Dodaj do ulubionych

ale sie dałam wpuścić :/

04.11.10, 16:46
Zachciało misię zmienić operatora sieci kom. no i mam za swoje.
Ładnych pare lat byłam w erze i generalnie byłam zadowolona. Z obsługi bardzo, z cen powiedzmy w miarę. POniewaz dużo ostatnio gadam, zaczełam kombinować.
Do tego era na okoliczność konczenia sie umowy nie zaproponowała nic ciekawego, a własciwie opcje troche gorsza od tego co miałam. Jeszcze brat podpowiedział ze sie opłaca no i postanowiłam przejść do play.
W cenie poprzedniego abonamentu miałam mieć 2 razy więcej minut no i super.

Niby od 2 tygodni jestem abonentem play. od 2 tygodni nie dociera do mnie większość połączeń. Nikt z numeru stacjonarnego nie moze sie do mnie dodzwonic, plus czesc numerów tel komórkowych. Ja nie mam żadnej informacji po połączeniu. A dzwoniący mysli ze nie odbieram lub słyszy info ze jestem poza zasięgiem.

Składam reklamacje. Play mi je zamyka piszac ze problem został rozwiązany i jest ok. Ale nie jest ok wiec ja otwieram kolejne zgłoszenia.
Do tego okazało się że Era wcale mnie nie wyłączyła i nadal nalicza mi opłaty.
Masakra z tym przejściem. Najchętniej to bym rozwiązała teraz umowe z tym durnym playem, no ale kary umowne przecież...
Szkoda gadać.
Wiem wiem, że moze na innym forum powinnam napisac, ale chciałam sie podzielić swą frustracją.
No i moze ktos wie czy mam z tej dyrnej sytuacji jakies wyjscie?
Obserwuj wątek
    • emilly4 Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 16:53
      Kiedys dostalam zestawy startowe Play do przetestowania. Znajomi sie wkurzali, ze nie moga sie do mnie dodzwonic i kazali to g.... wyrzucic.
      Play jest jak Tele 2 ...pamietasz ile z tym bylo problemow?
      • asiaiwona_1 Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 16:57
        koleżanka też ma play i też rzuca k..rwami na to że nie można się do niej dodzwonić uncertain
        • peggy_su Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:07
          Ja piernicze i teraz tak cały rok... bo na tyle mam umowe. Połowa klientów sie ze mna nie skontaktuje, a juz nie daj Boze jakby sie cos stało i jakis wazny telefon.... Grrr
          • przeciwcialo Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:09
            A wysoki masz abonament?
            Mam tylko jedna znajomą w Play i zawsze się do niej dodzwaniam tyle że drozej.
            • peggy_su Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:12
              niby niewysoki - 30 zł. Ale jak mam to płacić za to że nie ma ze mna kontaktu to dzięki...
              • przeciwcialo Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:15
                Kara umowna jest wieksza niż suma abonamentu?
                • gku25 Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:20
                  Na pewno taksad
                • peggy_su Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:21
                  nie wiem własnie. nie moge znaleźc w necie, więc poszukam w umowie jak tylko wrócę do domu.
              • agang Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:20
                mamy z mężem play, moi znajomi również i wszystko jest ok, ze wszystkimi w play mam za darmo i na stacjonarne też
                dla porównania w orange za 30zł miałam 60min
                teraz mam za tyle samo 240min
                jestem bardzo zadowolona!
                • peggy_su Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:23
                  Mój brat z żoną też są zadowoleni. Wiem że ilosć minut w abonamencie jest nieporównywalnie wyzsza niz w innych sieciach, dlatego sie skusiłam na zmianę. No ale faktem jest że od 2 tygodni mam problem...
                  • gku25 Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 17:27
                    A wracając do Play'a-koleżanka stojąc koło mnie puszczała mi strzałkę celem zapisania numeru. Włączała się poczta głosowa mimo że zasięg miałam na maxa. Za kilka godzin przyszedł mi sms, że nie odebrałam połączeniauncertain
                  • gwen_s Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 18:57
                    ja też się napaliłam jak mi sie abonament kończył, ale, że właśnie słyszałam o problemach to kupiłam dla sprawdzenia startera na kartę no i okazało się, że to niby wszystko przez to, że zasięg jest kiepski, nawet jak pokazywało 3-4 kreski to brak zasięgu... musiałam na taras wychodzić by z kimś pogadać.
      • nowi-jka Re: ale sie dałam wpuścić :/ 05.11.10, 07:41
        Ja jestem w play od dwóch lat i zarówno przejscie z ery z pozostawieniem starego numeru jak pózniej uzytkowanie nie było problemowe. Jedyny minus to nie dochodziły przez pól roku papierowe faktury ale ja i tak płace pzrelewem.
        Moze to wina aparatu tel nie sieci.
    • mona_mayfair Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 18:49
      Ja jestem w Play od ponad dwóch lat i nigdy nie miałam problemów podobnych do Twoich. W ogóle nie miałam problemów.
      • kulma.m Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 20:46
        Ja mam Play dla Firm i nie mam problemow!!!! Za to rachunki za mojego gadanie wynosza 75 zł smile a gadam duuuuzo i to z roznymi sieciami, z zagarnica rowniez smile a jeszcze nie udalo mi sie przekroczyc abonametnu smile nawet mimo 28 minutowej rozmowy z numerem stacjionarnym w Hiszpanii!!!!! To byla dla mnie szok smile
        Jedynym momentem w ktorym Play sobie nie radzi, to ja obok mojego laptopa z WIFI w domu. Musze odejsc na jakis metr, bo trace zasieg...
    • poecia1 Re: ale sie dałam wpuścić :/ 04.11.10, 21:10
      Spróbujcie w ustawieniach sieci ręcznie zmienić sieć na plusa (większy zasięg) u mnie pomogło, tylko ja miałam taki problem że zanikał mi zasięg i własnie nie można było się dodzwonić. Teraz jest OK. Przeszłam z orange z przeniesiem numeru.

• peggy_su Re: ale sie dałam wpuścić :/ 05.11.10, 00:00
        Hmm tylko ze ja nie mam problemów z zasięgiem.
        Taki test: stoi obok mnie mama i brat - brat sie dodzwania za kazdym razem, mama nie, ma komunikat ze jestem poza zasięgiem, lub sygnał ze nie odbieram. A d mnie połączenie nie dociera, nie mam tez smsa ze ktos próbował sie skontaktowac. Ani za chwile anie w ogóle.
        To samo gdy dzwoni ktokolwiek, kiedykolwiek z telefonu stacjonarnego.

No nic, pozostaje mi nękanie ich w tym BOKu
    • malagosa Re: ale sie dałam wpuścić :/ 05.11.10, 14:21
      od wiosny tego roku też jestem w play, i nie mam takich problemów
      , mąż także przeniósł numer jak tylko umowa się z orange skonczyła, sprawdź jak masz ustawioną w aparacie sieć czy autmatycznie czy ręcznie, play faktycznie nie wszedzie ma jeszcze dobry zasięg ja mam ustawioną sieć plus bo play korzysta z ich nadajników chyba i problemy z zasięgiem w domu się skonczyły, co do oferty to mam o niebo lepiej niz w orange gdzie stary klient sponsoruje promocje dla nowego werbowanego wink a co do ery to bardzo niemiłe wspomnienia także mieli problem oddać moje nadpłacone pieniądze, co do naliczania opłat to sprawdź jak to wygląda z ich okresem rozliczeniowym bo zalezy kiedy dostali wypowiedzenie umowy moze naliczają jeszcze jeden miesiąc no, ale wtedy powinien ich numer działać.

Gabrysia skończyła DWA LATKA 26 stycznia 2010 r. o 15.25
      • agang Re: ale sie dałam wpuścić :/ 05.11.10, 16:20
        a włóż swoja kartę do tel. brata i sprawdź
        może tel ma usterkę
        a moze karta sim zepsuta
        • peggy_su Re: ale sie dałam wpuścić :/ 05.11.10, 16:23
          Dzięki za wszystkie Wasze rady dziewczyny. Niestety nie jest to problem wady telefonu ani braku zasięgu.
          Włozyłam do swojego telefonu inna kartę playa i wszystko było ok. Wszystkie połączenia dochodziły. Włozyłam swoja kartę do innego telefonu i zonk. Dalej te same numery sie do mnie nie dodzwaniają.
    • talibanek_talibanek Re: ale sie dałam wpuścić :/ 05.11.10, 20:20
      z nowym rokiem wchodza nowe stawki VAT. jeżeli jesteś osoba fizyczną bez działalności gospodarczej, to dostaniesz od nich pismo z info o zmianie wysokości abonamentu (jeżeli będa zmieniali). od momentu otrzymania tego pisma masz zdaje sie 7 dni na ewentualne wypowiedzenie umowy. jeżeli brałas telefon w promocyjnej cenie, to bedzesz musiała oddac różnice do ceny rynkowej, jeżeli nie brałas telefonu, to nic nie moga ci naliczyć. do potwierdzenia z prawnikami na jakims forum, ale na 99% tak to bedzie wyglądało.
    • kawad Re: ale sie dałam wpuścić :/ 05.11.10, 21:53
      A nie da się tego podciągnąć pod niedotrzymanie warunków umowy? Skoro ludzie nie mogą się do Ciebie dodzwonić to ewidentnie warunki umowy są niespełnione. Chyba że masz w umowie zastrzeżenie, że mogą być tego typu problemy. Nie daj się i żądaj swego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka