epistilbit 17.02.10, 20:07 Mam mieszane uczucia co do takich obiektów. bryla.gazetadom.pl/bryla/1,85301,7457469,Modulowe_przedszkolaki.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dry.ice Re: Fajne(?) 17.02.10, 20:12 biorąc pod uwagę zapotrzebowanie warszawiaków na przedszkola, lepsze takie niż żadne... ale jakoś mi się kojarzy ta architektura z barakami robotniczymi, takimi co na budowach są, albo na bazarach. ble. Odpowiedz Link Zgłoś
epistilbit Re: Fajne(?) 17.02.10, 20:14 yhy mi też. ale zaraz będzie że marudzę. W@ybierając przedszkole kierowałam się też by było duże, przewiewne i z zaciemnionym ogrodem. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Fajne(?) 17.02.10, 20:18 Ja też. Ale nie mieszkam na Tarchominie czy w Ursusie. Tam modliłabym się o jakiekolwiek publiczne przedszkole. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Fajne(?) 17.02.10, 20:56 epistilbit napisała: > yhy mi też. ale zaraz będzie że marudzę. W@ybierając przedszkole kierowałam się > też by było duże, przewiewne i z zaciemnionym ogrodem. i te przedszkole takie jest! jedyne czego brakuje to drzewa na działce, ale one jednak rosną 50 lat bardzo mi się podoba, mam nadzieję że wyznaczy to nowy trend w PL Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Fajne(?) 17.02.10, 20:50 Mozecie napisac konkretnie co Wam sie nie podoba? Ja mam pozytywne wrazenia po obejrzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
epistilbit Re: Fajne(?) 17.02.10, 20:54 mi: skojarzenie z barakami i wozami cygańskimi ale to moje subiektywne odczucie więc poza oceną brak ogrodu położenie w centrum osiedla przy ruchliwej ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:01 położenie w centrum to raczej zaleta, ruchliwa ulica mniej ale u mnie w mieście wiele przedszkoli mieści się przedwojennych, 4 piętrowych willach, szczególnie urokliwe jest to Króla Maciusia z resztą ten typ architektury/budownictwa nie jest jakiś szczególnie nowatorski, podobne w formie przedszkola (tylko z innych materiałów)budowano w latach 60, max 1 piętrowe, z dużymi, jasnymi salami, dużo przeszkleń, szerokie korytarze cóż trzeba więcej Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:07 Skąd wzięłyście to centrum i ruchliwe ulice? Może mam za niski poziom kawy we krwi, ale tam jest mowa o cichej części Bródna, daleko od większych ulic. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Fajne(?) 17.02.10, 22:30 Trasy Toruńskiej to stamtąd ani nie widać, ani nie słychać. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:03 I Hieronima i Turmoncka to małe, ciche uliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:05 Wille mają budować? Bo jaka jest alternatywa Twoim zdaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
epistilbit Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:08 Moja alternatywa jest taka, żeby kropkacom wzięła się wreszcie do roboty, zamiast się przychrzaniać. A serio to przedszkole z fundamentami, dwupiętrowe, przewiewne, z dużym ogrodem, w otoczeniu zieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:13 Ale zdajesz sobie sprawę że w zabudowie miejskiej jest raczej niewiele miejsca. No i cena tu też gra rolę. Można w ogóle nie stawiać. Można. Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:18 Mamy na Bródnie i takie przedszkola, moja córka chodziła właśnie do takiego - piękny budynek z ogrodem, wielkie drzewa, cień. Bajka. Ale takich przedszkoli jest za mało! Dobrze, że powstają nowe i jeśli te modułowe sprawdzą się w użytkowaniu, to ja jestem jak najbardziej za! Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:13 Szlocham ze wzruszenia, jakbym jechała 110/h ekspresową obwodnicą Oleśnicy przez całe dziesięć kilometrów A serio, nie jest złe. Również architektonicznie, mamy brzydsze a to jest szybkie, praktyczne (można łatwo powiększyć) i stosunkowo niedrogie (tak mi się zdaje). W sumie: na tak. Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:24 Przy ogolnym braku przedszkoli w Polsce, to nawet takie byloby na wage zlota. Ale "pierwsza jaskolka wiosny nie czyni" Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:28 ...a teraz doszłam do tego starszego, przedszkola Króla Maciusia I w charakterze deseru... Nie żebym się znała, ale jak dla mnie to naprawdę świetnie i pomysłem wygląda. Taki skandynawski stajl a i okolica, zdaje się, naprawdę ładna... Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:38 Wnętrze tego przedszkola przypomina przedszkole ,do ktorego chodzi moja córka w Norwegii:kolorowe sciany, dużo przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:37 podoba mi sie pod kazdym wzgledem..starych drzew pewnie nie produkują w komplecie, ale segmenty mozna postawic pod starymi, zastanymi i mniej szkód wyrządzi staremy drzewostanowi postawienie takiego cudeńka niż kilkukondygnacyjnej willi..mozna tez posadzić wierzby, topole, brzozy lub daglezje, które szybko rosną Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Fajne(?) 17.02.10, 21:58 Mnie się podoba: Bryła, szybkość stawiania, koszty, dużo światła, przeszklenia, duże sale. Trochę klockowe, ale jak któraś z Was zauważyła - mnóstwo takich przedszkoli powstawało w latach 60 i 70-tych, były max jednopiętrowe. Fajnie, że ono jest parterowe - nie będzie problemów, że dziecko samo musi zejść po schodach do szatni, a przede wszystkim dzieci mniej sprawne ruchowo poradzą sobie w takim budynku! Wnętrza średnie, trochę bardziej wyciszone by się przydały Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Fajne(?) 17.02.10, 22:04 Fajny - prosty , funkcjonalny , minimalistyczny i co wazne NIEKICZOWATY projekt! Dlaczego "barak"??? Skąd takie skojarzenia ? - bo prosta bryla bez "kolumienek" pseudodoryckich tudzież " pseudo jońskich" , bez durnych falek, ohydnych wieżyczek i cholera wie jakiego badziewia na elewacji???? 1000 x wole taki " barak" niz cos tak koszmarnego jak to "gie..." To dopiero jest koszmar architekta! i mega kicz az oczy bola A projektanci powinni się ze wstydu zapaść pod ziemię! Ohydny przedszkolny "gargamel" ale pewnie wiekszosc e-mam (mam nadzieje ze nie wszystkie) bylaby zachwycona owo porazająca "architekturą" bo faktycznie "duzo i mega bazarowo " no i nijak nie mozna z "barakiem" skojarzyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: Fajne(?) 17.02.10, 23:42 Wiem wiem. Jestem urodzona i wychowana na Brodnie Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Fajne(?) 18.02.10, 00:11 Dołączę do Was w nieodległym terminie A przedszkole podoba mi się bardzo - tanie proste i estetyczne. Wiem, że tego typu bryła źle się kojarzy, bo "z komuną", ale to jest jednak zupełnie inna jakość. No i bryła jest przyjemna, bo nienachalna. Tego nam w przestrzeni potrzeba. Dla mnie czad na kółkach to hotel "Czarny kot" przy rondzie Babka. Temu to chyba żadnej formy architektonicznej nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś