Dodaj do ulubionych

Film 3d bez okularów

22.04.10, 19:18
Czy można obejrzeć film 3d bez okularów? (oczywiście bez efektów trójwymiarowych) Czy w ten sposób w ogóle nie da się oglądać? Przepraszam za może głupie pytanie, ale syn chce iść do kina (coś tam o smoku), ale powiedział, że okularów nie włoży, więc nie wiem, czy jest sens.
Obserwuj wątek
    • gabi683 Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 19:24
      symplegada napisała:

> Czy można obejrzeć film 3d bez okularów? (oczywiście bez efektów trójwymiarowyc
      > h) Czy w ten sposób w ogóle nie da się oglądać? Przepraszam za może głupie pyta
      > nie, ale syn chce iść do kina (coś tam o smoku), ale powiedział, że okularów ni
      > e włoży, więc nie wiem, czy jest sens.

Ja w wczoraj oglądałam bez bardzo fajny film smile)))
    • aluc [...] 22.04.10, 19:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ariana1 Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 19:27
      Dzisiaj byłam z dziećmi na tym filmie, "Jak wytresować smoka".
      Starsza (8 lat) obyta z okularami, młodsza (4), co chwilę zakładała
      i zdejmowała, w końcu stwierdziła pod sam koniec, że nie chce
      okularów i resztę filmu oglądała bez nich. Teraz twierdzi, że film
      jej się BARDZO podobał, więc widocznie można bez okularów wink
      • anyx27 Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 19:29
        Wszystko mozna, tylko obraz podwójny wink
      • symplegada Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 19:32
        Dzięki, ja się wybieram z dziećmi w podobnym wieku i myślę, że u młodszego to się tak skończy jak u Twojej córkismile
        • krokre Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 19:49
          Byliśmy z 4 latkiem tak w 80% siedział w okularach a w 20 bez. Szczerze da sie
          pooglądać bez okularów ale obraz jakby lekko zamazany. My naszemu
          wytłumaczyliśmy że ten film ogląda się w okularach (dodam iz pierwszy raz
          byliśmy na filmie 3D, a do kina na bajki chodzimy z nim od roku) jakby
          zaprotestował to byśmy nie poszli, w końcu to bajka dla dziecka które nota bene
          ma mieć z oglądania jej frajdę.
    • angazetka Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 19:56
      Kiedy byłam ostatnio na "Alicji", próbowałam oglądać bez, z czystej
      ciekawości. Da się, tylko obraz trochę rozmazany.
    • majenkir Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 20:19
      A to nie ma wersji 2D?
      • symplegada Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 20:24
        Chyba normalnej wersji nie ma, niestety. Szczerze mówiąc ja sam nie mam specjalnej ochoty na te bajery (tym bardziej że juz mam na nosie swoje okulary), gdybym miała tylko Małego, to chyba poczekałabym na inną okazję, ale przy dwójce jest trochę inaczej - Starsza chce, to i Mały nie odpuści (a przy tym charakter ma taki, że jak się uprze, to nie założy np. okularów i już)
        • lukas.2004 Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 23:05
          Jak to jest z tymi młodszymi, że takie uparte są ?smile Moja też- jak nie to nie i
          kropka. Starszemu wszystko da się wytłumaczyć, a to małe to osioł! A przecież to
          ten "swego czasu" jedynak powinien być trudniejszy chyba nie?
          A przy okazji, to można 2,5 letniego brzdąca już zabrać do kina, np na te smoki?
          Lubi bajki, ale nie wiem czy da radę tak długo.
          • daga_j Re: Film 3d bez okularów 23.04.10, 14:22
            Ja chodzę z dziećmi do kina, synek zanim skończył 2 lata potrafił całą bajkę
            wysiedzieć i z zainteresowaniem oglądać (to była "Epoka Lodowcowa 3").
            Na "Jak wytresować smoka" mąż zabierze dzieci chyba jutro do Cinema City, tam
            mają wersję 2D, bo tak zdecydowaliśmy. Podobno po 3D może dziecko boleć głowa, a
            jakby miało zdejmować okulary i patrzeć na rozmazany obraz to też szkoda wzroku.
            Jak będą starsi to będą chodzić na 3D.
    • moustilou Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 20:57
      ja bylam na wersji 2D. znajdz kino w ktorym graja 2D i po problemie.
    • sofi84 Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 21:05
      przepiękna bajka smile)) bardzo mi się podobała, młodemu też. Warto założyć okulary
      - super efekt, jak się na tym smoku razem z chłopcem lata smile ale jak macie się
      męczyć, idźcie na wersję 2d - też takie są i nie mają przesuniętego obrazu!
      • phantomka Re: Film 3d bez okularów 22.04.10, 22:54
        Moja corka tez oglada bez, bo sie boi. I w sumie sie nie dziwie, tez
        bym sie bala, gdybym byla 4 letnia dziewczynka, jakby mi cos nagle
        przed samymi oczami latalosmile
        Chociaz jest juz postep, bo potrafi na chwile zalozyc, zdjac,
        zalozyc, itd.
        • zonkastonka Re: Film 3d bez okularów 23.04.10, 09:59
          Ja robiłam takie eksperymenty podczas Avatara: zdejmowałam na chwilę żeby
          porównać. Bez okularów obraz 3D widzi się podwójnie. Myślę że małemu dziecku to
          nie będzie przeszkadzać, ale jak dla mnie - kicha smile
          • barbami Re: Film 3d bez okularów 23.04.10, 15:07
            Ja byłam na Alicji. Obraz trochę rozmazany,ale juz mnie uszy bolały więc
            zdjęłam.Ogólnie filmu nie polecam z okularami lub bez.Zresztą ten efekt
            trójwymiaru cieńki był
    • foczkaka Re: Film 3d bez okularów 23.04.10, 15:51
      Obraz 3d oglądany bez specjalnych okularów jest po prostu zamazany. Mnie by oczy
      bolaly po dłuzszej chwili.
      Aha, sama nosze okulary korekcyjne i te do 3D zakładam na górę. Pewnie smiesznie
      to wyglada ale po minucie sie przyzwyczajam i oglada sie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka