczenstwo jest szare, jest nudne, niesamowicie smutne i naburmuszone! Najlepiej, zeby wszyscy byli smutni i wygladali tak jak sasiad. Tutaj gdzie obecnie mieszkam, nie ma osoby ktora by sie nie usmiechnela, obcy mowia sobie dzien dobry. Nikt nie taksuje cie za buty od najlepszego projektanta, ani za kolorowego irokeza na glowie. Mozna byc chudym, grubym, krzywym i jakim tylko sie ma ochote-TO NIESAMOWITE! Kiedy przyjezdamy do Pl, moja corka zawsze sie do wszystkich usmiecha i mowi "dzien dobry"...99% patrzy na nia jak na dziecko wypuszczone z klatki A poza tym: www.youtube.com/watch?v=oidh5oH0Y_U Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Zgadzam sie z w-i-k- i !! 11.01.10, 13:44 Ale żeby wszystkie wątki na ten sam banalny temat? My chyba chcemy wierzyć, że Wiki jest trollem, bo gdyby pisała prawdę o sobie, byłoby to zbyt przerażające Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 Re: Zgadzam sie z w-i-k- i !! 11.01.10, 14:13 echtom napisała: > Ale żeby wszystkie wątki na ten sam banalny temat? My chyba > chcemy wierzyć, że Wiki jest trollem, bo gdyby pisała prawdę o > sobie, byłoby to zbyt przerażające Echtom, wierz mi, ze takie monotematyczne osoby naprawde istnieja. Wiki to naprawde pol biedy (chociaz znam ja tylko i wylacznie z pisanych postow). Za to od kilku lat mam ta przyjemnosc patrzenia na naprawde ciekawego osobnika. Osobe bez ambicji z podstawowym wyksztalceniem, ktora na haslo "Nike" (mowilam o nagrodach literackich) zawsze poprawia mnie i mowi "Najki" te buty... A bezczelnie mnie pyta poc o mi byla matura Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zgadzam sie z w-i-k- i !! 11.01.10, 21:27 A w jakie to państwo? Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 13:55 wiki skarbie... ja rozumiem, ze ubrani "na bogato" byliście, ale powiedz mi, skąd pewność, że dobrze wam było w tych ubraniach? w sensie ze nie wyglądaliście dziwnie, smiesznie itp? bo wiesz... to mnie zastanawia... ta agresja... głośne uwagi. Często wyglądam lepiej od innych, ale nigdy przenigdy nie doznałam z tego tytułu przejawu agresji ze strony kobiety, o mężczyźnie nie wspominając)) Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 13:56 bo nie wiem czy wiesz, ale w pradzie też można grubo wyglądać, a butów manola zapewniam cię - byle chłystek z tramwaju nie rozpozna Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 16:51 E Shellerka wprawdzie sympatyczna z Ciebie postać ale muszę to napisac kobieto kto ma na Ciebie zwracac uwage jeśli Ty wyglądasz jak 95 % młodych bab w dużym mieście żeby nie napisac nastolatek, wszędzie piszesz że ubierasz sie w sieciowkach i pokazujesz te swoje tuniki w internecie , kto ja kto ale Ty zlewasz się z tłumem wyjątkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 18:59 buahahahha wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 19:08 Wybacz ale ugg legginsy tuniki rodem z sieciówki to jest zestaw standardowej gimnazjalistki aktualnie , brakuje Ci jeszcze balerin dużej torby i kurtali z kożuszkiem do prezentacji nerek Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 21:35 cieszę się morgianno, że poczytujesz naszego bloga zważ proszę, że na fotkach występuje również moja młodsza siostra... tak... zestaw ciążowy z ponczem jest taki banalny i tak często spotykany na ulicach... taki gimnazjalny... taki przeciętny... taki banalny... uggi w maju też nosi co druga panienka a co trzecia ematka ubiera się na spacer w kolorową tunikę i białe szorty. własciwie kazda nosi wielki kapelusz ala JLo i ciemne okulary itp. itd. bosz.. dla takich jak ty morgianno mam ochotę na spotkanie w realu Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 12.01.10, 15:43 A po co Ty droga Shellerko chcesz się konfrontować ze mną w realu? Chcesz mi swoją nieprzeciętność zaprezentować na żywo , udowodnić żeś niebanalna w tych balerinach? Ja żadne tam byle co i w dodatku nie ubieram się w sieciówkach , robie wrazenie na co dowodem jest fakt że cały tramwaj zawsze na mnie ziora ! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 21:28 morgianna napisała: > E Shellerka wprawdzie sympatyczna z Ciebie postać ale muszę to napisac kobieto > kto ma na Ciebie zwracac uwage jeśli Ty wyglądasz jak 95 % młodych bab w dużym > mieście żeby nie napisac nastolatek, wszędzie piszesz że ubierasz sie w > sieciowkach i pokazujesz te swoje tuniki w internecie , kto ja kto ale Ty > zlewasz się z tłumem wyjątkowo. Dobre! 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
morgianna Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 16:55 Shellerko zawartość tramwaju nie zwróci na Ciebie uwagi bo masz na sobie to samo co reszta Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Zasada szrosci czyli czemus gorszy bos nie ,s 11.01.10, 19:27 Ok, większość ludzi na polskich ulicach tworzy szaro-bury tłum. Zgadza się Podyktowane to jest przede wszystkim względami praktycznymi (na ciemnym brud jest mniej widoczny), jak również ekonomicznymi (rzucające się w oczy ubrania to jedno sezonowe kolekcje, nie na statystyczną kieszeń Polaka, który w płaszczu chodzi kilka lat, buty kupuje raz na trzy sezony). Ale jest, moim zdaniem, różnica między "wszyscy wokół buro-szarzy, patrzyli wilkiem na mój czerwony płaszczyk" a czymś takim jak "gdy np. do autobusu czy tramwaju wsiadzie naprawde ktos gustownie i elegancko ubrany, to spojrzenia ,,szarakow" go malo nie zabija - no bo gdziez by tam z torebka Chanel i butami M.Blathnik, nie, tu obowiazuje styl wszyscy jednakowo, bezstylowo, bylejak". Widzisz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś