Dodaj do ulubionych

Jakich pieluch używaćie????????

23.02.04, 09:51
Cześć dziewczyny!
Powiedzcie proszę jakich pieluch dla noworodka używacie lub używałyście.
Wprawdzie dopiero czekam na moją dzidzinkę, ale to już tuż tuż. Przechodząc
obok regałów dla dzieci można dostać oczopląsu. Jak wybrać najlepsze
pieluszki? słyszalam, że pampersy są najlepsze, ale czy Wy też jesteście tego
zdania? A może te tańsze też nie są złe? A może tetra, chociaż tu sama mam
wątpliwości.
Pomóżcie, proszę. Pozdrawiam i dziękuję!
Obserwuj wątek
    • kssia Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 10:03
      cześc
      Pampersy rzeczywiscie są najlepsze podobno najrzadziej uczulają. Szczególnie
      na noworodku nie powinno się eksperymentowąc. Polecam Ci Pampers new born.
      Potem jak bedziesz przechodzić na wieksze pieluszki to popróbujesz innych marek
      ( belli czy haggisów ). dla noworodka zdecydowanie polecam Pampers new born.

pozdrawiam
      • dentystka2 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 10:32
        Niekoniecznie pampers new born: one są od 2 do 5 kg. Jeśli noworodek będzie
        ważył ok. 4 kg, to te newborn będą w momencie urodzenia za małe. Mój syn ważył
        3900 i nawet te pieluszki 3-6 kg były za małe. Tetra warta rozważenia, jeśli
        dzidziuś będzie robił nawet 10 kupek dzienie: wówczas na pieluchy jednorazowe
        można stracić majątek sad(. Ale co do firmy to też polecam pampersy
        (oryginalne).. Według moich obserwacji rozmiar pieluch "kończy się" o 1 kg
        wcześniej, niż podają na opakowaniu: to znaczy, pieluchy 2-5 kg są za małe dla
        4 kg dzidsziusia, te 3-6 kg wystarczają do 5 kg dziecka wink, a te 4-9 kg tylko
        do wagi 8 kg, itd.
        • dentystka2 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 10:36
          chyba, że alternatywnie dla pieluch tetrowych dowolne tanie pieluchy jednorazowe
          (z nastawieniem na wymianę co godzinę lub częściej) - na przykład Tesco (w
          różowych opakowaniach) lub Huggies.
          • pokusa6 czy uwarzasz ze haggisy są tanie?bo ja nie... 23.02.04, 17:20
            to do dentyski bylo.alicja
            • dentystka2 Re: czy uwarzasz ze haggisy są tanie?bo ja nie... 23.02.04, 22:55
              To prawda, akurat Huggies bardzo tanie nie są (nawet różowe Tesco tak
              sobie...). Trzeba by wyliczyć, ile kosztuje 1 sztuka pieluchy i w ten sposób
              znaleźć najtańsze... Noworodek potrafi zużyć nawet kilkanaście pieluch na dobę,
              więc samemu trzeba ocenić, czy stać mnie na pieluszki po 1 zł za sztukę, czy te
              np. po 60 gr, czy jednak tetra?
    • yola66 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 11:01
      zdecydowanie polecam pampersy!!!!

Mój synek ma 10 miesięcy i dodam, że nie jest alergikiem ani dzieckiem
      specjalnie wrażliwym na zmiany proszków do prania, itd. Ostatnio pokusiłam się
      na zakup dużo tańszych Huggiesów (Soft&Dry) i wczoraj wieczorem patrzę, a tu
      cała pupka odpażona....
      Pampersy są drogie, ale dobre..... no i wydajne, bo co z tego, że kupisz tańsze
      pieluch jak będziesz je zmieniać co godzinę - rachunek ekonomiczny ten sam....
    • domali Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 11:04
      My używaliśmy na zmianę Huggiesów i Pampersów (na początek tych najmniejszych,
      newborn).
      Z mojego doświadczenia, tak na przyszłość, odradzam Belle - nam się nie
      sprawdziły jako pieluchy na cały dzień dla sikajcego tylko w pieluchę dziecka.
      Teraz gdy pielucha jest tylko na wszeki wypadek na noc, Bella jest ok.
      • mama_olgi Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 12:20
        polecam HUGGISY używamy od początku
    • alisa222 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 15:36
      witaj
      moja oliwcia ma 6 m-cy odkad sie urodzila uzywam pampersow raz sie pokusialm na
      huggiesy (bo byly tansze) ale szybko stwierdzilam ze nie ma co oszczedzac na
      dziecku (mala dostala od nich uczulenia) a ztetrowymi daj spokoj bo cenowo
      wyjdziesz tak samo a jeszcze sie narobisz. pozdrawiam ala z oliwcia
    • anndelumester Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 17:05
      Polecam Pampersy newborny i Huggiesy begginers - te ostatnie są naprawde super.
      Mój syn ma 8 miesięcy i własciwie tylko uzywamy Huggiesów Freedom (zielone).
      Nie są tanie, ale czy warto eksperymentować z własnym dzieckiem ?????
    • pokusa6 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 17:29
      czesc.na początku faktycznie pampersiki "orginalne". potem kupilam tesco ale
      odparzyly mi(no nie zupelnie mi) pupke.ale to zalerzy chyba od dziecka bo
      kolerzanka przez 23 lata urzywala tesco i nigdy nie miala odparzenia.teraz
      kupuje tip.są tanie-okolo 26 zl za 72 sztuki, no i są w miare jakosciowo..w
      dzien jak niemam nic pilnego do roboty i nie jestem spiąca ani bardzo zmęczona
      urzywam tetry a na noc tipa zeby sie nie budzil tylko spal spokojnie.zawiodlam
      sie strasznie na huggisach.nie dosc ze przemakaly nie tylko od srodka ale były
      wilgotne na zewnątrz(!!!!!!) to jeszcze wagowo sie nie zgadzaly.kupilam bodajze
      od 3-8 kilo a malu warzy okolo5 i byly zamale!pozdrawiam.alicja
    • pokusa6 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 17:30
      pomylkasmile) nie przez 23 tylko 2 lata...
    • edytast Re: Jakich pieluch używaćie???????? 23.02.04, 21:48
      Zdecydowanie polecam Ci Pampers. Moja córcia używała odpoczątku i są niezawodne.
      Odradzam Bella Happy - mała ciągle była "przesikana" i musiałam ją przebierać
      (ale może rozmiar nie był dopasowany), natomiast kilkakrotnie skusiłam się na
      Huggiess gdy były w promocji tańsze od Pampersów i mała zawsze miała od nich
      uczulenie (cała czerwona pupa + drapanie). Czasem korzystam też z tetry, i nigdy
      nic się nie odparzyło (a na pewno taniej).
      POzdrawiam. Edyta.
    • b.marta Re: Jakich pieluch używaćie???????? 24.02.04, 18:47
      Hej,
      dziewczyny strasznie wychwalają Pampersy. My kupujemy Huggies'y lub pieluszki Dada (w Biedronce). Moja córa bardzo dobrze je toleruje i tylko raz miała pieluszkowe zapalenie skóry. Na Pampersy jest uczulona, nawet chusteczek nie możemy używać. Poza tym moje dzieciątko robi bardzo pokaźne kupki i niestety, gdy była w Pampersach musiałam ją po takiej kupce kąpać (łącznie z myciem głowy). W Huggies'ach jest gumka i kupka w razie czego wybrudzi jej tylko nóżki nie włażąc na szyję wink Co do wytrzymałości pieluszki to nie bardzo rozumiem o jakich wilgotnościach dziewczyny piszecie, ja przewijam Matyldę co jakieś 2 - 3 godzinki z powodu kupki, a pieluszki nie są wilgotne (ani w środku, ani na zewnątrz). Nie wiem, co ile przewijacie swoje dzieci jednak wydaje mi się to trochę nieprawdopodobne, ponieważ nawet po nocy nie zauważyłam, aby którakolwiek z pieluszek (Huggies, Dada) była przemoczona, a moja córa lubi sobie pospać w nocy (8 - 12 godzin ciągłego snu). Wybór należy do Ciebie LARENATA.
      • monikam72 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 24.02.04, 19:45
        hej,
        my Pampersów!!!!,są O.K. Używaliśmy Haggisów ale to nie to samo
        pozdrawiamy
        • driadea Re: Jakich pieluch używaćie???????? 24.02.04, 20:07
          Ja najpierw używałam huggiesów dla noworodków- niezłe, pampersów newborn-
          rzeczywiście chłoną kupkę. Następnie kupiłam pampersy dwójki i się
          rozczarowałam! Karmię piersią więc kupki dzidzi są rzadkie i na pieluszce się
          rozmazywały i wypływały (na plecki). Spróbowałam Huggies 3-6kg(świetne!), Bella
          Happy (nie polubiłam), teraz kupuję w Albercie pieluszki "albert Q-line" i
          muszę przyznać, że są super, taniutkie (7 zł za 28 sztuk), a jakościowo wcale
          nie gorsze od tych najdroższych pieluch (bawełniane, na rzepy, chlonne, dają
          poczucie suchości). Kupiłam też w Albercie paczkę czeskich pieluszek (czerwono-
          zielone opakowanie dla 4-9kg)i też są niezłe, myślałam, że mogą odparzać, bo są
          jakby "ceratkowe", ale okazały się super chłonne i oddychające, a jeszcze
          tańsze niż Q-line (17 zł/40szt). Wadą jest tylko to, że nie są na rzepy i muszę
          uważać z oliwką wink Pieluszki nie są niczym nasączane (pampersy mają balsam
          aloesowy), co ważne przy pupci alergika. Moja Gloria nie jest alergikiem, więc
          wszystkie pieluchy są dla niej dobre smile
          Po co mam płacić dwa razy więcej za tę samą jakość? Zależy mi na tym, aby moja
          córka miała to, co najlepsze. I ma! Co z tego, że nie nazywają
          się "pampers"..? smile Polecam wink
          Pozdrawiam
          Agnieszka
          • driadea Re: Jakich pieluch używaćie???????? 24.02.04, 20:10
            Aha, zapomniałam! Bardzo ważna rzecz:
            pieluszki, które opisałam wyżej (czeskie), mają dodatkowo na pleckach gumeczki
            (tego pampersom brakuje!!!), co zapobiega ewentualnym niespodziankom wink Albert
            Q-line mają takie gumeczki także z przodu, w poasie. Oczywiście nie uciskają
            maleńkiego ciałka, a sprawiają, że pieluszka super przylega smile
            Pozdrawiam
    • carmelaxxx Re: Jakich pieluch używaćie???????? 24.02.04, 21:01
      pieluszek dla noworodka nie kupowalam w polskich sklepach tylko maz zasuwal raz
      na miesiac do niemiecno ale ja mieszkam tuz przy granicy.
      teraz uzywamy pieluszke z rossmana tych w fioletowych opakowaniach jak dla mnie
      extra.
    • norix Re: Jakich pieluch używaćie???????? 24.02.04, 23:27
      Hej! ja dla mojej Zuzi na poczaku kupowałam Pampersy i jednoznacznie stwierdzam
      że są drogie ale warte swojej ceny.Przyznam że ze względu właśnie na cene
      kupowałam tez inne pieluchy,niestety niezawodne są jedynie Pampersy.Możesz
      oczywiście w pózniejszym czasie spróbowac innych ale jak na początek naprawdę
      uzywaj pampersów.Ja pomimo uzywania innych pieluszek zawsze jednak powracałam
      do pampersów.ŻADNE PIELUCHY NIE SĄ TAK CHŁONNE JAK PAMPERSY A PRZY NOWORODKU TO
      JEST BARDZO WAŻNE ŻEBY MIAŁ SUCHO BO MA TAK BARZO DELIKATNĄ SKÓRE ŻE NIE TRUDNO
      O ODPARZENIA!POWODZENIA! I POZDRAWIAM!
    • maga18 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 26.02.04, 09:46
      My używamy Huggies Soft&dry i jesteśmy zadowoleni. Nie mam do nich zastrzeżeń,
      pupa nigdy nie była odpieczona. Jedyna wada to taka,że wąskie tasmy przy
      których mój synek uwielbia majstrować, jak jest w samej pieluszcee i czasem uda
      mu się odpiąć, pod tym względem lepsze są Huggies Freedom. Sa droższe, ale
      świetne...
    • maadzik3 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 26.02.04, 09:48
      Uzywalam pampersow, jak najdluzej "jedynki" - sa super, a poza tym fixies firmy
      Hartmann, tez dobre, i te najmniejsze (3-6 kg) maja wyciecie na pepek.
      Magda
    • polihymnia Re: Jakich pieluch używaćie???????? 26.02.04, 13:50
      Tylko Pampersy.
      Próbowaliśmy różnych pieluch jednorazowych (żeby wyszło taniej), ale jednak Pampersy są naszym zdaniem najlepsze. Bardzo chłonne, nie odparzają, mają szerokie rzepy.
      Zgadzam się z komentarzem, który się pojawił, że jeśli na paczce jest napisane "do 9 kg" to nadają się dla dziecka do 8 kg.
      Pozdrawiam
      • wieczna-gosia Re: Jakich pieluch używaćie???????? 27.02.04, 01:10
        Do tej pory raczej pampersow dla maluchow, pozniej bella- mi akurat pasuja wink
        albo Bambino. A ze Bambino wypuscilo ostatnio najmniejszy rozmiar- zamierzam
        sprobowac wink
        • driadea Re: Jakich pieluch używaćie???????? 27.02.04, 01:40
          O, a ja nawet nie wiedzialam, że są pieluszki bambino.
          Pytaam, jakie są dla noworodków, to usłyszałam, że pampers, huggies i bella
          happy.
          No, ale teraz używamy pieluch 4-9 kg i tutaj można wybierać smile
          Pozdr.
    • judytak Libero 27.02.04, 11:50
      do trójki dzieci na przestrzeni 10 lat
      sprawdzały się bez zarzutu

na Pampersy mam uczulenie (nie znoszę przereklamowanych rzeczy)
      ale parę razy spróbowałam (z konieczności, jak np. na wczasach nic innego nie
      było w sklepie) - żadna rewelacja

bella są strasznie słabe, przeciekają po jednym siusianiu - przynajmniej te
      stare, nowych nie próbowałam

pozdrawiam
      Judyta
      • edytast Re: Libero 28.02.04, 00:37
        Ja też bardzo dobrze wspominam Libero, moja starsza córcia wychowała się na
        nich. Były bardzo dobre i miały korzystną cenę w porównaniu z Pampersami. Ich
        jedyną wadą było zapinanie na przylepce, a nie na rzepy. Niestety, znikły ze
        sklepów przynajmniej w moim mieście. Słyszałam gdzieś, że ta firma wycofuje się
        z polskiego rynku. Moja młodsza chodzi więc w Pampersach.
        Edyta.
    • lechasia Re: Jakich pieluch używaćie???????? 27.02.04, 23:30
      Tylko Pampersy. Mój synuś obecnie nosi rozmiar nr 3. Na noc kupuje mu Pampersy
      Premium Active Fit, bo są lepiej dopasowane przez rzepy na streczu, niestety
      mają 1 wadę są droższe od tych zwykłych. Raz pokusiłam się na Bella Happy , ale
      po 2 dniach schowałam je głęboko - są fatalnie dopasowane, miałam problemy aby
      je dobrze zapiąć i do tego wszystkiego po 1 godzinie były całe przesikane, a po
      nocy - szkoda mówić. I jeszcze raz potwierdziło się powiedzenie, że co Drogie
      to tanie. Jeszcze raz polecam Pampersy.

mama Matiego i Toniego
      • asiaasia1 Re: Jakich pieluch używaćie???????? 27.02.04, 23:54
        Firma Procter and Gamble zbiła na mnie majątek smile)))
        Od zawsze używam ich pieluch czyli zielonych Pampersów ...
        po prostu są dobre ...dla mnie najlepsze ...
        dwa razy kupiłam Bellę i Huggisy i...
        wróciłam do Pampersów smile))
        Kasa leci sad(( pieluchy coraz drozsze a moje obie córcie walą w pampersiaki crying
        Wolałabym sobie kupić jakiś fajny ciuch albo kosmetyk za cenę jednej paczki
        pieluch .
        Polecam Pampersy dla noworodka 3-6 kg. lub newborn .
        pozdr.

• koruba Re: Jakich pieluch używaćie???????? 28.02.04, 08:02
          Moja mała ma 15 miesięcy i jest alefgikiem. Od zawsze używamy Pampersów, bo po
          tetrze mała od razu dostawała wysypki. Próbowałam też hugiesów ale dostała
          takiego odpażenia że leczyłyśmy to prawie miesiąc. Bella i te niby tańsze z
          tesco uczulenie. Więc potwierdzam fakt że Pampersy najmniej uczulają i mimo że
          są drogie to i tak nie musisz przewijać maluszka tak często bo są bardziej
          chłonne.
          Pozdrawiam i życzę Zdrówka Tobie i Twojej kruszynce.
          Monika
    • jogaj Re: Jakich pieluch używaćie???????? 28.02.04, 09:09
      Chcialam tylko zwrocic uwage,ze duzo dziewczyn pisze o Huggisach nie podajac co
      dalej,bo Huggisow sa trzy rodzaje-Freedem,Soft&Dry i Standard,one sie bardzo od
      siebie roznia i jakoscia i cena.
      Ja na poczatku uzywalam Pampersow,ale synek je przesikiwal,zminilam na Huggies
      Freedom i jestem bardzo zadowolona.Polecam.
      Pozdrowienia-Jola
      • agapolo Re: Jakich pieluch używaćie???????? 28.02.04, 09:48
        My zdecydowanie pampers, po kilku próbach użycia tańszych pieluch czytaj aro,
        tip, bella oczywistym staje się fakt używania pampersów. Nie ma żadnej innej
        tak dobrej pieluchy- oczywiście moim zdaniem. W przypadku dziecka ruchliwego
        tak jak moje, huggies nie są dobrym rozwiązaniem poniewaz dosłownie robi się z
        nich kłębek waty. Kolejnym ewenementem huggies są przylepcze, oczywiście
        nieporównywalne z pampersem. nie namawiam do kupna, wyrażam jedynie własną
        opinię.

Aga mama Patryka
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10167534

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka