Dodaj do ulubionych

Za co oberwiesz na ematce?

15.12.10, 12:38
Znaczy jakie problemy, pytania znajdą pozytywny wydźwięk na tym konkretnym forum? Za co na bank otrzyma się opierdziel? big_grin Taka wskazówka dla nowych forumek od starych wyjadaczy wink
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:42
      - jeśli przyznasz się, że oglądasz filmy na laptopie, a jakość sprzętu nie ma dla ciebie wielkiego znaczenia smile
      - ukończyłaś studia w Pruszkowie
      - "siedzisz" w domu 4 lata z dziećmi
      - oddałaś dziecko do żłobka
      - karmisz długo piersią / nie karmiłaś piersią
      - cc na żądanie

to takie pierwsze z brzegu smile
      • shellerka Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:51
        jak napiszesz, ze jestes ładna i szczęśliwa
        jak napiszesz że masz pieniądze, fajne auto, mieszkasz w domu - kaza ci sprzedac w razie najmniejszych problemów finansowych
        no i należy pracować
        miec wspolne konto z meżem,
        jak się nie ma to się zostaje pouczonym na okolicznosć pewnego rozwodu
        • kali_pso Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 20:01

Zapomniałaś o..- "Za wypisywanie pierdół, które mają sprawiać wrażenie przemyśleń pretendujących do poruszenia Słońca i i wstrzymania Ziemi jednocześnie...- powinnaś coś wiedziec na ten temat....
      • angi666 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:59
        morgen_stern napisała:

> - jeśli przyznasz się, że oglądasz filmy na laptopie, a jakość sprzętu nie ma d
        > la ciebie wielkiego znaczenia smile
        > - ukończyłaś studia w Pruszkowie
        > - "siedzisz" w domu 4 lata z dziećmi
        > - oddałaś dziecko do żłobka
        > - karmisz długo piersią / nie karmiłaś piersią
        > - cc na żądanie
        >
        > to takie pierwsze z brzegu smile
        >
        No to świetnie mam prawie wszystko, tylko tworzyć wątki i opływać w jad smile
      • drinkit Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:51
        orgen_stern napisała:

> - jeśli przyznasz się, że oglądasz filmy na laptopie, a jakość sprzętu nie ma d
        > la ciebie wielkiego znaczenia smile

No ja oglądam filmy na laptopie i jakość nie ma dla mnie znaczenia (nie mam tv), na czym polega mój grzech?
        • truscaveczka Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 15:10
          No bo trzeba oglądać na kinie domowym, tv 40" i dźwięk 5.1 Pewnie od tego film się robi ciekawszy i scenariusz lepszy tongue_out
          • sarling Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 15:19
            Za poglądy. Ale tak na serio - to za wszystko.
      • magdakingaklara Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:22
        Dodała bym jeszcze:
        - szybki powrot do pracy
    • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:45
      Kajam się, chyba nie doczytałam - chodzi tu o problemy.
      Ale te zagadnienia, że tak się wyrażę, można łatwo na problemy przerobić smile
    • niezwykladziewczyna Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:47
      Znaczy jakie problemy, pytania znajdą pozytywny wydźwięk na tym konkretnym foru
      > m?
      teściowa
      Za co na bank otrzyma się opierdziel?
      teściowa
    • ewag12 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:48
      No więc to forum jest flatego zabwane że nigdy nie wiadomo za co oberwiesz.

Moim zdaniem oberwiesz za to, co kilka zasiedziałych forumowych kokoch uzna za sprzeczne z ich wizją świata, od psich kup, poprzez wychowanie dziecka a na wielkiej polityce skończywszy.
      • shellerka Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:53
        bo tu są same kobiety. a kobiety, jak wiadomo przechodzą w ciągu miesiąca przez tzw. cykl. w zwiazku z czym, jednego dnia beda bronily zaciekle tesciowych, po to by dwa tygodnie pozniej tuz przed okresem plujnąć jadem na ten sam tematbig_grin
      • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:53
        Cytatewag12 napisała:

> No więc to forum jest flatego zabwane że nigdy nie wiadomo za co oberwiesz.

Polać jej, dobrze mówi. Poprawię literówki i kradnę do sygnaturki wink
    • a.va Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:50
      No jeśli napiszesz, że mąż też człowiek i należy mu się od czasu do czasu wieczór tylko dla siebie, odpoczynek od rodziny i święty spokój, to na bank oberwiesz smile
      • echtom Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:27
        > No jeśli napiszesz, że mąż też człowiek

Jeszcze gorzej, jak napiszesz, że mąż "pomaga" w domu tongue_out
    • mikas73 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:53
      Na poklaski zasłużysz poruszając takie tematy:

- dyskryminacja kobiet
      - nie lubię sprzątać i w ogóle wstydzę się, że jestem leniem,
      - co tam yntelygentnego czytacie?

Opierdziel zbierzesz za:
      - angażowanie się w życie szkolne dziecka,
      - robienie mężowi kanapek do pracy
      • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 12:55
        Cytat> - dyskryminacja kobiet

To bardzo ciekawe, co piszesz, bo odnoszę wrażenie, że za to można dopiero niezłe cięgi dostać i to nie tylko od trollowatych "babskich królów" na forum, jak tu ktoś ich trafnie określił.
        No w każdym razie ja dostawałam smile
        • mikas73 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:04
          > No w każdym razie ja dostawałam smile

Bo na tym forum jest jeszcze jedno ciekawe zjawisko - ważne KTO zakłada wątek .. życie wink
          • ewelsia Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:15
            O sprawach religijnych żadna nie napisała? Kościół jest tu obśmiewany i niemodny. I chyba wszelkie fobie też, zwłaszcza homofobie. Ale mogę się mylić smile
            • miarka71 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:19
              jak jesteś w ciąży i przebywasz na L4, albo bierzesz zasiłek , masz więcej niż troje dzieci,
              • girl.of.your.nightmares Re: Za co oberwiesz na ematce? 21.12.10, 01:05
                > jak jesteś w ciąży i przebywasz na L4

ojej, a ja myślałam, że hasło "ciąża to nie choroba" już nie modne...
                aczkolwiek nie według forum, lecz według otaczających mnie ciężarnych.
          • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:17
            Tru, ja zawsze usłyszę, że jestem bezdzietną lesbą z dwoma kotami smile w formie wyzwiska, oczywiście smile
            • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:18
              A kropka ZAWSZE usłyszy, że jest z Czech, na wszelki wypadek, gdyby zapomniała smile
              • mikas73 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:21
                A kropka ZAWSZE usłyszy, że jest z Czech,

ale to gazeta ma jakiś problem z tymi Czechami , u innych foremek nie zauważyłam..
              • tacomabelle Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:24
                Za to, że się ściągneło dziecku Krecika z internetu. Jest to bowiem przestępstwo.

Za poradzenie komuś aby sprawę załatwić samemu zamiast obdzwaniać wszelkie możliwe służby państwowe.

Bo na tym forum prawie same kryształowe są, zawsze chętne do pierwszego rzutu kamieniem i ślepo wierzące we wszechmoc państwa.
          • iza232 ważne KTO 15.12.10, 22:10
            mikas73 napisała:

> > No w każdym razie ja dostawałam smile
            >
            > Bo na tym forum jest jeszcze jedno ciekawe zjawisko - ważne KTO zakłada wątek
            > .. życie wink

Zgadza się. Taka lilka 69 dajmy na to obrywa przeważnie za wszystko wink
            • thegimel Re: ważne KTO 16.12.10, 08:24
              Ale często zasłużenie...
      • kali_pso Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 20:02

" Nie lubię sprzątać i NIE wstydzę się, że jestem leniem"..znajdzie tutaj większy poklask moim zdaniem...
        • mikas73 Re: Za co oberwiesz na ematce? 16.12.10, 06:29
          >" Nie lubię sprzątać i NIE wstydzę się, że jestem leniem"..znajdzie tutaj więks
          > zy poklask moim zdaniem...

A bo mi się rozchodzi o umiejętnie przedstawienie tematu: trzeba z pewną kokieterią, dozą niepewności mówić o swoim lenistwie, zapytać delikatnie mądre emamy: „czy aby na pewno, mogę być leniwa?”. Wtedy to nastąpi - wytrysk akceptacji, 200 rąk poklepie Cię po plecach, przytuli i nazwie tony pleśni w Twoim domu – zwykłą substancją organiczną, od lat w symbiozie z istotami ludzkimi.
          Za to zbyt pewne stwierdzenie, że jesteś leniem i masz głęboko w d…pie sprzątanie. No nie wiem, tu może być różnie, nie prosisz grzecznie o radę, tylko narzucasz swój pogląd - to się może emamom nie spodobać. Szacuję 50/50 wink
    • changeone Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:23
      Eee tam, uważam że forum przereklamowane tongue_out
      Jak trafiłam na takie jedno inne forum, to tylko czytałam co to nie jest na ematce, jakież tu zjadliwości i takie tam rózne miłe rzeczy... i co? I nuuudy, nuuudy, nic się nie dzieje lub na nic fajnego nie trafiam big_grin
      Jadku nie widzę tongue_out
    • 18_lipcowa1 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:24
      za bycie szczęsliwą, piekną, pewną siebie, szczerą
      za to że śmiesz zmienic poglądy
      • 18_lipcowa1 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:25
        aha zapomnialabym
        i za to ze dajesz dziecku nutelle, slodkie kaszki, ew danonki
        bo najlepiej to ekokurczaka, ekoamarchew i ekoryż
        • kawka74 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:30
          Kurczaka nie byłabym taka pewna, ostatnio mają złą sławę, nawet te eko.
      • kotka.balbinka Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:28
        NO dobra. W takim razie mam fantastycznego faceta, super udane dziecko, zagraniczne wakacje i ogólnie jest dobrze. Domu nie mam, mimo ze nas na niego stac - mieszkanie w centrum miesta jest po porstu wygodniejsze. Nie mam slubu bo tak chcemy.
        ZA co mi sie dostanie? smile
        • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:31
          Cytat> ZA co mi sie dostanie? smile

na przyjemności, moja droga, to sobie trzeba zasłużyć tongue_out
        • kocianna Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:35
          Coś kręcisz, nie może być tak różowo. Troll!
      • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:29
        Cytat18_lipcowa1 napisała:

> za bycie szczęsliwą, piekną, pewną siebie, szczerą

big_grin big_grin big_grin
        Mówcie, co chcecie, ale bez lipcowej to forum nie byłoby takie samo tongue_out
      • mikas73 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:32
        Kiedyś od lipcowej oberwałam za deklarację , że lubię....piec ciasta.
        Była to pierwsza osobista negatywna uwaga skierowana do mnie na tym forum... wtedy myślałam, że walnę pięścią w monitor big_grin
        • changeone Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:35
          A teraz Lipcowa sama lubi piec (oberwie za zmianę pogladów big_grin) z córeczką zwłaszcza ale się nie przyzna tongue_out
          • 18_lipcowa1 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:40
            changeone napisała:

> A teraz Lipcowa sama lubi piec (oberwie za zmianę pogladów big_grin) z córeczką zwłas
            > zcza ale się nie przyzna tongue_out

A lubię lubię. Kupiłam blaszki do muffinek, mikser i kurde piekę, no i co?
            • changeone Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:43
              No to się doigrałaś. Zostaniesz zjechana za zmainę poglądów tongue_outbig_grin
              • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:48
                Wielokrotnie to było lipcowej pisane, że nie tylko o zmianę poglądów tu chodzi, tylko o obrażanie ludzi. Teraz lipcowa robi to samo, co było kiedyś przez nią wyśmiewane i struga głupka, który nie wie, o co się ją czepiają.
                • gazeta_mi_placi Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 18:49
                  Lipcowa myśli, że skoro zmieniła zdanie i urodziła dziecko to już cała reszta i to co robiła i wyrażała się na forum powinno pójść w niepamięć i nikt nie powinien już strzępić sobie na niej języka, bo wszak "nawróciła się" i urodziła więc już za sam ten fakt forumowiczki powinny traktować ją lepiej, nawet jeżeli poziom postów pozostał mniej więcej ten sam smile
                  Teraz jest przecież matką a traktują ją (i krytykują) te wstrętne forumowiczki tak samo jak była bezdzietna, no bezczelność przecież...
                  Przecież samo urodzenie dziecka powinno zmienić nastawienie forumowiczek na plus a tu lipa big_grin
                • marychna31 Re: Za co oberwiesz na ematce? 16.12.10, 18:51
                  Wielokrotnie to było lipcowej pisane, że nie tylko o zmianę poglądów tu chodzi,
                  > tylko o obrażanie ludzi. Teraz lipcowa robi to samo, co było kiedyś przez nią
                  > wyśmiewane i struga głupka, który nie wie, o co się ją czepiają.
                  >

Ależ ona naprawdę nie wie.I nic nie musi strugać... wink
        • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:36
          Ale o co chodziło z tymi ciastami? Ja też lubię piec smile
          • mikas73 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:39
            > Ale o co chodziło z tymi ciastami? Ja też lubię piec smile
            Generalnie o to, że można to lubić (to niemożliwe ) i jeszcze przyznawać się do tego....
            Ale...wtedy nie znałam ników, konwencji forum i w ogóle to były moje początki, tak się zagotowałam, że mało nie pękłam ze złości wink ... Teraz co wiedzę nik lipcowej to mi się te ciasta przypominają...
        • pszczolaasia Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:49
          > Kiedyś od lipcowej oberwałam za deklarację , że lubię....piec ciasta.
          > Była to pierwsza osobista negatywna uwaga skierowana do mnie na tym forum... wt
          > edy myślałam, że walnę pięścią w monitor big_grin

autentycznie i szczerze poplakalam sie ze smiechubig_grinbig_grin ide poprawic makijaz.
          a dlaczego Cie zbesztala? chce wiedziec bo ja tez lubiebig_grin
      • mamabasia Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 18:09
        Ja oberwałam za uśpienie psa.
        • deszcz.ryb Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 19:15
          A ja właśnie dostaję opierdziel bo nie lubię słuchać tandetnych wierszyków mówionych przez zestresowane, sepleniące dzieci.

Śmieszne big_grin
          • nutka07 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 19:28
            A jak wierszyk nie bedzie tandetny, dziecko nie bedzie zestresowane i sepleniace? tongue_out

Ps. I tak wiemy, ze nie znosisz bachorow wink
            • deszcz.ryb Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 21:18
              To obiecuję, że WTEDY wysłucham z przyjemnością a takie dziecko nagrodzę oklaskami. wink Ale moim zdaniem na to są znkome szanse?

Nie rozumiem, z jakiego powodu miałabym się zachwycać kiepskim wierszem, mówionym z pomyłkami i drżącym głosem TYLKO dlatego, że wiersz mówi dziecko. To chyba rola rodziców, prawda?

I wypraszam sobie, o "bachorach" nic nie mówiłam, proszę mi tu nie insynuować wink
              • nutka07 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 21:55
                Doswiadczona ematka, potrafi czytac miedzy wierszami wink
    • agula_wredziula Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:25
      dorzucę jeszcze problemy wychowawcze - np. nocne karmienie smile
    • ruda_henryka Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:29
      zawsze, ale to zawsze można oberwać jak się mieszka z mężem i dzieckiem na kupie z teściami.....
      Tak często czytam to forum, ale mało się udzielam i sobie myślę, że frustracja innych ludzi jest wielka, zawsze, ale to zawsze znajdzie się powód aby komuś dowalić.
      • changeone Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:33
        "zawsze, ale to zawsze można oberwać jak się mieszka z mężem i dzieckiem na kupie z teściami....."

Noooooooooooooooooo i to wcale nie na ematce tylko w życiu big_grinbig_grinbig_grin
    • lilly_about Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:32
      -za to, że nie miałaś zzo przy porodzie
      -za to, że nie lubisz teściowej
      -za to, że czytasz lipcową i nawet często się z nią zgadzasz
      -za to, że cieszą cię drobne rzeczy, np. możliwosć wyspania się, a nie tylko dwutygodniowe wyjazdy w alpy all inclusive
      -za to, że masz z kim zostawić dziecko i nie musisz posyłac go do żłobka
      -za to, że pracujesz/siedzisz z dzieckiem w domu
      -za to, że masz męża, który pracuje krócej niż 24 h na dobę
      • matsuda za prawicowe poglądy, n/t 15.12.10, 13:37
        • lilly_about za uwielbienie dla PiS-u, ale... 15.12.10, 13:44
          ... to mnie nie dziwi
          • matsuda Re: za uwielbienie dla PiS-u, ale... 15.12.10, 14:08
            jeżeli wg Ciebie PIS, czy tylko jest formacją prawicową to proponuję nie zabierać głosu.
            • lilly_about Re: za uwielbienie dla PiS-u, ale... 15.12.10, 14:13
              Jak wywnioskowałeś z mojej wypowiedzi to, co napisałeś?
              • matsuda formy żeńskie mają inne końcówki n/t 15.12.10, 14:18
                • lilly_about żeńskie rzeczywiście mają 15.12.10, 14:29
    • jajko54 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:38
      - za chęć samotnego wyjścia z domu, gdy jesteś matką
      - za brak chęci samotnego wyjścia z domu, gdy jesteś matką
    • agula_wredziula za żaleneie się że mąż za dużo pracuje 15.12.10, 13:41
      od jadowitej matsudy matki polki.
    • mimka23 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:41
      Zdecydowanie oberwać można za roszczeniowość wobec teściów/rodziców.
      Za to, że się mieszka u teściów/rodziców i zamiast całować po stopach ma się pretensje i wymagania.
      Za posiadanie dziecka w sytuacji gdy się jest w którejś z powyższych sytuacjismile A jak się jeszcze w tej sytuacji ma dwoje dzieci to już w ogóle lincz.
      Za jeżdżenie starym autem i zachwalanie jesgo zalet.
      Za zwracanie się z problemem dotyczącym np.wrednej przyjaciółki (zawsze będą odezwy typu: a jaka to z ciebie psiapsiółka że obgadujesz na forum, albo: jeśli jesteście przyjaciółkami to powinnyście rozmawiać a nie radzić się na forum itp.)
      Za wkurzanie się na utrudnienia w sklepach, autobusach i innych tego typu miejscach dla matki z dzieckiem.
    • lola211 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:42
      Opeer za czepianie sie leniwej bratowej- wszak to normalne , ze kobieta ma prawo nie pracowac i zyc na cudzy koszt.
      Oraz za to, ze ma sie czelnosc robic zakupy w delikatesach a nie biedronce.

A poklask na forum jest tym wiekszy im wieksza bieda dotyka forumowiczke.Godne uznania jest byc biednym, kopanym przez zycie.
      • echtom Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:47
        > A poklask na forum jest tym wiekszy im wieksza bieda dotyka forumowiczke.

No z tym się nie zgadzam. Jak ktoś sam nie dorobił się domu, i jeszcze, o zgrozo, zdecydował na dziecko, nie ma na forum najmniejszych szans.
        • lola211 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:28
          I tak zle i tak niedobrze..
      • joanna35 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:48
        > A poklask na forum jest tym wiekszy im wieksza bieda dotyka forumowiczke.Godne
        > uznania jest byc biednym, kopanym przez zycie

EEE, chyba czytamy inne forumsmile , bo w opisanych przez Ciebie sytuacjach przeważnie autorka dowiaduje się, ze nie dojrzała do pełnionych ról, że jak mogła nie mając warunków lokalowych/finansowych rodzić dziecko/dzieci, że jak jej nie wstyd żerowac na rodzicach/tesciach i jeszcze mieć pretensje, a tak w ogóle to dlaczego nie ruszy tyłka i nie poszuka pracy, a jak do tego dołączą się problemy z męzem to już na pewno się dowie, ze WIDZIAŁY GAŁY CO BRAŁYsmile
        • lola211 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:32
          To samo, to samo, tylko widac na co innego zwracamy uwage.
          Ja czesto czytam jak to cudnie jest tam gdzie bieda w oczy zaglada, bo z pewnoscia jest to wynagrodzone ogromem milosci, troski i dostrzegania w zyciu tego co najcenniejsze.Gloryfikacja biedy.Widac ematki nie moga sie zdecydowac i kopia w kazdej sytuacji, same sobie przecząc.
          • beverly1985 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 19:22
            E, nie, gloryfikacja biedy jest na innych forach. Tu jest uwielbienie dla pracy i wysokich zarobków (które podzielam).
      • kali_pso Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 19:42
        > A poklask na forum jest tym wiekszy im wieksza bieda dotyka forumowiczke.

Nie poklask, ale zrozumienie....czego ty nie potrafisz jednak zrozumiećwinkp
    • lejla81 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:46
      Na "Małym dziecku" za poruszanie wszelkich tematów medycznych w formie pytania. Bo trzeba pójśc do lekarza i nie można pytac na forum.
    • a.va Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 13:51
      Jeszcze za stosowanie kostki rosołowej, albowiem kostka symbolem wszelakiego kuchennego wszeteczeństwa jest. (Sama nie stosuję, ale zaciekłość niektórych emam w tej kwestii nieustannie mnie bawi.)

Za napisanie mimochodem, że ma się świetny samochód albo supermarkowy but czy tam ciuch (lansujesz się!).
      • bi_scotti Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:02
        Za bezwiedne wtracanie slowek niepolskich przy czym np. sorry albo anyway, albo c"est la vie sa OK, ale juz np. girlfriend albo human nie sa.
        Czas na slownik dozwolonych vs. niedozwolonych przez ematka makaronizmow wink
        • morgen_stern Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:08
          Ty, scotti, masz dyspensę smile
        • aniorek Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 23:04
          bi_scotti napisała:

> Za bezwiedne wtracanie slowek niepolskich przy czym np. sorry albo anyway, albo
          > c"est la vie sa OK, ale juz np. girlfriend albo human nie sa.

Bezwiedne?? To znaczy, ze nie wiesz o czym piszesz? Serdecznie wspolczuje. Nie wiedzialam, ze tak ogromnym wyzwaniem jest przeczytanie posta pod katem tego typu poprawek PRZED jego wyslaniem.

NAGMINNE wtracanie slowek obcojezycznych w kazdym swoim poscie jest bardzo wkurzajace. Akurat "sorry" jest uzywane potocznie przed mlodsze pokolenie, "girlfriend" juz nie - czy tak trudno to zrozumiec?

Gdybym ja zaczela w pretensjonalny sposob wtracac w kazdej wypowiedzi slowka finskie, slusznie zwrocono by mi uwage. To polskie forum, wiec tego nie robie.
          • krapheika Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 23:13
            Popieram aniorek,tez czytam post przed wyslaniem i zmieniam wtracenia z innego jezyka na j.polski nawet jak czasami mam problemy ze znalezieniem zamiennika.Nawet korzystam czasem ze slownika z obcego na polskibig_grin
    • gryzelda71 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:01
      Za bycie katoliczka
      Za wiarę w wierność mężowską
      • gazeta_mi_placi Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 18:43
        Cóż za naiwność wszędzie można oberwać.
    • ewag12 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:06
      Ja sie przyznaje szczerze, że codziennie rano po włączeniu kompa, sprawdzam służbową pocztę oraz inne "duperele" a potem zadzieram spódnice i lece zobaczyc co tam na matkach się urodziło od wczoraj...
      Komu rzuciły sie do gardła choć wiem też, że potrafią być bardzo pomocne.
      Lubie to poprostu.
    • imasumak Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:09
      W zasadzie za wszytko wink
      • margotka28 imasumak 15.12.10, 14:14
        weź spadaj wink ja to miałam napisać!
        • katie3001 Re: imasumak 15.12.10, 14:18
          Poza tym co juz wymieniono.
          - za nie pelnienie standardowej roli kobiety
          - za nie uznawanie ogólnie przyjetych zasad
          - za wygodne ustawienia sie w zyciu
      • chloe30 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 15:06
        imasumak napisała:

> W zasadzie za wszytko wink

no to miałam napisać
        problem w tym, ze jednego dnia mozna za nielubienie teściowej, drugiego za lubienie i po prostu człowiek nigdy nie wie jak sie wstrzeli smile
    • martishia7 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:17
      Z obserwacji, jako nie-matka.

Za to że rodziłaś cc z wyboru (zranienie się na własną prośbę)/za to że byłaś taka głupia i nie zrobiłaś sobie cc z wyboru (masz pochwę jak grota Łokietka).
      Za karmienie butelką (trujesz krowią wydzieliną)/karmienie piersią (masz problemy z własną seksualnością i karmienie powoduje u Ciebie perwersyjne uciechy).
      Za to że pracujesz (nieodpowiedzialna karierowiczka dla której dziecko to produkt)/nie pracujesz (pasożyt).
      Za to że pracując zostawiasz dziecko z nianią (jak tak można obcemu powierzyć!)/babcią (sobie narobiłaś dzieci to sama się z chłopem zajmuj, babcie mają prawo do własnego życia)/w żłobku (w zasadzie możesz oddać od razu do domu dziecka, współczuję twoim dziecią).
      Zaspanie z dzieckiem (rozkład więzi małżeńskiej i rozwód murowane), za kładzenie dziecka do snu w jego łóżeczku (bydle jakieś a nie ssak, co to własne małe z leża wykopuje).
      Za posiadanie z mężem wspólnego konta (jak można tak nie mieć prywatności?) oraz osobnego konta (pewnie ma babę na boku stąd potrzeba osobnych finansów).
      Za to że mieszkasz w bloku (plebs)/w domku (dorobkiewicz).

I tak dalej, i tak dalej wink
      • pszczolaasia Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:26
        zestawienie palce lizacbig_grin dodaje tego watka do ulubionych.
      • lejla81 Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:33
        Celne, celne wink
      • arista_gda Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 15:27
        just the best of... smile

ogólnie opeer/pochwały za wszystko i nic
        a i z tego czego nie było opeer : za błędy ort, dyzgrafię, dyzortograię, za CAPS/brak CAPSa, za składnię zdania i znaki interpunkcyjne, ogólnie za to że nie jesteś polonistką z sadomasichistycznym zamiłowaniem do słownika wink
      • changeone Martishia, najlepsza odpowiedź 15.12.10, 15:46
        big_grinbig_grinbig_grin
        czyli grunt aby kopać a powód już się znajdzie wink
      • dragontatoo Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 21:35
        Piękne. Wykorzystam sobie ten cytat gdzieś, mogę?
        smile
      • claudel6 Re: Za co oberwiesz na ematce? 16.12.10, 01:38
        no zgadza się smile)
    • velluto Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:20
      jeśli przyznasz, że nie widzisz nic złego w przyrżnięciu upiornemu dziecku w tyłek i że masz przekonanie, że u niektórych podziałałoby to wręcz terapeutycznie
    • agaja5b Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:26
      W niektórych przypadkach to juz za sam login i hasłosmile Poza tym za ortografię i za to że nie zawsze się grzeszy taką wszechstronną zaradnością jak niektóre forumki.
    • malila Re: Za co oberwiesz na ematce? 15.12.10, 14:29
      Za to, ze nie przyjmujesz dobrych rad mądrych foremek.
      Za to, że w pierwszym poście nie wyjaśniłaś tego, co foremka sobie przeczytała między wierszami.
      A temat to chyba nie ma znaczenia. Znaczenie ma to, czy foremka poczuła się dotknięta, zagrożona, doszła do wniosku, że komuś coś grozi, bądź dostrzegła swoją szansę na poprawę samopoczucia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka