m.nikla 09.01.10, 20:32 Jak leczycie katar u dzieci?? macie jakies sprawdzone sposoby, krople??Moze jakies inhalacje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocianna Re: co na katar?? 09.01.10, 21:45 Zależy jaki katar. Na większość katarów mojego dziecka działa inhalacja z soli fizjologicznej. Na te, na które nie działa - steryd (zalecony przez trzech niezależnych od siebie lekarzy różnych specjalności). Odpowiedz Link Zgłoś
mandziola Re: Frida... 09.01.10, 23:02 ..przede wszystkim, sól fizjologiczna i nasivin. Odpowiedz Link Zgłoś
kitka20061 Re: co na katar?? 10.01.10, 00:06 Steryd na katar!?!?!?!?!?! Na katar to mięciutkie chusteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: co na katar?? 10.01.10, 08:41 Oburzenie na steryd Specjalnie nie podałam nazwy, specjalnie konsultowałam u innych lekarzy. Zdecydowałam się na leczenie sterydowe zapalenia zatok i chronicznego nieżytu nosa na tle alergicznym - zarówno u siebie, jak i u dziecka. Zwłaszcza, że większość antybiotyków na nasze gile nie działa. Tak samo sterydami leczymy zapalenie oskrzeli. IMHO miejscowo działający steryd do mniejsze zło, niż ogólnoustrojowy antybiotyk. Odpowiedz Link Zgłoś