Dodaj do ulubionych

Dzień bez dopalaczy jest dniem straconym

30.09.10, 16:03
Ciekawa jestem ile producenci dopalaczy płacom mediom za reklamę. Zastanawiam sie czy jest w tym kraju choć jeden nastolatek który nie wie ze może kupić w sklepie niebezpieczne substancje które działają jak narkotyki. Bo jezeli nie wiedział to sie na pewno dowiedział szczegółowo w mediów. I wie czego, gdzie i za ile szukac. I ze nie musi sie martwic bo mimo że jest nieletni i tak mu to sprzedadzą.
Teraz sklepy podejrzewam maja naprawdę bardzo duże obroty. A wszystko dzięki tej histerii w mediach.
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Dzień bez dopalaczy jest dniem straconym 30.09.10, 16:10
      Przesadzasz.
      Nie doceniasz (pod pewnymi względami) młodzieży i przeceniasz rolę mediów.
    • cherry.coke Re: Dzień bez dopalaczy jest dniem straconym 30.09.10, 16:19
      Nie wiem jak mlodziez, ale ja na pewno dowiedzialam sie o calym tym przemysle z artykulow, a nie z zycia...
      • justyna302 Re: Dzień bez dopalaczy jest dniem straconym 30.09.10, 16:40
        To my, trzydziestoparoletnie mamuśki, ale młodzi ludzie na pewno nie dowiedzieli sie o mozliwości kupowania dopalaczy z "Wiadomosci" czy "Faktów".. Teraz patrzą na telewizyjny lament i sie śmieją, albo w ogóle nie patrzą bo ich to ciekawi jak zeszłoroczny śnieg.
        To tak jak z marychą np. Nie paliłam nigdy, jestem już stara baba i nie mam bladego pojęcia dokąd mogłabym w swoim mieście udać się, gdyby nagle zachciało mi się spróbować. Jednak gdybym miała z piętnaście lat mniej, to podejrzewam, że trudność zdobycia skręta równałaby się zdobyciu normalnego papierosa..
    • angazetka Re: Dzień bez dopalaczy jest dniem straconym 30.09.10, 18:44
      Jasne, w sytuacji, kiedy dopalacze można kupić na każdym osiedlu (w Warszawie, ale pewnie w innych dużych miastach jest tak samo), młodzież niewątpliwie potrzebuje "porady" i "zachęty" z mediów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka