Dodaj do ulubionych

Wysylanie paczek dziecku

06.11.10, 17:10
Powiedzmy ze wysylacie kogos dziecku paczke.I mama tego dziecka nawet nie napisze na GG ze paczka doszla.Nic, siedzi na GG ale dopiero jak zmartwione zapytacie czy paczka doszla to ona ooo doszla dziekuje.Sytuacja powtarza sie za kazdym razem.A moze mama dziecka nie zyczy sobie tych paczek...?
Czy ta osoba postepuje niekulturalnie a moze niekulturalnie jest sie pytac czy doszlo?
Obserwuj wątek
    • asienka28035 Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 17:38
      Może ona po prostu myśli,że należy jej się taka paczka i niema co zawracać Ci głowy czy doszła czy też niesmile Miałam podobną sytuację i byłam zła na siebie,że wysłałam!!!
      Oliwka-moje szczęście!

[*]-08.07.2009r
    • marzeka1 Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 17:43
      Nie zdarza mi się wysyłać komuś paczki, kto miałby tak reagować.
      • kaskaodtomka Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 18:15
        Czesto mi sie to zdarza.
        Te paczki wyslam do corki znajomej.Mieszkam za granica a ona ostanio prace stracila.Kiedys znajoma mi pomagala pozyczajac pieniadze.Teraz czuje sie zobowiazana ale zeby znajoma mogla myslec ze jej sie te paczki naleza to watpie.

Kiedy urodzil sie syn mojego kuzyna tez wyslalam paczke i kartke z gratulacjami.Paczka byla wartosci 300 zl.Wiec jak nie dostalam przez 2 tygodnia potwierdzania smsem to sie naprawde przestraszylam.Ale podpytalam ciotke i okazalo sie ze paczke dostali.
        Tak ze mysle ze takie zachowanie jest czeste.
        • monika19782 Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 20:04
          Moje córki często dostają paczki, rodzina rozsiana po Polsce i czesto nie ma okazji się spotkać, często prezenty sa przekazywane przez kogoś i za każdym razem dzwonię i dziekuję jak również dziekują dzieci, dla mnie elementarne zasady dobrego wychowania.
          • mel-laa Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 20:57
            Dokładnie tak jak napisałaś
            • hayet Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 21:13
              dla mnie to brak wychowania i wiecej paczek bym nie wysylala
    • parasol-ka Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 21:42
      Wg mnie to ta osoba postepuje niekulturalnie. Wypadaloby potwierdzic, ze paczka doszla i podziekowac. Ja tez tak mialam, wysylalam paczki do roznych dzieci i ich rodzice ani razu nie podziekowali, musialam sie dopytywac, czy w ogole doszly. W koncu przestalam wysylac paczki, bo ci ludzie mieli takie podejscie, ze im sie po prostu nalezy i dziekowac nie trzeba.
      • troll_only Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 22:07
        Moze po prostu zapytaj czy dobry rozmiar ubran czy zabawki sie spodobały dziecku itp to moze dowiesz sie cos wiecej - moze komus nie pasują z jakiegos powodu twoje paczki, moze nie chce czuc sie zobowiazany albo cos w tym stylusmile
        • kaskaodtomka Re: Wysylanie paczek dziecku 06.11.10, 22:38
          troll_only napisała:

> Moze po prostu zapytaj czy dobry rozmiar ubran czy zabawki sie spodobały dziec
          > ku itp to moze dowiesz sie cos wiecej - moze komus nie pasują z jakiegos powod
          > u twoje paczki, moze nie chce czuc sie zobowiazany albo cos w tym stylusmile

No wlasnie jak juz zapytam czy paczka doszla to znajoma mowi -ooo tak doszla Ola bardzo sie ucieszyla itd...
          Ale jest dostepna na GG kilka dni i ja tez jestem i ona nic nie napisze ze doszla dopiero pytac musze.Juz sama nie wiem co mam myslec o tym.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka