pirelli666 06.10.10, 19:41 idę jutro do dentysty z bolącym zębem i przepotwornie wręcz się boję... pocieszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hawela Re: dentysta :( 06.10.10, 19:43 Nie no co Ty, nie bój się. Będzie szybko i sprawnie. I już przestanie Cię boleć to, co Cię teraz boli. Odpowiedz Link Zgłoś
be_em Re: dentysta :( 06.10.10, 19:45 pomyśl jaka szczęśliwa będziesz po i jaka ulga! Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: dentysta :( 06.10.10, 19:49 15 minut dyskomfortu, a spokój na dłuższy czas. Zawsze możesz poprosić o znieczulenie. Ja biorę leki na "uspokojenie" serca i nie mogę raczej znieczulenia. Na żywca przeszłam ostatnio czyszczenie ropnia, czyszczenie dziąseł, przecinanie dziąseł, dwumiesięczne leczenie kanałowe. I wiesz co dla mnie było najgorsze: obrzydliwy smak gencajny, którą dentystka kazała mi przepłukiwać gardło Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: dentysta :( 06.10.10, 19:57 Ja byłam wczoraj (i tydzień i dwa temu też ) i przeżyłam biorę znieczulenie i nie boli a jak zaboli to dokładają - tak zrób i nie bój sie PS: ale ja i tak za każdym razem umieram... Odpowiedz Link Zgłoś
pirelli666 Re: dentysta :( 06.10.10, 20:01 ale czy któraś z Was tak z ręką na sercu potwierdzi, że znieczulenie zawsze działa? ja do porodu musiałam dostać potrójną dawkę ZZO i tak po ścianach łaziłam... no i panikarz ze mnie straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: dentysta :( 06.10.10, 20:06 pirelli666 napisała: > ale czy któraś z Was tak z ręką na sercu potwierdzi, że znieczulenie zawsze dzi > ała? Potwierdzam lidokaina działa, jak poczujesz mimo znieczulenia ból to dadzą ci większą dawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bombowa_zuzia Re: dentysta :( 07.10.10, 08:15 Na mnie zzo nie zadziałało, ale znieczulenie u dentysty działa zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: dentysta :( 07.10.10, 21:48 Ja dostalam trzy zastrzyki znieczulajace przed wyrywaniem zeba, dopiero ostatni zadzialal Odpowiedz Link Zgłoś
gaja78 Re: dentysta :( 06.10.10, 20:27 Daj spokój, jak cię teraz boli, to wizyta u dentysty będzie wybawieniem. Jeśli po wstrzyknięciu znieczulenia będziesz miała wątpliwości, to spokojnie zwiększą ci dawkę tylko z okazji tego strachu. Zapewne stomatolog widział już niejeden wielki strach i wie, jak się z nim obchodzić Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: dentysta :( 06.10.10, 23:27 dobrze bedzie znieczulenie działa, zawsze można prosić o więcej ja, zdeklarowana dentofobka przytulam i pocieszam. głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: dentysta :( 06.10.10, 23:50 Ja sie boję. Znalazłam wreszcie fajną dentystkę, drogą, ale fajną. Zawsze prosze o znieczulenie. Dopłacę, ale przynajmniej przyjdę drugi raz Na mnie znieczulenie działa. Nic nie boli. I najważniejsze w "moim" gabinecie nie śmierdzi Anegdotka: Przychodzę z bólem zęba okropnym i proszę "tylko żeby nie bolało, bo więcej do pani nie przyjdę". Pani stomatolog ze stoickim spokojem "przyjdzie pani przyjdzie, jak zacznie bolec to przyjdzie". Na szczęście później znalazłam bardziej współczującą dentystkę. Odpowiedz Link Zgłoś
havana28 Re: dentysta :( 07.10.10, 05:58 Jak boli to bedzie kanałówka i kupa kasy zostanie u denta Odpowiedz Link Zgłoś
pirelli666 Re: dentysta :( 07.10.10, 21:39 Już po i już nie boli i z całą pewnośćią tam wrócę, naprawdę fajny dentysta mi się trafił. dzięki dziewczyny kochane za pocieszenie Odpowiedz Link Zgłoś