mamakubusia 23.03.04, 09:30 sylvieska@poczta.gazeta.pl dostałam dwa maile z wirusami z pod tego adresu używam go tylko tutaj na forum więc na pewno ktoś ma mój adres z tąd pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karina17 Re: Wirus 23.03.04, 09:55 ten adres pewno jest fikcyjny!! To taki wirus co się wgryza w skrzynkę i wysyła pod wszystkie kontatkty zawirusowane maile a nadawcę sam "wymyśla"! ja dostałam takich chyba z 5 ale mam Nortona i mi usunoł! Okazało się że kumpela miała w skrzynce vira a on po prostu działał!! Odpowiedz Link Zgłoś
nicol-e Re: Wirus 23.03.04, 09:59 to trochę nie tak- wystarczy, że pisałas do kogokolwiek z gazety.pl i ktoś ma cię z wsojej skrzynce nadawczej. Teraz jest taki wirus, który sam się rozsyła- jak do kogoś trafi, sam doczepia się do osób z jego skrzynki i rozsyla bez wiedzy tej osoby do innych, u inych doczepia się do adrsó z jego skrzynki adresowej i tak krązy. Ja np dostaję od kil;ku tyg od ludzi z gazety, onetu itp,wiadomośc ma angielskie ze 3 wyrazy i załącznik. ostatnio np dostaję również, że by problem z dostarczeniem mego maila do kogoś, bo byl tam wirus- a okazuje się, że ja tego kogoś w ogóle nie znam i nie pisałam. Ale przecież każdy a nas wysyla maile do innych i nie wiesz, ile osób ma cię w swojej książce adresowej i od ilu osób Twój adres mógł pójśc dalej do innych osób, które Cię nie znają. To chyba netsky- C itp, nie wiem, jak to usunąc, ale wiem, że duzo mam ma z tym problemy. Ja pobralam aplikację na tego wirusa i niby u mnie nic nie znalazł, ale wiem, że osoby dostają maile tez ode mnie- bo do mnie czsem wracają, jako nie dostarczone, tak więc wirus rozszedł sie od kogoś innego, kto ma mnie w książce- ale i niekoniecznie. Nie wiem, czy zrozumiałaś- to zagmatwane pozdrawiam- Aurelia Odpowiedz Link Zgłoś
ppjw Re: Wirus 23.03.04, 10:14 generalnie tego typu wirusy przeważnie infekują, jeśli otworzy się załącznik - czyli aby nie zarazić własnego komputera - trzeba je od razu kasować. Tutaj szczegóły: www.wiruspc.pl/ Pozdrawiam, Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
karina17 Re: Wirus 24.03.04, 14:17 Zrozumiałam i to miałam też na mysli... dokładnie to samo od kogoś dostaję ale na szczęście Norton wszystkie zainfekowane załączn. wywala i informuje mnie o tym,...ufff...tak w pracy, a w domu nie odbieram przez outlocka i tyle...a podejżane maile wywalam od razu!! pozdr. i życzę zdrowych komputerów Karina Odpowiedz Link Zgłoś