Dodaj do ulubionych

Buty Ryłko

07.10.10, 09:50
Potrzebuję porady, ponieważ nie mogę dopasować sobie szpilek. Normalnie noszę rozmiar 37 i takie też kupiłam sobie w zeszłym roku skórzane szpilki, tylko z innej firmy i po niedługim czasie zrobiły sie na mnie za duże. Wczoraj kupiłam sobie szpilki Ryłko, rozmiar 36,5 i są lekko przyciasnawe i zastanawiam sie czy się rozbiją, macie jakieś doświadczenie jeśli chodzi o te buty? Jeszcze dziś mogę wymienić i nie wiem co zrobić.
Obserwuj wątek
    • kai_30 Re: Buty Ryłko 07.10.10, 10:02
      Generalnie buty skórzane powinny się "rozchodzić", z innymi różnie bywa. Można też dać do szewca do fachowego rozbicia. Wszystko zależy od tego, jak bardzo Cię cisną i w którym miejscu - najgorzej, jeśli ktoś ma wysokie podbicie, ale zwyczajne lekkie uwieranie powinno ustąpić. Mnie praktycznie zawsze nowe buty cisną, bo jeśli kupuję idealnie dopasowane, to po jakimś czasie spadają mi z nóg.

Ze sposobów babcinych - ponoć pomaga natarcie spirytusem/perfumami od wewnątrz i ponoszenie butów jeszcze wilgotnych.
      • red.sarah Re: Buty Ryłko 07.10.10, 10:35
        Dzięki za odpowiedź.Podbicie mam niskie, to raczej takie zwykłe uwieranie, może spróbuję z tym spirytusem.
        • majan2 Re: Buty Ryłko 08.10.10, 01:28
          Ja mam buty na koturnie Ryłko i tez kupiłam 36,5 a zwykle mam 37, lub 37,5. Tylko ze to było 2 lata temu.
    • mea8 Re: Buty Ryłko 07.10.10, 12:25
      W Deichmannie jest cudowna pianka do rozciagania obuwia. Kosztuje grosze a swietnie dopasowuje buty do stopy.
    • dziub_dziubasek Re: Buty Ryłko 08.10.10, 07:41
      Ja wszystkie buty, a zwłaszcza pantofle i szpilki kupuję 37 bo mi się zwyczajnie poszerzają. Po jednym dniu noszenia są idealne (rano ciasne, po południu juz ok).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka