lena99 19.10.10, 09:18 a ja muszę napisać pisemko do straży miejskiej aby pozwoliła parkować na chwilę przed przedszkolem bez opłaty. No i szukam argumentów żeby tych urzędników przekonać Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 09:25 Czy Ty albo Twoje dziecko jesteś osobą niepełnosprawną? Co za problem podejść do przedszkola dwie przecznice skoro bezpośrednio przed nie można parkować? A potem się dziwić,że mama a niestety coraz częściej także i dziecko to dwa spaślaki,bo ciężko jest przejść 200 metrów dalej na własnych zdrowych nogach. Jeżeli Twoje dziecko lub Ty jesteście niepełnosprawne cofam swoją wypowiedź. W końcu z przedszkola odbierasz dziecko a nie ciężkie meble z hipermarketu gdzie faktycznie odległość może mieć znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 09:35 a kto powiedział że nie można parkować? zdaje się że można tylko trzeba zapłacić argumentów na niepłacenie nie mam poza ww niepełnosprawnością Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 09:39 Jak Ci się uda to daj znać bo tez nie chce mi się płacić jak wyskakuje na kilka minut na kawę Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 09:52 Naprawdę nie widzisz różnicy pomiędzy kawą a codziennym odbieraniem dziecka z przedszkola przez 3 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 09:47 Rany, dziewczyny wyluzujcie Przedszkole jest w centrum miasta, dookoła jest strefa parkowania, nie da się przejść 200 metrów, bo to nic nie pomoże - tam tez jest strefa Nikt w przedszkolu nie jest niepełnosprawny. Ale chcieliśmy "zrobić dobrze dla ludzi" bo często kupienie biletu zajmuje więcej czasu niż sam odbiór dziecka z przedszkola! Najbliższy parkomat jest notorycznie zepsuty, do kolejnego jest naprawdę kawał drogi. A u nas mnóstwo rodziców z młodszymi dziećmi i dla nich to kłopot ciągnąc dzieciaka przez ulicę - w tym czasie już odbiorą starsze dziecko! Ja tam nie widzę nic zdrożnego w napisaniu pisma - najwyżej miasto się nie zgodzi, ale ihmo spróbować warto. Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:02 jesteś przedstawicielem przedszkola czy parkującym rodzicem? może niech przedszkole wystąpi do gminy o dzierżawę (odpłatną oczywiście) kawałka parkingu i przeznaczy go dla rodziców Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:07 filipianka napisała: > jesteś przedstawicielem przedszkola czy parkującym rodzicem? A co za różnica > może niech przedszkole wystąpi do gminy o dzierżawę (odpłatną oczywiście) kawał > ka parkingu i przeznaczy go dla rodziców Nie da się. Można tylko wykupić 1 kopertę a to żadne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 13:18 U nas na wsi mamy takie specjalne nalepki na szybach upowazniajace do parkowania w danym miejscu (kolo pracy, koło domu). Moze udaloby sie załatwić cos takiego dla rodzicow, których dzieci chodzą do tego przedszkola? Np pozwolenie na parkowanie 20min na ulicy X? Nawet odplatnie, wykupic raz na kwartał? Jak się zglosi 30 rodzicow, przedszkole wykupi dla nich nalepki zeby nie musieli latać do tych parkometrow z dzieciakami? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:03 Skoro Zdecydowaliscie się na przedszkole w takim a nie innym miejscu to musicie płacić. Co maja powiedzieć ci, którzy jeżdżą do PRACY samochodem i musza płacić za 8 godzin parkowania przez okres znacznie dłuższy niż 3 lata? Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:10 marghe_72 napisała: > Skoro Zdecydowaliscie się na przedszkole w takim a nie innym miejscu to musicie > płacić. W jakiej rzeczywistości żyjesz? Nie wiesz jak wygląda sprawa wyboru przedszkola w naszym kraju? > Co maja powiedzieć ci, którzy jeżdżą do PRACY samochodem i musza płacić za 8 go > dzin parkowania przez okres znacznie dłuższy niż 3 lata? Oni mogą wykupić abonament, a my niestety nie. Tu nie chodzi o pieniądze tylko o sam fizyczny akt kupowania biletu i szukania działającego parkomatu. Odpowiedz Link Zgłoś
nihiru Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:17 Tak jak napisano wcześniej - możecie wykupić miejsce do parkowania, ale to droga impreza i nie załatwi Wam problemu. Jeśli jednak problemem jest zepsuty parkomat czy brak parkomatu w poblizu, to chyba nie ma problemu żeby poprosić straż miejską o dostawienie nowego? Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:20 nihiru napisała: > Tak jak napisano wcześniej - możecie wykupić miejsce do parkowania, ale to drog > a impreza i nie załatwi Wam problemu. > Jeśli jednak problemem jest zepsuty parkomat czy brak parkomatu w poblizu, to c > hyba nie ma problemu żeby poprosić straż miejską o dostawienie nowego? Ten zepsuty parkomat chyba już ze 100 razy był zgłaszany i naprawiany. A dostawienie nowego jest nierealne w naszym mieście, bo u nas na nic nie ma pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:19 Wiem doskonale, co nie zmienia faktu, ze płacić musicie Skoro to kwestia biletu, parkomatu i odległości to zgloscie gdzie trzeba, żeby ów parkomat naprawiono Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:26 Skąd jesteś? Może parkujcie poza strefą i przejdźcie się po dzieciaka spacerkiem? I potem mały spacerek do samochodu? Jak przedszkole w środku miasta, to pewnie dzieci się nie nachodzą, mały spacerek do auta to przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 13:33 Jak przedszkole w środku miasta, to pewnie dzieci się > nie nachodzą, mały spacerek do auta to przyjemność. Tak zwłaszcza 20 min po godz 6 rano w srodku zimy. Acha zapomnialam jak to ma byc pokonanie 200m przez malucha na swoich małych nózkach tobedzie 10 min po 6 bo inaczej nei zdarze do pracy błahaha Rzeczywiscie czysta przyjemnosć. A moge wybrac sobei pore dnia i spaceru sama? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 15:00 200 metrów i tak cię to bulwersuje? Omatko, to naprawdę mały spacerek, chwila spędzona rano z mamą. A za przyjemność wybierania gdzie chcesz chodzić, a gdzie nie - trzeba płacić, właśnie w parkomacie. U nas też są tacy mądrzy rodzice, co po prostu MUSZĄ podjechać pod same drzwi przedszkola, rozjeżdżając trawnik i mały kawałek drogi dojazdowej istniejącej na potrzeby aut typu straż pożarna, stwarzając zagrożenie dla innych dzieci idących piechotą itp. A 200 metrów dalej wielki parking. I też żądają, żeby dyrekcja przedszkola pertraktowała ze strażą miejską. Buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 15:09 No przepraszam cię bardzo, ale moja sytuacja jest zupełnie inna. Nie mam mowy o jakimkolwiek rozjeżdżaniu. Ani o przejściu 200 m - pisałam, że dookoła też jest strefa. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:38 Straż miejska nie tworzy przepisów, na podstawie których działa. Prosisz ich, żeby zaniedbywali swoje obowiązki - ciężko coś takiego argumentować Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:43 To nie od strazy miejskiej zalezy, wiec pisac nie musisz. Podpowiem tylko, ze w moim miescie radni uchwalili, ze przy przedszkoalch/szkolach w rejonie strefy platnego parkowania jest darmowy parking do 10 min na czas przywozenia/odbierania dziecka. Trzeba tylko wykupic stosowny zegar do samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
lena99 Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:47 mea8 napisała: > To nie od strazy miejskiej zalezy, wiec pisac nie musisz. Podpowiem tylko, z > e w moim miescie radni uchwalili, ze przy przedszkoalch/szkolach w rejonie stre > fy platnego parkowania jest darmowy parking do 10 min na czas przywozenia/odbie > rania dziecka. Trzeba tylko wykupic stosowny zegar do samochodu. B. fajny pomysł! MOżesz napisać w jakim mieście (może byc na priv)? Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_ala Re: kobiety pomóżcie, bo wy tak wszystko wiecie 19.10.10, 10:51 a nie mozna sie jakos dogadac z wlascicielem czyli chyba nie ze straza miejska, a gmina , ze bedziecie wykupowac jakis abonament miesieczny, polroczny.Bedzie miec jakas naklejke na szybie i nie trzeba bedzie sie parpac za kazdym razem i leciec po bilet itd. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry lena 19.10.10, 11:45 najlepiej zrobicie pisząc w imieniu przedszkola. rr i oczywiście pozostałych rodziców. Jeśli dyrekcja wesprze was w działaniu macie większe szanse. Prośbę motywujcie 2x dziennym parkowaniem na krótki czas, poproście o wyznaczenia miejsca tylko dla przedszkola gdyż straż raczej nie wyda zgody na każdy samochód z osobna. Próbujcie też w gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: lena 19.10.10, 13:26 Czarno to widzę, to mogłoby stanowić precenens dla innych parkujacych na chwilę, doskonale cie rozumiem bo sama przez jakiś czas byłam w podobnej sytuacji. Miesiecznie wydawałam ponad 50 zł na parkowanie przez góra 10 minut dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: lena 19.10.10, 16:37 A nadwaga i choroby serca spowodowane brakiem ruchu ciągle zbierają żniwo... Odpowiedz Link Zgłoś