wespuczi 02.09.10, 23:30 mody z lat 80-tych wlasnie sie dowiedzialam ze moja dobra kumpela uwaza ze poduszki koryguja sylwetke, a trwala jest super wygodna i odmladza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyszunia11 Re: czy czekacie na powrot ... 02.09.10, 23:36 mi tam do szczęścia niepotrzebna. Co do trwałej, to kiedyś miałam i jeśli jeszcze kiedykolwiek zrobię, to nie będę tego rozważać pod kątem mody, a raczej kosztów, jakie ponoszą przy tej okazji biedne włosy i zyski - coś, co bardzo lubię, czyli odmiana co do poduszek, to no way. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: czy czekacie na powrot ... 04.09.10, 22:39 lata 80 to nie tylko trwała i poduszki Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: czy czekacie na powrot ... 02.09.10, 23:39 jesli chodzi o mnie to poduszki sa szczytem wiochy stylistycznej trwala - brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: czy czekacie na powrot ... 02.09.10, 23:52 Lata 80 juz tu są. Zauważyłam że w sezonie jesienno zimowym królują wielkie bezkształtne swetry do kolan w kolorach ziemi. Moja mama takie robiła na drutach. Coś w tym stylu. - Zakiety z byfkami na rękawach (to już krok do poduszek) Marmurkowy jeans. Lata 80 juz tu są. Co do trwałej pewnie będzie coś w tym stylu ale unowocześnione. Kłamstwo bywa marzeniem złapanym na gorącym uczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Wredne zazdrośnice 03.09.10, 11:00 Same takich na bank nie macie... Brałybyście w ciemno, gdyby rozdawali Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ta modelka 04.09.10, 13:31 jowita771 napisał: > Przeprost kolana ma. Jak tancerka. Yhy. Z fotoszopa ma ten przeprost Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: ta modelka 05.09.10, 11:32 > Yhy. Z fotoszopa ma ten przeprost Bardzo możliwe. Nie znam się na tym, ani ja fotografik ani ortopeda. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: ta modelka 05.09.10, 11:40 A z przeprostem tak mi się skojarzyło, bo moja córka ma dość konkretny i mam jej "odprostować" za pomocą ćwiczeń. Znam kilka ćwiczeń, ale chciałam poszukać coś więcej w internecie i jakież było moje zdziwienie, gdy większość porad, jakie znalazłam było w stylu "co zrobić i jak, żeby spowodować przeprost/większy przeprost". Trafiłam na forum dla baletnic, dla których przeprost jest ponoć czymś pożądanym. Podobno można wyćwiczyć, ale nie osiągnie się takiego, jak powinien być, jak się nie ma wrodzonego. Przez chwilę zastanawiałam się nawet, czy tego przeprostu córce nie zostawić W końcu ćwiczenia robimy, ale na balet zapisałam ją swoją drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 00:27 thetimetravellers.files.wordpress.com/2008/02/dynasty546x20_small.jpg?w=500 hehe kazda szanujaca sie dama miala suknie w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: czy czekacie na powrot ... 02.09.10, 23:56 Bardzo. Bardzo. Już nawet się przygotowuję powoli - pogubiłam większość kolczyków, znaczy nie całkiem, bo po jednym z każdej pary mi zostało. Będzie jak znalazł do ramion szwarcenegera, baranka na głowie i całej wspaniałej reszty. Nic tak kobiecie urody nie dodaje jak moda lat 80-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: czy czekacie na powrot ... 02.09.10, 23:59 Nie, stanowczo nie. Ale jak powroci to nie do końca tak jak wtedy. Chyba da sie to jakoś przeżyć Bardziej czekam na inne modowe dziwadła, na prawdę rozłożyste dzwony i pumpy Ciekawe kto by to dziś założył. Odpowiedz Link Zgłoś
wespuczi Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 00:29 10 lat to dlugi czas - widze ze lata 80te kojarza sie roznie - dla mnie to przede wszystkim poduszki, we wszystkim, koszulkach, bluzkach, swetrach.. cekiny jakies niby skory na swetrach suknie ala dynastia z bazaru Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 01:08 hmmm lata 80" chyba juz wróciły jakis czas temu? wąskie spodnie, prędzej bym sie dała zabic niz zalożyła np. dzwony w latach 80" linia A (szersze ramiona) długie swetry/bluzy do legginsów długie grzywki (oj, dłuugo płakałam, jak mi fryzjerka za krótko grzywke ścięła). Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 08:29 agni71 napisała: > hmmm lata 80" chyba juz wróciły jakis czas temu? > > wąskie spodnie, prędzej bym sie dała zabic niz zalożyła np. dzwony w latach 80" > Haha, to moje pierwsze wspomnienie jezeli chodzi o mode lat 80-tych, poczatek 1980 Powrot mody na spodnie rurki (skinny jeans) dla mnie tez oznaczal powrot do lat 80-tych Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 05:42 Moja kuzynka wlasnie sobie trwala zrobila...choc problem miala by znalezc fryzjera,ktory to robi Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 09:23 > Moja kuzynka wlasnie sobie trwala zrobila...choc problem miala by znalezc fryzj > era,ktory to robi Moja mam regularnie robi trwala i jakos nigdy ie ma problemow ze znalezieniem fryzjera ktory to robi Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 06:24 Ja nie czekam, moda lat 80tych to katastrofa. A trwała odmładza, owszem, ale panie osiemdziesięcioletnie, wyglądają lepiej z trwałą niż w kitce z ulizanych włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 07:31 z zadnymi poduszkami nie chodzilam a trwala zrobilam sobie raz w wieku 16 lat. patrzac na filmy z lat 70-80, to ja nie widze zbytniej roznicy o fryzury, jesli chodzi o kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 07:39 Nie boję się.Nie jestem niewolnicą mody. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Gryzeldo 03.09.10, 10:48 tu nie chodzi o bycie niewolnicą mody - przeciwnie; wyobraź sobie, że oto sytuacja zmusza cię do nabycia jakiejś sztuki odzieży, gdyż stara zużyła się/ schudłaś/ przytyłaś znacznie. I strach iść do sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Gryzeldo 06.09.10, 09:43 Jakoś do tej pory nie musiałam kupować rzeczy brzydkich(moim zdaniem)tak i teraz dam radę.Najwyżej nic nie nabędę przez jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Gryzeldo 06.09.10, 11:23 wtedy pojdziemy do lumpów - enklaw modowej normalności;p Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 08:13 sukienki/ spódniczki bombki getry leginsy rajstopy kabaretki wszystkie te ciuchy nosiłam w latach 80tych....historia/moda kołem sie toczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ihanelma Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 08:21 Akurat lata 50-te i 70-te najmniej mi się podobają. W obu przypadkach upiornie sztuczne, tylko inaczej. Za to teraz wchodzą fajne żakiety dla chudych Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 08:33 Trwala z lat 80-tych fuj ! do dzisiaj pamietam smrod tego plynu! Ostatnia trwala w moim zyciu zrobilam w 1988. Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 11:22 Przesadzacie trochę,trwała to nie tylko baranek na głowie.Jedni marzą,żeby mieć kręcone,a inni wręcz przeciwnie,prostują.Co kto lubi. A poduszek na ramionach nienawidziłam i zawsze odpruwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 12:21 blekitny.zamek napisała: > Przesadzacie trochę,trwała to nie tylko baranek na głowie.Jedni marzą,żeby mieć > kręcone,a inni wręcz przeciwnie,prostują.Co kto lubi. > dokładnie, kiedy ja miałam trwałą, miałam po prostu niezbyt mocno kręcone włosy, raczej długie, ogólnie naprawdę fajnie to wyglądało, niestety dość mocno niszczy włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniorek Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 11:57 Powrot lat 80tych w modzie trwa juz od jakichs 4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 lata 80-te już wróciły :) 03.09.10, 11:58 na początku się zdegustowałam heh ale teraz znowu noszę rurki dżinsowe - nosiłam takie całą II poł. lat 80-tych, tylko miały wyższy stan no i przeprosiłam się z biufiastymi rękawkami i czeszę się w dłuższą grzywkę na bok za to poduszkom nadal mówię nie, no i trwałej - nigdy nie miałam na głowie, nawet 20-kilka lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
changeone Re: czy czekacie na powrot ... 03.09.10, 12:25 Moim skromnym zdaniem to była najkoszmarniejsza moda Częściowo powraca w postaci marynarek z wywniętymi mankietami, wrrrr, nawet w Zarze je widziałam Ale cała reszta mam nadzieję, ze przepadła. Chodzi mi o sztuczności i wytapirowanie we włosach, kolorowe, wielkie, jaskrawe, plastiki jako biżu, koszmarne świecące makijaże Odpowiedz Link Zgłoś
mirmunn Re: czy czekacie na powrot ... 04.09.10, 12:25 yyyyyyyyyyyyyy 80's NO WAY!!! ja na jesień/ zimę z przyjemnością wpisuję się w klasykę, a zwłaszcza beże i czerń tudzież styl angielski i dzianiny (ale klasyczne i "wyspiarskie" , a nie z lat 80) mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: czy czekacie na powrot ... 04.09.10, 22:47 tleniony zedrzak na łepetynie a'la Limahl, tureckie dżinsy z siateczką i kurtka Majkela Dżesona... panienki w bombkach, getrach i pseudopunkowskim mejkapem do tego Aj lajk szopen i Jor maj łumen ajm jor men... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: czy czekacie na powrot ... 04.09.10, 22:59 Za poduszkami nie tęsknię, ale legginsy + tunika lub męska koszula z podwiniętymi rękawami (do legginsów), długi sweter do kolan lub niżej, który grzał dupsko zimą - na to bym się nie pogniewała. Męczą mnie aktualnie dżinsy spadające z tyłka z racji swej "biodrówkowości" (dżinsów do pasa jest bardzo mały wybór). Śmieszą mnie stada kobiet z za krótkimi grzywkami w dzisiejszych czasach, choć trwałej typu baran czy "mokra włoszka" serdecznie podziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: czy czekacie na powrot ... 05.09.10, 11:04 Jeden z bardziej tragicznych okresów w modzie. I ta masakra na urodzie miałaby wrócić??? Odpowiedz Link Zgłoś
apriljana Re: czy czekacie na powrot ... 05.09.10, 11:20 Już wróciła ale śmiem twierdzić, że najbardziej podoba się tym, które z racji młodego wieku nic z tamtych czasów nie pamiętają. Ja pamiętam moją mamę z baranem na głowie, w saszkach i z wielkimi poduchami w ramionach. Koszmar, dziś moja mama wygląda o niebo lepiej a nawet młodziej niż wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
epistilbit Moda lat 80 już wraca 05.09.10, 11:57 przykłady: dawać więcej? czy wystarczy koszmarków ?? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Moda lat 80 już wraca 06.09.10, 00:32 Chwila moment, spodni z miejscem na pieluche to sie nie nosiło. Krok byl w kroku, nawet w spodniach pumpach. Z lat 80" lubiłam i lubię spodnie rurki (lub cygaretki), nie za długie (nie mogły sie zwijac w kostce tak jak teraz a do tego buty na obcasie albo sztyblety. a moda na ciuchy a'la Dynastia to chyba do nas juz w latach 90" przyszła, więc prosze nie szkalowac polskich lat 80" Natomiast poduchy były koszmarne, to fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: czy czekacie na powrot ... 06.09.10, 00:43 No pewnie. Póki co najbardziej ucieszył mnie powrót krótkich spodenek z wystrzępionymi nogawkami i luźne "za duże" T-shirty Odpowiedz Link Zgłoś